divendres, 28 de desembre del 2012

NO ÉS UNA INNOCENTADA: DOS PLENS EXTRAORDINARIS I URGENTS EN NOMÉS UNA SETMANA!

I ahir, un altre Ple extraordinari i urgent, aquesta vegada per desestimar de pla i sense haver-les ni llegit, les Al·legacions presentades pel Grup municipal de CiU als pressupostos municipals.
 
Fem memòria: En el ple del mes d'octubre es van aprovar inicialment les ordenances fiscals. No cal que us recordi la pujada linial del 3,1% de la majhoria de taxes i impostos de l'Ajuntament, a banda de l'increment del 5,1% de la taxa d'escombraries i l'augment del 16 i el 18% del preu de les escoles bressol i l'escola municipal de música. Com sabeu, la Federació de CiU al nostre poble va presentar-hi al·legacions en temps i forma. Ja ens va avisar la mateixa Secretària que la Cambra de Comerç sempre presentava també al·legacions i que, per tant, tocaria fer, com sempre s'havia fet, un ple extraordinari pel desembre. I no només va presentar al·legacions la Cambra de Comerç de Sabadell sino que també ho va fer PIMEC i el Cercle d'empresaris de Sabadell i comarca. Però, havent presentat CiU les seves, van voler convertir la cosa en fer veure als ciutadans que erem nosaltres els qui provocavem que es convoqués un ple extraordinari, i que ho feiem només per poder percebre les retribucions per l'assistència al plenari. Amagaven que, el ple s'hauria hagut de celebrar igual doncs les entitats corporatives abans esmentades havien presentat al·legacions a les ordenances ficscals. Amb tot, però, malgrat tots els atacs rebuts, resulta que ens van estimar l'al·legació relativa a la bonificació del 50% de la taxa d'escombraries a les persones que tinguessin uns ingressos per sota del SMI.
 
En el ple de novembre fou aprovat inicialment el Pressupost de la corporació per l'any 2013. I, donada la premura, les presses, les males maneres, la manca de documentació i de predisposició al diàleg, ja vam avisar en aquell mateix plenari, que ens veuriem obligats a presentar Al·legacions al pressupost municipal. I, després de treballar molt intensament la qüestió, el passat divendres dia 21 de desembre vam presentar, en temps i forma, les referides al·legacions. I sense deixar passar ni un dia hàbil, el dilluns dia 24, vigília de Nadal, i per tant, sense haver ni llegit res del que nosaltres proposavem, convoquen un altre ple extraordinari i urgent per ahir dia 27 amb la finalitat de desestimar de pla totes les al·legacions formulades.
 
Tingueu molt clar que disposaven de trenta dies per convocar el ple, comentar i dialogar sobre les al·legacions presentades i intentar arribar a acords. Doncs no. Volen tenir els pressupostos actius el dia 1, i peti qui peti, van fer el ple de pressa i corrents i sense ni saber de què anaven les al·legacions en qüestió només per treure's del damunt el tema i tractar amb menyspreu i manca de respecte a CiU, conculcant així tot principi democràtic elemental.
 
Ahir van dir que no a:
Que tinguessim tota la informació relativa a la relació dels llocs de treball del consistori amb les seves fitxes. A que s'acordés que quan s'hagi d'aprovar el pressupost disposem trenta dies abans de tota la documentació que l'integra. A que es publiquin les bases d'execució trimestralment a la web municipal així com el mateix pressupost. A que es destini més diners a Serveis Socials i ajudes i menys a festes, actes protocolaris i assessorament jurídic. Van dir que no a garantir decididament la continuïtat de les escoles bressol municipals malgrat la disminució d'ingressos provinents de la Generalitat de Catalunya, i apostar des del propi ajuntament per unes escoles que són municipals i així volem que segueixin essent. I van dir que no, a deixar estar el que havien pressupostat per arranjar el polígon industrial de can Cortès, sense haver parlat encara amb els empresaris afectats, i pel que s'hauran de girar les oportunes contribucions especials, a canvi d'iniciar l'execució d'un compromís de l'anterior govern com és el projecte de clavegueram de la zona de Montjuïc redactat i pagat durant els anys 2009 i 2010.
 
Doncs, sense ni llegir-s'ho, van dir que no a tot això. Us sembla que estem davant d'un govern responsable? Us sembla que, davant d'unes al·legacions ben treballades, només poden respondre que volem cobrar les retribucions per assistir als plens?
 
Cal recordar que els únics regidors que han renunciat en alguna ocasió a percebre les retribucions per assistir a aquests plenaris, davant l'allau d'al·legacions del tot injustificables presentades pels qui ara governen, vam ser David Zambrana, Miquel Truyols i jo mateix. Vol dir això, que no ens podem deixar enredar per aquesta gent. I és que, segueixen sense fer res, segueixen desfent i fent oposició a l'oposició.
 
I no en tingueu cap dubte: aquesta seguirà sent la seva manera de governar. anar atacant als altres per intentar amagar la realitat!