dijous, 13 de desembre del 2012

LA CULPA ERA DE LA POLICIA!



Recordeu el darrer ple municipal del passat dia 29 de novembre en el que, entre altres tensions, hi va haver la que van provocar cap a un centenar de treballadors municipals en peu de guerra contra la manca absoluta d'esprit negociador del govern, i només pel que fa al tractament de les baixes mèdiques! No vull pensar en com pot acabar tot això en el global de la negociació del conveni col·lectiu.
 
Sembla que aquest govern només es decideix a treballar per solucionar els problemes que li van explotant al davant si la pressió s'efectúa d'una forma contundent i en un ple municipal. Així va ser amb els vehicles dels voluntaris de Protecció Civil, que, un cop evidenciada l'incompetència del govern precintant els cotxes pel tema de l'ITV i plantejat en el ple d'octubre, no van tenir més remei que resoldre la qüestió en dos dies.
 
Doncs, la total intransigència del govern i del Regidor segrelles en la negociació de la prestació del consistori en les situacions de baixes mèdiques, va portar als treballadors de l'ajuntament al ple. en menys de dues setmanes, tema tancat i acord signat!
 
De totes formes, sembla que tota la discordia i falsetats que durant quatre anys d'oposició van sembrar els qui ara governen, ha comportat un estat de crispació, divisió i mal rotllo mai vist fins ara en el cos de la Policia Local. Ja sabeu que s'han carregat tota l'estructura muntada durant el meu mandat com a regidor de Governació. Ja no hi ha ni unitats especialitzades, ni formació dels agents. Només hi ha patrulles de vigilants a torns amb una oficina de suport amb tasques administratives i una mínima estructura en matèria d'Educació Viària mantinguda a contracor.
 
L'Alcaldessa s'ha hagut de guanyar la confiança de l'Inspector en cap a fi de contraposar la que la Regidora Marcuello ha dipositat en el sotsinspector, treient-lo de l'estructura operativa policial, convertint-lo en coordinador o càrrec de confiança. amb tot però, a la Regidora en qüestió, ni se la veu ni se l'espera a la Policia, exercint l'Alcaldessa com a màxima responsable de la nostra policia.
 
El vehicle no logotipat o camuflat ja no s'utilitza més enllà d'alguns trajectes gens policials. La revista amiga ja es va encarregar en el seu dia de publicar la seva fotografia perquè deixés de tenir el caràcter camuflat. El vehicle tot-terreny per a la UMA ja no hi és i per tant, quan algú es queixa que no es fa prou vigilància als nostres camins, boscos o camps, que no esperi que la Policia local actüi doncs, li serà del tot impossible.
 
Per acabar-ho de rematar, ens munten una Tercera Setmana de la Mobilitat quasi en secret, on no conviden a ningú a la seva obertura i ni tant sols la regidora de l'àrea hi acudeix.
 
De tot aquest desgavell, el que més m'ha cridat l'atenció és "l'estripada" que la mateixa Alcaldesa manifesta en la informació publicada a la web de l'Ajuntament en relació a l'acord subscrit sobre les baixes I només cal que entreu al lloc web municipal:
perquè pogueu aprofundir en les apreciacions públiques que la màxima responsable del municipi posa de manifest.
 
Recordeu allò de l'absentisme del 30% de la plantilla? Recordeu com fa dos plens que ving preguntant sobre determinats expedients oberts a agents de la Policia sense obtenir resposta?

Era això? Què diu ara de xantatgistes?

Tranquils. cap dels expedients oberts tenen a veure amb això. Però, aquí es barreja tot, i a veure qui s'en salva!

 

És francament lamentable, però tenim un govern que no governa, que fa d'oposició a l'oposició, que desfà en lloc de fer...., però ara, a més, crispa i evidència baralles entre els seus propis membres!