dijous, 26 d’abril del 2012

SANT JORDI I LA WEB MUNICIPAL

Després d'una setmana de no insertar cap nou apunt, finalment sembla que els problemes informàtics, sí aquells que, quan els patim generen tanta impotència, i per què no dir-ho: aquella mena de sentiment de ràbia i agresivitat, ni que sigui verbal, contra l'aparell que, d'una forma deliberada, impedeix que portis a terme la teva feina o, com és el cas, segueixis mantenint viu un blog com aquest.
 
Superada ja la fase d'incertesa i recuperada l'activitat, volia comentar-vos dues qüestions que han coincidit en el temps, però no per això han d'estar necessàriament relacionades. Es tracta, per una banda, del canvi d'imatge al nou lloc web municipal, i per una altra, el canvi d'ubicació, respecte l'any passat, de la fira de roses i llibres de Sant Jordi al nostre poble.
 
Si entreu a la pàgina web de l'ajuntament: www.palauplegamans.cat, us trobareu exactament amb la mateixa web que vam implantar l'anterior govern ara farà tres anys. Observareu exactament els mateixos continguts, la mateixa estructura, podeu subscrivir-vos al newsleter a fi que setmanalment pogueu rebre l'agenda i notícies que s'hi publiquen, etc. Diuen però, que s'ha fet més accessible. I aquí sí que, com a responsable de Comunicació durant l'anterior legislatura, us haig de dir que vaig intervenir amb decisió amb els tècnics informàtics municipals i els de l'empresa de la Diputació responsables de la seva implantació i manteniment, aconseguint que per a les persones invidents, com jo mateix, que utilitzem programes amb lectors de pantalla adaptats, poguessim navegar amb plenitud per la web. Em diuen que s'ha modificat la possibilitat que les persones amb poca visió puguin fer que les lletres siguin d'un tamany més gran, però recordo perfectament que aquest extrem també fou treballat i implantat ara fa tres anys.
 
En definitiva, que els canvis han estat íntegrament de colors, anagrama i marca del municipi. L'obsessió de l'actual govern per fer veure que fa alguna cosa, quan després d'un any encara no tenim notícia de res que no sigui desfer, fa que canviant coloraines, símbols i anagrames la gent pensi que treballen. I, evidentment, tot plegat respon únicament a l'afany d'aconseguir que els ciutadans relacionin una determinada imatge amb un determinat color polític. I, a sobre, encara tenen la gosadia d'afirmar que el famós P-siP respon a un imaginari molt arrelat a la població i llargament reivindicat. Tots sabem que no només no és veritat, sino que els únics que van trobar a faltar-lo van ser els socialistes durant tota la legislatura anterior, i que només arribar, van fer el que fos necessari per tal de recuperar-lo. Algú relaciona aquesta marca amb la paraula "SÍ" com diuen ells?
 
De fet, ja que tant parlen de Participació Ciutadana, una de les primeres coses que van fer només arribar, va ser eliminar el contacte directe amb l'alcaldessa i els regidors que haviem implantat nosaltres. Ara cal accedir a un formulari que no se sap qui el rep, i a partir d'aquí a esperar que algu et respongui.
 
Finalment, i en relació a l'ubicació de la fira de llibres i roses de Sant Jordi a la Porxada de ca l'Estruch, només vull expressar, que no és cert que l'anterior govern ja no comptés amb aquest espai tant important per al centre de la vila, sino que penso que, a la vista de la diversitat actual d'espais, cal anar canviant la ubicació dels diferents certàmens. I si l'any passat es va ubicar a la nova zona de vianants, fou precísament per promocionar un espai acabat d'innaugurar. Un cop consolidat el lloc, cal mirar en cada cas quin és el millor lloc, però mai renunciar a un en favor de l'altre. I menys, si pensem que ho canvien només perquè l'anterior govern ho va organitzar a la zona de vianants!