divendres, 18 de gener del 2013

ES POSEN LES PILES!


 
No vull ser ni semblar vanitós. Però, sembla que el seguit de denúncies públiques efectuades en aquest blog, les conclusions de l'auditoria de la Diputació i les evidències al carrer de que això no podia seguir així, han fet que, finalment, els responsables municipals "es posin les piles" i comencin a treballar per la Salut Pública, la salubritat al carrer i el civisme.
 
Sé que quan us parlo bé del Regidor Pedro Sánchez, qui va concórrer a les passades eleccions municipals sota les sigles d'ICV però que no milita en cap formació política, això deu provocar un rebombori i un mal d'estómac important en la major part de companys del seu govern. Però, tot i saber-me greu que hagi de patir aquesta situació, el cert és que, gràcies al Sr. Sánchez a Palau-solità i Plegamans s'ha mantingut i potenciat el transport urbà i interurbà implantat per l'anterior govern, així com el sistema de recollida selectiva porta a porta de la brossa orgànica i rebuig, mantenint els contenidors d'envasos, paper/cartró i vidre al carrer. Sort n'hem tingut d'ell perquè això es mantingui.
 
Però, si, en quant al transport, fins ara ho ha sapigut treballar d'una forma excel·lent: canviant rutes, adaptant preus, millorant circuïts, etc, cosa que ha comportat que el nombre de viatgers no pari de créixer, no ha passat el mateix en relació a la recollida d'escombraries i les campanyes de vigilància i conscienciació cíviques respecte de la disciplina necessària a fi que els ciutadans seleccionin i llencin la brossa d'una forma adequada.
 
He vingut denunciant darrerament que els nostres carrers cada dia estaven més bruts, que el panorama que presenten en determinats dies i hores alguns contenidors és del tot infecte, que no es vigilava..., i en definitiva, que jo creia que des del grup socialista s'estava intentant provocar que s'evidenciés una situació prou dolenta com per convencer al Sr. Sánchez que calia retornar a sistemes antics i poc efectius des del punt de vista del reciclatge i la correcta selecció dels residus.
 
Avui, escoltant les notícies de Ràdio Palau he comprovat com, finalment, s'ha decidit a recuperar les campanyes policials, primer, i durant un cert temps, per disuadir i conscienciar a la gent, per passar després a la sanció directa. Ja era hora!
 
La Diputació els va dir que el sistema era bò, que calia seguir en aquesta línia però també, que s'havia d'estar al damunt de l'empresa concessionària, que no hi havia cap planificació i que no es feia cap tipus de campanya ni informativa ni sancionadora.
 
estic molt satisfet que, al final, després de diverses denúncies, informacions i evidències publicades en aquest blog, hagin començat de zero a fi de recuperar el perdut durant els gairebé dos anys de durada d'aquest govern.
 
Animo al Sr. Sánchez a seguir en aquesta direcció i a no defallir, a mirar pel bé de la nostra gent i de l'interès general de Palau-solità i Plegamans. Tots li ho agraïrem!