divendres, 11 de maig del 2012

DINAR D'ADVOCATS

Encara que sempre us parli de Política, de vegades també em ve de gust comentar coses més relacionades amb la meva activitat personal, o com és el cas, professional.
 
Divendres passat, com venim fent ja fa prop de deu anys, ens vam trobar tots els advocats de Palau-solità i Plegamans per fer un dinar i aprofitar per comentar tot allò que ens afecta, el dia a dia de la nostra professió i així aconseguir, a banda de mantenir una molt bona relació de col·laboració professional en molts casos,una millor relació d'amistat i confiança que tant ajuden a obtenir acords entre els nostres clients, majoritàriament del poble, actuant nosaltres com a autèntics mediadors.
 
Penso que diu molt de tots nosaltres el fet de mantenir durant tots aquests anys una trobada com aquesta, que en molts casos es converteix en més d'una anual, sobre tot quan aprofitem perquè vingui convidat el degà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Sabadell en un veritable acte de reconeixement de la nostra tasca a Palau.
 
Sóc dels que penso, com així ho fa també el meu company de partit i alcalde de Vic Josep Maria Vila d'Abadal, a qui li desitjo molt d'èxit en el 25 Congrés Nacional d'UDC que tindrà lloc aquest cap de setmana a Sitges, que la Política és un servei a la ciutadania, que els càrrecs polítics han de tenir una limitació en el temps, que es tracta d'un temps de la teva vida que decideixes destinar-la al servei públic; però també que mai la Política ha de suposar l'abandó de la teva professió, encara que puguis reduir força la teva dedicació, en aquest cas a l'exercici de l'advocacia. I aquesta és la raó per la qual jo també defenso que, dedicant-me amb totes les meves forces a la política local, ja sigui en el govern o a l'oposició, mai s'ha de deixar quelcom que ho és i ho ha estat tot a la meva vida: fer d'advocat.
 
Al principi vam decidir fer aquest dinar anual els advocats palauencs amb despatx propi obert al públic al poble. Però, alguns dels que van començar, ja no tenen despatx, tot i que segueixen, i així ha de ser, venint a cada convocatòria per compartir amistat, estona i experiències.
 
En Francesc Bartoll, advocat a la Diputació de Barcelona; en Miquel Alimbau, cap dels serveis jurídics del nostre ajuntament; la carolina Valiente, amb despatx actualment a Mollet i Eivissa; i els dos advocats que sí tenim el nostre propi despatx a Palau-solità i Plegamans: en Josep Farnés i jo mateix.
 
Molta sort a tots en aquests anys difícils!