dimarts, 21 de maig del 2013

ACTES I DISCURSOS

Molts em dieu que només parlo del sopar de Caritas, del dinar de la gent gran i dels actes de Sant Isidre, però que, en canvi, no dic res sobre d'altres activitats que també han tingut lloc a Palau durant el cap de setmana. Efectivament, són moltes les activitats que s'han portat a terme al llarg de divendres, dissabte i diumenge. I és cert també, que en cadascuna d'elles eren moltes les activitats que arrosegaven a banda del dinar, sopar o fet que les motivava. En el sopar de caritas, com dic, hi va participar molta gent, empreses, entitats i molts voluntaris que ho fan possible; ja fa anys que això és així i així s'ha de reconèixer. En el dinar, anomenat dels avis, sempre hi participen moltes entitats del poble com la colla del Contry, els grups de ball i gimnàstica de la gent gran, l'Agrupació Sardanista, entitats andaluses i altres que em deixo. Això, també és així, perquè va ser l'anterior govern qui va idear aquest format que aconseguia, per una banda la implicació de tota la societat civil en un acte d'homenatge als nostres grans, i per una altra, reduir d'una forma molt significativa l'elevat cost de la festa que suposava la contractació d'una gran orquestra.
 
Però, cal fer esmén a la ballada de Sardanes organitzada per l'Agrupació Sardanista del nostre poble dins dels actes de Sant Isidre. l'impuls que està donant aquesta agrupació a les sardanes al nostre poble s'ha de valorar moltíssim en els temps que estem. S'ha de veure com promocionen no només la sardana sino tota la cultura catalana en general amb multitud d'activitats dins i fora del municipi. també la recuperació d'un programa de Ràdio setmanal els dissabtes al matí, amb concursos i sortetjos inclosos. Tot plegat fa que, com també soci dels sardanistes em senti molt orgullós del que fan i treballen pel bé de la nostra dança i la nostra cultura.
 
Sé que hi ha hagut un nou element a tenir en compte al llarg d'aquests dies: la celebració de la primera Destripada Musical! Sí, divendres a la nit, a l'Escorxador. Totes les associacions musicals del poble i algun altre grup, sota la batuta d'en Jordi Arcusa, van omplir de joves aquell equipament amb la Batucada, els Tabalauencs, els tabalers, etc. Sopar i gresca, a banda de coneixement mutu i orgull de saber-se jove, amic de la música i palauenc!
 
Finalment, hi ha qui em demana que us parli dels discursos de l'alcaldessa en els diversos actes. No ho faré. No en tinc ganes. La raó: sempre diu el mateix. Sempre retallades, insinuacions extranyes sobre els efectes de les retallades, etc. sí que es comença a detectar quelcom nou en les seves intervencions: Que la gent segueix parlant, que no escolta, que ja saben què és el que els dirà. El seu discurs contra la Generalitat ja es comença a fer pesat i poc creïble, si ho fa qui intervé des d'un consistori que ha heredat una inmillorable situació econòmica i que només pot presumir de superàvit. Per tant, malgrat les seves inapropiades intervencions. sí que s'ha de valorar l'implicació de la gent, les entitats i els grups de voluntaris. L'inèrcia existent fa que ja no es depengui de l'impuls d'un govern determinat, sino que és la gent i la seva força la que hi arrossega al govern!