dijous, 23 d’agost del 2012

BONA FESTA MAJOR 2012!

Com cada any, coincidint amb el darrer dissabte d'agost, torna la nostra Festa Major. Es fa una mica extrany que, en aquesta ocasió, s'escaigui una mica aviat, i si a sobre, hi afegim l'onada de calor que estem patint, encara ens resulta una mica més insòlit. Malgrat tot, esperem que la pluja no faci acte de pressència, i les diferents activitats programades siguin del tot exitoses.
 
Hi ha però, alguns aspectes que cal analitzar de les festes d'enguany. Per una banda, la tant proclamada Reducció de Pressupost. Sembla que, d'una forma automàtica l'actual govern vulgui apuntar-se a una mena de moda retalladora, després de criticar a tort i a dret a tot aquell que practica retallades. És evident, que en èpoques difícils cal mesurar bé la despesa, però també cal que recordem que el pressupost del 2011 es va tancar amb un superàvit de més de 600 000 euros. I també cal recordar que la festa Major del 2007 que es va trobar el nou govern liderat per CiU, tenia un pressupost de 600 000 euros i que, el de l'any passat, programat per nosaltres, fou de 200 000 euros. ara diuen que enguany és de gairebé 170 000 euros però amb eliminació important de partides que mai s'hagués perdonat al govern anterior la seva retirada.
 
També resulta interessant, després de totes les crítiques rebudes pels qui ara governen en relació a la vianantització del centre del poble, que ara es vulgui organitzar tot en aquesta zona. Jo ho trobo força bé, amb mesura, sobretot perquè les molèsties que hauran de soportar els veíns arribaran a límits poc acceptables. quan en campanya proclamaven que nosaltres el que feiem era enrajolar carrers, quan deien que tornarien a fer circular els cotxes per la zona,..., i tantes i tantes bestieses, ara s'en adonen del seu error i observen com finalment, aquest poble té un centre com mai havia tingut i una vida social i cultural prou envejables. No us cregueu massa que el fet de fer-ho tot al centre comporta un gran estalvi de diners, ja que la reducció en la despesa per aquest motiu és gairebé inperceptible. Repeteixo que no puc entendre, diguin el que diguin, que les havaneres es deixin de fer als jardins de can Cortès, on hi cabien més de 2000 persones, per fer-les a la plaça de la Vila on en cap cas s'hi podran inquibir més de 400 persones. El mateix penso en relació al concert de Jazz, ja que l'entorn de l'església de santa Maria és incomparable i l'aïllament acústic necessari mai es podrà aconseguir al centre del poble.
 
Finalment, em vull referir al fet que s'hagi volgut donar tot el protagonisme organitzatiu a les entitats del poble. De fet, la vida social i associativa del nostre poble es dona a pocs llocs del país. Hem d'estar molt orgullosos del que tenim i del que les entitats aporten. La creació dels grups de les Vaques i les cabres a partir de la Festa Major del 2007 sota la idea del Regidor Miquel Truyols, ha dinamitzat encara més i d'una forma definitiva l'implicació de les entitats en l'organització i gestió de tota mena d'activitats festives i lúdiques al nostre municipi, consolidant-se tot plegat en els darrers dos anys. Però, no puc entendre les raons per les quals s'ha eliminat d'una tacada la COMISSIÓ DE FESTES! Penso que la implicació total de les entitats no té per què ser un obstacle per mantenir viu un grup de persones que, d'una forma desinteressada i altruïsta, treballaven per organitzar i gestionar una de les millors festes majors del nostre entorn. Però, no seré jo qui en parli més, si no són els qui en formaven part els qui opinin públicament d'aquest fet.
 
Per acabar només voldria fer algunes petites reflexions:
Què hauria passat i haurien dit els que ara governen i la seva revista "independent" si haguessim estat nosaltres els que haguessim eliminat els focs artificials? Què haurien dit si ens haguessim carregat la Comissió de Festes? què hauriem dit si haguessim acabat amb l'espai de les carpes joves i haguessim ajuntat la festa dels grans amb la dels joves repartint horaris? Què hauria passat si haguessim estat nosaltres els que eliminessim la subvenció perquè la casa d'Andalusia no tingui enguany la seva Caseta, i hagin de fer les seves activitats al seu local i entorn?
 
Només cal que hi penseu, i algun dia ho comentarem. Per cert, quan us diguin que el Castell de focs costava 15 000 euros, no us ho cregueu. el de l'any passat va costar-ne 6000. El que van contractar ells per al 2007 sí que costava el que diuen!
 
Molt bona Festa Major a tots!