dijous, 3 de maig del 2012

SOBRE L'EXPLOSIÓ DE GAS D'AHIR

Ahir es va produir, quan passaven uns minuts de les dotze del migdia, una gran explosió de gas en el pis superior de l'edifici situat al carrer del Castell 73 del nostre poble.
 
Casualment, en aquell moment em trobava reunit amb l'alcaldessa Teresa Padrós en una entrevista pactada una setmana abans en la que vam tractar diferents qüestions importants de poble sobre les que entenem cal que ens mantinguem degudament en contacte e informats per evitar situacions de conflicte o confussió tant poc aconsellables en moments com els actuals.
 
Amb independència de la trobada, que, val a dir, fou prou cordial com per intentar que la relació entre govern i oposició o, al menys, entre les dues forces majoritàries del municipi, millorin en interès de Palau-solità i Plegamans, el cert és que, poc després de sentir-se un soroll, al que no vam concedir massa importància, sí que van començar-se a sentir sirenes i moviments que van coincidir ràpidament en la trucada advertint a l'alcaldessa sobre l'explosió ocorreguda. Això va fer que la reunió s'acabés precipitadament, i que ella com alcaldessa acudís de seguida a prendre el comandament de l'operació, i que jo, com un ciutadà més, acudís al lloc dels fets per tal d'assaventar-me del que havia passat.
 
Sabem que es va produir una gran explosió de gas en el pis superior de l'edifici, que hi havia una dona en el seu interior, que uns ciutadans amb molta valentia, van acudir al lloc per salvar a la víctima de l'explosió, avisar als cossos de seguretat i ambulància i aténdre-la en els primers auxilis. Sabem també que la coordinació entre Mossos d'Esquadra, Bombers de la generalitat i Policia Local, fou quasi perfecta. Sabem que la família que no ha trobat allotjament en cases de familiars o amics ha estat l'ajuntament qui els ha proporcionat allotjament en el camping el Pasqualet de Caldes de Montbui. Sabem també que les restes de l'explosió van arribar fins al carrer Anselm Clavé i que no hi ha més ferits més enllà de la pròpia llogatera de l'immoble. I finalment, sabem que cal determinar les causes de l'explosió, que els ocupants de l'edifici no podran tornar-hi fins d'aquí a una setmana, un cop sabut quin és l'estat concret de l'estructura i habitabilitat de l'immoble.
 
Cal valorar molt positivament la feina portada a terme per tots els professionals intervinents en el sinistre: policies, Mossos, Bombers, tècnics municipals d'urbanisme i serveis socials; i sobre tot els voluntaris que van acudir de seguida al pis sinistrat per socórrer a la persona ferida, qui es mereixen un homenatge públic per part del consistori i la ciutadania de Palau-solità i Plegamans.
 
Tot plegat em fa pensar, com anterior responsable de Governació, que la gran feina feta tant a la Policia Local, com en el treball transversal amb les diferents àrees de l'ajuntament així com pel que es refereix a la coordinació amb els altres cossos i forces de seguretat, van evidenciar ahir els seus fruits.
 
Això ja hi és, i ningú podrà pas desfer-ho!