dimarts, 5 de febrer del 2013

NO TOCAVA

Divendres passat va tenir lloc a can Cortès, l'acte de lliurament dels premis del concurs d'aparadors que l'Associació de Comerciants del nostre poble i l'ajuntament organitzen cada any amb motiu de la campanya de Nadal.
 
A les nou del vespre els comerciants, amics i familiars es van donar cita a l'auditori de can Cortès. Salutació del president dels comerciants, Jordi bachs, actuació musical de piano i saxo a càrrec d'en Paulí Peña i l'Eva Navarro, amb una magistral interpretació de temes clàssics de diferents gèneres. Tot combinat amb imatges dels diferents aparadors concursants.
 
Després nou parlament d'en Jordi bachs explicant les novetats d'enguany, petit parlament del regidor de Comerç Miquel Rovira; i tot dins d'uns termes de correcció i cortesia propis d'un acte bàsicament protocolari i de reconeixement a la gran tasca i esforç d'un gran nombre de comerciants per tal d'atraure més clients al seus establiments i també, per fer brillar el Nadal al nostre poble d'una manera prou especial.
 
Però, quan va arribar el torn d'intervenció de l'alcaldessa, es va produir la que ja comença a ser una situació habitual en els seus discursos. arriba un moment en que la gent diu: a veure amb què ens sortirà avui. Ja que és força normal que trenqui tota norma de cortesia per parlar del primer que li passa pel cap. I, en aquest cas, va tocar discurs estripat contra el Partit Popular. en lloc de lloar la tasca dels nostres comerciants i encoratjar-los a seguir millorant perquè, en temps com els actuals, trobin fòrmules imaginatives de superació i millora dels seus negocis, va dedicar-se a fer un discurs anti PP, en contra de la retallada de la paga extraordinària dels funcionaris, animant als presents a emprendre accions contra el PP, i res d'aprovació de la tasca portada a terme pels comerciants ni de recolzament a les seves iniciatives.
 
Passa, que la gent queda perplexa, que no sap ni què dir ni com reaccionar. Arriba un moment en que tothom té interioritzat que els discursos de l'alcaldessa incorporen sortides de tò.....
 
Algú li hauria de fer veure que així no es va enlloc. sort que, a banda d'ella i el regidor Rovira, només hi vam anar dos regidors de CiU i el Miquel Truyols d'ERC. No sé què hagués passat si hi haguesin estat també representants del PP.
 
Molts es mostraven gairebé indignats. Però, sembla que com que ja és normal, haguem d'anar suportant aquests tipus d'intervencions. No crec que el nostre poble, la nostra gent, els nostres comerciants, es mereixin això.
 
Acabo però, felicitant als premiats com la botiga xulades, Finques Palau, el Traç, el propi Jorbachs o, els grans guanyadors de la nit la Ferreteria Estrada!
 
que seguiu mantenint aquestes ganes de superació i innovació que, de ben segur, faran que els vostres establiments així com el comerç palauenc s'en vegin beneficiats!