dimarts, 29 de maig del 2012

MALAURADAMENT, S'HAN CONFIRMAT LES PREVISIONS SOBRE EL MERCAT MEDIEVAL

Desitjava de veritat, pel bé de tots, que l'edició del Mercat Medieval d'enguany fos un èxit. Al final, tot allò que us deia divendres en el meu apunt anterior, s'ha confirmat.
 
El govern no es va acabar d'atrevir en carregar-se totalment la feina portada a terme pel govern que va liderar CiU, però la nova ubicació al parc dels antics galliners de can Linares, ha suposat un fracàs que, molt probablement, farà replantejar a una gran part dels comerciants del nostre poble tornar a participar-hi l'any vinent.
 
És realment una llàstima que l'obsessió de desfer el que s'havia treballat durant l'anterior legislatura, el que comporti sigui un autèntic perjudici pels interessos comercials i turístics de Palau-solità i Plegamans. Encara recordo les publicacions dels grups que ara ocupen el govern, criticant a tort i a dret que determinats fons provinents de l'estat central es destinessin a l'eliminació d'aquells galliners infectes i la construcció de l'actual magnífic parc. Li veien tots els defectes i inconvenients. En canvi ara, resulta que és un lloc extraordinari, un marc incomparable per a celebrar-hi esdeveniments socials, culturals i lúdico-festius com ara la fira del passat cap de setmana. I és que, és ben cert que la memòria és curta; però, al llarg d'aquest certàmen han estat moltes les persones, entitats i comerços que no han dubtat a criticar la voluntat destructiva d'aquest govern i valorar positivament la feina i les iniciatives endegades durant l'anterior mandat.
 
Molt poca assistència durant el dissabte i força gent el diumenge. Molta gent que encara és l'hora que ha de localitzar l'espai on s'ubicaven els comerciants del poble. Dic el poble, tot i que una gran part o bé no ho eren o bé no exercien de comerciants habituals, malgrat que ja diversos comerços que van participar-hi l'edició anterior no ho han fet en aquesta, i els que hi han participat han patit greus mancances com, per exemple, la manca de conexió elèctrica. Són uns quants els que ja han avisat que en aquestes condicions no tornaran a participar de la fira medieval. I ningú es creu, perquè ningú ho ha comptat, que hi ha hagut vint mil visitants, ni que a l'espectacle de la lluita de cavallers hi assistissin entre tres i quatre mil persones. Ho podeu preguntar als comerciants; us podran dir que la crisi fa estralls, però pitjor és que la gent no acabi d'arribar al lloc on es troben per pura rebequeria política de qui, tant sí com no, vol desfer el d'abans sense interessar-li gens ni mica el perjudici que això ocasiona.
 
Tallar la carretera comportava moltíssima més assistència de persones i no tantes incomoditats com ens volen fer creure. Allò acostava la fira al poble i en feia participar a tothom. Són molts els que enguany ni tant sols han fet la seva visita al mercat medieval.
 
Que el govern recapaciti, que escolti als comerciants i no als dos o tres amics, i que no els faci vergonya rectificar i recuperar per a l'any vinent una fira que pot tornar a brillar amb esplendor.