dijous, 14 de març del 2013

BUTLLETÍ MUNICIPAL: MENSUAL I ENCARTAT

Recordeu el Fem Poble? Aquell butlletí d'informació municipal creat durant l'anterior legislatura, de caracter mensual i que es distribuia per totes les llars del municipi.
 
Arribat el nou govern, amb les seves ànsies de desfer i trencar amb qualsevol cosa que fés olor a CiU, van deixar d'editar-lo. Al cap d'uns mesos, i observant com això s'els girava en contra políticament, van optar per publicar un butlletí municipal amb un nou format i que es pretenia que tingués una periodicitat trimestral. Però, el cert és que aquell invent només va comportar l'edició de dos o tres números, repartits per alguns establiments del poble. Però, aquella despesa encara va ser més inútil, ja que es van adonar que el seu nou butlletí no l'agafava pràcticament ningú, que no tenia cap mena d'interès informatiu i que la seva repercussió era pràcticament nul·la.
 
Al cap d'un any del darrer butlletí publicat, i després que CiU i ERC denunciessim en un Ple que s'estava utilitzant una de les dues revistes del poble com a mitjà de propaganda del govern en absolut detriment de l'altra, el regidor Abascal i la resta de grups del govern, van adonar-se que allò també els acabava perjudicant i que l'objectiu perseguit no produia els efectes pretesos.
 
Ara, després de mesos de reflexió, i considerant com a pecat recuperar el sistema implantat per l'anterior govern, han decidit tornar a editar un butlletí d'informació municipal de caracter mensual; però, en lloc de distribuir-lo casa per casa, com feiem nosaltres, han arribat a un acord amb les dues revistes privades de la vila, (ja era hora), per encartar-lo dins de les mateixes i distribuir-lo junt amb aquelles.
 
El problema està en que cada mes s'edita un butlletí, i quan surti en una de les dues revistes, deixarà de tenir interès en la segona ja que es repartirà el mateix butlletí que ja s'ha encartat a la primera. D'aquesta manera tornem a reproduir els errors que nosaltres vam subsanar al 2007 només arribar al govern; fent que a cada revista s'insertés una informació diferent a la de l'anterior, de tal manera que sempre es generava un interès per part dels ciutadans en llegir l'informació municipal. Ara quan algú llegeixi aquesta informació en una revista ja no tindrà la necessitat de llegir-la a l'altra. Per tant, quina de les dues revistes serà la primera en tenir encartat el butlletí? Potser es podrien plantejar que cada mes sortís primer en una d'elles de forma alternativa per així mantenir un tracte igualitari?
 
Aviat podrem valorar-ho tot plegat, ja que és imminent la sortida del primer butlletí. Sembla que tractarà sobre els pressupostos municipals per al 2013. Per això us reprodueixo a continuació els 1300 caracters que ens corresponen al Grup municipal de CiU:
 

MENTRE EL GOVERN MENYSPREA CiU, CIU TREBALLA PEL CIUTADÀ

 

Aprovats els Pressupostos pel 2013. Ni una sola setmana es dóna a l'oposició per examinar la documentació ingent. Manifesten disponibilitat a comentar-lo, però no donen cap marge per al seu estudi i debat.

Arribats al ple de novembre, menyspreu total a les propostes de CiU. Ens trobem un pressupost calcat al de 2012 amb molt petites variacions. Votem en contra pel fons però també per la forma, i ens obliguen a fer Al·legacions. Això els serveix d'excusa per fer veure que només pretenem incrementar les nostres retribucions per assistencia al ple, però contra del que sí havien fet els nostres regidors durant la passada legislatura, ells no renuncien a la indemnització.

Presentem Al·legacions. Convoquen Ple d'avui per demà per desestimar-les sense raons ni arguments. Rebutgen que l'Ajuntament assumeixi l'impost de Plusvàlua que han de pagar els afectats de desnonament per execució hipotecària o dació en pagament. Es neguen a pujar la despesa social i baixar la de festes o d'assessorament jurídic descontrolat. Es neguen a augmentar recursos a polítiques d'ocupació o a transparència en publicació, liquidació i memoria d'execució del pressupost, i facilitar els documents trenta dies abans del Ple.

En resum: seguir desfent, i sense fer res més que oposició a l'oposició.