dimarts, 11 de juny del 2013

DOS ANYS DE GOVERN

Avui es compleixen dos anys que la Teresa Padrós fou investida Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans. Amb els vots del PSC-PSOE, ICV-EUiA i VdP-siP, es va constituir un govern del que molt pocs recorden qui és regidor de què, donada la complexitat en el repartiment de les diferents àrees de competència així com l'evidència que tothom vol ser i estar en els àmbits de gestió del veí.
 
Ara que observem com de pintar un pas de viannants o unes ratlles d'estacionaments, suposa motiu suficient per a poder publicar una nota de premsa. Ara que es torna a innaugurar la màquina de tren que l'anterior govern va fer que es col·loqués en un dels extrems del poble, i així descubrir una placa amb d'ata d'avui i signar un document de donació per tal de poder-se fer una foto. Ara que ha quedat clar que: no faran la Piscina, però no per manca del finançament ja existent, que no s'aplicarà cap dels acords salarials assolits amb els representants dels funcionaris només per dur la contrària a l'anterior govern, que es desfarà del tot el carril bici, perquè el regidor que n'era responsable hi ha hagut de renunciar per les pressions socialistes, ara que no s'han atrevit a tornar a fer transitable la zona de vianants del centre, que es gasten els diners fent entrar per una porta a l'ajuntament i a l'edifici de Serveis Socials en lloc de la prevista inicialment. Ara que, ha quedat clara la voluntat de l'actual equip de govern d'intentar buscar i rebuscar el que sigui interposant denúncies i contenciosos contra responsables de l'anterior govern amb el subsegüent cost econòmic. ara que, de mantenir la gran inhèrcia aconseguida durant quatre anys, pel que fa a Participació ciutadana en l'organització de tota mena d'activitats ho tradueixen dient que són ells qui ho han fet. Ara que retirar arbres perquè els van posar uns altres, o desmuntar tota l'estructura orgànica de la Policia Local s'en diu optimitzar recursos. Ara que............ Doncs, ara toca fer balanç dels dos primers anys d'una legislatura que es troba a l'equador i que ja ha donat prous senyals tant dels objectius perseguits com del que dona realment de sí.
 
Desfer, no fer, i fer d'oposició a l'oposició. No he trobat pas millor definició.
 
Tot i això, sí que vull reconèixer la gran feina feta pel Regidor Pedro Sánchez qui, com a independent, va concórrer a les llistes d'ICV i ha esdevingut una veritable sorpresa per a tothom. Persona afable, molt treballadora i, sense que en el seu subconscient estigui anar en contra de res ni de ningú. I, en els temps que estem té molt valor trobar-se amb persones que l'únic que persegueixen és treballar per al seu poble i cercar el benestar de la seva gent.
 
sempre ho he dit, i així ho seguiré mantenint: El regidor Pedro Sánchez ha resistit estòicament la voluntat del PSC-PSOE d'eliminar el sistema de recollida d'escombraries. No només l'ha mantingut sino que l'ha potenciat. Ell, és qui, davant d'una auditoria sobre el funcionament d'aquest sistema, ha aplicat totes les mesures al seu abast perquè l'empresa adjudicatària del servei compleixi amb llurs obligacions, però també ha posat, malgrat la supresió de la Unitat de Medi Ambient de la nostra Policia, totes les mesures de vigilància i incoació d'expedients sancionadors per evitar la multiplicitat de situacions d'incivisme que tots patim dia rere dia.
 
Però, el regidor Pedro Sánchez  també ha resistit els intents socialistes d'acabar amb el sistema de transport públic urbà i interurbà instaurats durant l'anterior legislatura. Ho ha mantingut, ha millorat recorreguts, ha abaratit els bitllets i ha incrementat freqüències de pas com les de la línia de Mollet.
 
Ell és qui, a la vista de les Al·legacions formulades per CiU a les Ordenances Fiscals, va fer que s'acordés la bonificació, per a persones amb ingressos reduïts, a la taxa d'escombraries. I, per si fos poc, ara ha posat en funcionament la nova tarja de Serveis Municipals, que ha comportat que les persones que acudeixen amb asiduïtat a la Deixalleria, s'els pugui efectuar de forma automàtica el descompte pel seu nivell de reciclatge.
 
Ja sé que no semblo un Portaveu del principal grup de l'oposició normal. Però, tot i crítiques que també podria fer, i que de fet les he expressat en diverses ocasions al regidor Pedro Sánchez, penso que, just a l'equador de la legislatura, és quan toca dir el que realment penso.
 
Si a tot plegat li afegim l'existència de tota mena de disputes internes en el sí del govern, la forta tensió entre els seus membres per evitar que algú llueixi més que un altre, i que el tracte que el Regidor Pedro Sánchez rep dels seus companys socialistes no acaba de ser el més adequat... Si observem que una de les poques obres realitzades, com és el parc infantil de la zona de ca l'Estruch, també ha estat obra del regidor en qüestió, entendreu la raó del per què dic el que dic.
 
M'allargaria massa en més valoracions. Però, si repasseu els apunts en aquest blog dels darrers dos anys, ja podreu fer-vos una clara idea del que no s'ha fet sino desfet, i de quines són les perspectives que ens pot deparar el futur.
 
Nosaltres seguirem, des del que comporta estar a l'oposició, treballant en positiu, amb respecte, amb humilitat, però amb tot l'esforç per aconseguir que el nostre poble recuperi aquell tremp de transformació en el que es va aturar ara fa just dos anys!