dilluns, 7 de gener del 2013

LA SOCIETAT DE CAÇADORS L'ALZINA DENUNCIA L'EXISTÈNCIA DEL GRAN NOMBRE D'ABOCADORS IL·LEGALS

Ho he sentit aquest vespre en el Palau Notícies de Ràdio Palau. Sembla que els caçadors del nostre poble, agrupats a la Societat de Caçadors l'Alzina, un cop acabada la temporada de caça, i quan es disposen a fer la neteja dels boscos palauencs i plegamanins pels que han dut a terme les seves activitats cinegètiques, no han pogut més i han denunciat públicament l'existència de més de vint abocadors il·legals i incontrolats de deixalles, runes, andròmines de tota mena que, molts incívics, en lloc d'acudir a la Deixalleria municipal, es compliquen la vida i dipositen la porqueria i desperdicis de tota mena en els nostres boscos, prats, vorals de camins i carreteres, etc.
Ho comentava fa algunes setmanes en un post en el que em referia a l'incivisme creixent pel que fa a la recollida selectiva, a la saturació de les zones on hi ha contenidors plenes de bosses i deixalles de tota mena, i de la poca atenció que hi presta el nostre consistori deixant que la porqueria s'ens mengi i converteixi els nostres carrers en un autèntic femer durant determinats dies de la setmana.
El passat dia 10 de desembre durant la celebració del darrer Consell municipal de Seguretat Ciutadana, ho va denunciar també el representant de la Cooperativa Agrària. Va dir que, com és que en els últims temps hi ha hagut un increment tant desorbitat de l'incivisme, i en aquella ocasió es referia a les persones que no respecten la natura, els nostres camps i els nostres boscos. destroçant amb les motocicletes i vehicles de tota mena el que es troben al davant. Des de la Policia Local no se li va poder donar resposta. Van ser els Mossos els únics que van insistir en que es posessin en contacte amb ells a fi de concretar les actuacions i els operatius més adients per atacar als incívics.
I res de tot això és casual. Com sabeu, l'actual govern municipal, des del primer dia, s'ha dedicat amb totes les seves forces, no a deconstruir o desfer, sino a carregar-se i destroçar literalment tota l'estructura i organització de la nostra Policia aconseguida durant l'anterior mandat.
Recordeu que, ha desaparegut per complet l'Unitat de Medi Ambient, UMA, i s'ha destinat els seus agents i caporal, degudament formats a l'efecte, a fer de vigilants de carrers com tota la resta de plantilla. I si amb això no n'hi havia prou, quan va finalitzar el renting del vehicle tot-terreny, no va voler-lo renovar, i per tant actualment la nostra policia no disposa de cap vehicle en condicions per accedir a camins i zones rurals.
Per aquesta raó, des de la Policia Local no es pot actuar sota cap concepte contra els incívics als nostres boscos i camps. Encara que s'els truqui, hauran de derivar el Servei a Mossos i aquests, si no ho disposen de forma expressa i amb antel·lació, tampoc podran actuar al moment.
Encara recordo els operatius conjunts de la nostra UMA amb el Seprona de la Guàrdia Civil i l'eficàcia dels operatius muntats i el de disuasoris que això va suposar. Però ara, els incívics poden estar tranquils ja que, si no és el guarda forestal, de presència molt limitada donades les característiques i condicions del seu sistema de vigilància, no hi haurà possibilitat d'enxampar a ningú encara que truqueu ràpidament a la Policia.
Això té molta relació amb l'extraordinària proliferació d'abocadors incontrolats arreu. Sovint en zones rurals inaccessibles per a la nostra policia després que l'Ajuntament s'ha després del vehicle i del material necessari per poder-hi actuar.
Diu la Societat de Caçadors que posarà tota la informació en mans de l'Ajuntament oferint-los fins i tot les coordenades GPS per a la localització dels abocadors. Lamentablement, tant esforç no servirà perquè l'Ajuntament pugui fer alguna cosa. Espero sincerament que tot això faci reflexionar al govern municipal i que es decideixi a reconsiderar les campanyes i polítiques de Seguretat en el seu dia endegades per tal de garantir el que la nostra gent es mereix.
Després d'haver aconseguit tenir un cos de Policia modern, format i ben estructurat, ara tenim un cos de vigilants de carrer, sense nova formació i sense les eines necessàries per poder fer la seva feina. Ja no tenim el vehicle tot-terreny, ja no tenim la UMA, ja no es fan campanyes contra els incívics en la recollida selectiva, aviat es desprendran també del vehicle no logotipat amb el que amb tanta demagògia van despatxar-se i que tant va servir per a enxampar incívics de tota mena..., i, en definitiva, l'incivisme seguirà creixent fins a límits insospitats!