divendres, 26 d’octubre del 2012

CONVERGÈNCIA I UNIÓ DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS ACONSEGUEIX QUE L'IBI BAIXI!

El que havia de ser un Ple municipal tranquil i ràpid es va acabar convertint en una sessió plena de nerviosisme, contradiccions i menyspreu per part del govern. De fet, només dos dels punts de l'ordre del dia tenien una importància directa i transcendental per a tots els palauencs i plegamanins. S'aprovaven les taxes, impostos i preus públics per al 2013, i també s'efectuava una de les tantes modificacions de crèdits rutinàries per tal d'acabar de quadrar els comptes de cara a final d'any.
 
Sobre els impostos, taxes i demés, cal dir que, per part de l'actual govern s'ha acordat una pujada linial en la majoria de taxes d'un 3,1% sobre, per exemple: les entrades de vehicles, l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, edificacions i construccions, i un llarg etcètera. La taxa d'escombraries patirà una pujada del 5,1%, les escoles bressol pujaran dels 152 euros al mes actual als 177 per a l'any vinent. Si s'ha de retirar el vostre vehicle amb la grua experimentareu que la cosa ha pujat un 12%. L'escola municipal de música incrementa les seves quotes i matrícula un 18%, l'aigua ja us vaig explicar el mes passat que l'augmenten un 22%, i hi ha moltes taxes que no es poden ja apujar per trobar-se ja al límit màxim. També les empreses per l'IAE veuran incrementat l'impost sobre la seva activitat en un 3,1%. Finalment, i, sobre el que ens sentim molt orgullosos des del grup municipal de CiU, l'IBI no només no pujarà sino que baixarà entre un 4,5 i un 5% pel que fa al coeficient municipal, i amb independència de l'actualització acordada en el 2004 per deu anys. I és que, gràcies a una moció presentada pel nostre grup en el ple del passat mes de febrer, amb l'informe favorable de la Diputació de Barcelona, a la que, al final si van sumar la resta de grups del consistori, s'ha pogut compensar i per tant, reduir de cara al 2013 i successius l'increment de l'IBI que el govern espanyol va obligar a aplicar als ajuntaments del país.
 
Ens n'alegrem molt d'haver aconseguit aquesta importantíssima rebaixa, ens en felicitem, i és en moments com aquests quan observem que, també des de l'oposició, es poden fer grans aportacions a la política municipal i al servei de tots els ciutadans de Palau-solità i Plegamans!
 
És en aquest punt quan la gent s'adona que, més enllà d'anar presentant mocions de protesta, de fer d'oposició a l'oposició des del govern, el que calen són iniciatives que redundin en benefici de les persones, i més en moments com els actuals poden contribuir decisivament a que moltes famílies amb greus problemes econòmics i gairebé de subsistència, vegin minvada la pressió fiscal que exerceix sobre ells l'ajuntament del seu poble.
 
Els altres punts de l'ordre del dia, van ser l'aprovació d'una ordenança sense més sobre activitats econòmiques inòcues amb risc d'incendi, que no fa res més que adaptar la normativa municipal a la legislació catalana; una moció d'ICV calcada a una altra que ja van presentar els seus companys socialistes l'any 2008 per reclamar que els càrrecs electes municipals puguin delegar el seu vot en situacions de maternitat i paternitat. Sí, és allò de: qui no té feina el gat pentina. es justifica la moció dient que, al haver-se produït un canvi de govern a l'estat espanyol, doncs que cal tornar-la a aprovar. No vull pensar en si ens tornaran a presentar les mil i una mocions sobre retallades i demés ara que hi haurà nou govern a la generalitat! Serà del mateix partit, però un nou govern!
 
Els socialistes, com no podia ser d'una altra manera ens van presentar la moció de costum sobre retallades, en aquest cas sobre les subvencions en material escolar que ha deixat, diuen, de prestar el govern espanyol i s'insta a la Generalitat perquè destini un fons a aquest fi.
 
I, al final, una moció d'urgència a petició dels sindicats, diuen majoritaris, donant suport a la vaga general, que considero innecessària i irresponsable, convocada per al proper dia 14 de novembre en plena campanya electoral del Parlament de Catalunya.
 
Al final, precs i preguntes. Vaig fer moltes preguntes. Prefereixo dedicar un altre apunt al que vaig preguntar, però sobretot, al que em van contestar: Contradiccions, irascibilitat, incoherències, tot el que volgueu!
 
Recordeu tot el que vam patir en matèria de Policia Local? Tot el que es troba ara la regidora de l'àrea en aquesta qüestió és conseqüència de la irresponsabilitat en la que va actuar ella, el seu grup i el PSC durant l'anterior legislatura. No m'agrada fer llenya i soroll innecessari de determinats aspectes; però el nivell de desgabell, descontrol i manca de motivació actual en els diferents membres de la nostra policia, l'han aconseguit a polç. I no us dic res del que s'està perpetrant amb els voluntaris de Protecció Civil! De moment, només us diré que els han precintat els vehicles, que no els tenen en compte per als actes de tota mena que es porten a terme al nostre poble, que els maltracten i insulten públicament. Jo no em podia imaginar mai que les ànsies de desfer tot el que s'havia aconseguit durant els nostres quatre anys de govern, pogués arribar tant i tant lluny!