dijous, 12 de setembre del 2013

ARA SÍ QUE AIXÒ NO HI HA QUI HO ATURI!

Renoi quin dia. I ja en van uns quants de dies per la història que ens ha tocat viure!
 
Com ja he comentat en alguna altra ocasió, només amb tretze anys vaig assistir a la manifestació de la Diada de 1977. Sí, aquella que es va anomenar "del milió", on bàsicament reclamàvem Llibertat, amnistia i estatut d'autonomia. A partir d'aquí han estat moltes les jornades memorables i reivindicatives a les que he pogut assistir. Però, si bé els somnis són això, somnis, el cert és que mai m'hagués pogut imaginar que la lluita per la llibertat nacional de Catalunya pogués arribar tant lluny. Quàntes vegades he pensat allò del: "Jo hi vaig ser"!, però, vaig ser a la manifestació del 10 de juliol del 2010 després de la sentència del Tribunal Constitucional polític espanyol contra el nou Estatut de Catalunya, hi vaig ser l'any passat a la manifestació del milió i mig de persones que, (es digui el que es digui) demanavem la independència de Catalunya, i, com no podia ser d'una altra manera, vaig anar ahir amb els set autocars organitzats per l'ANC de Palau a fer via cap a la Independència participant en la cadena humana en el tram 523 de Palafolls.
 
Quina nova jornada d'il·lusió col·lectiva, d'exemplaritat democràtica, de no anar contra res ni ningú, de participació ciutadana, de reclamar el que és nostre, de voler la Independència de Catalunya però, passant per una consulta al poble. Només demanem poder votar!
 
Vull felicitar sincerament a tota la gent de l'ANC de Palau-solità i Plegamans per haver sabut organitzar amb tant d'èxit una operació d'aquesta envergadura. Per saber estar també a l'alçada del que està reclamant el nostre poble. Per seguir portant iniciatives com les d'instal·lar una gran bandera estelada a la rotonda d'entrada al municipi. Per haver aconseguit ja el permís pertinent de Carreteres de la Generalitat, malgrat que el nostre Ajuntament ja ha manifestat que, tot i no posar-hi cap trava, tampoc hi col·laborarà. Per haver iniciat ja la campanya de recollida de fons per a l'adquisició i col·locació d'aquesta gran bandera; i per tot plegat. Sí, podeu comprar postals a cinc euros i, d'aquesta manera, per subscripció popular, podrem gaudir a l'entrada de Palau-solità i Plegamans, d'una gran estelada que doni fe de quin és el sentiment majoritari del nostre poble.
 
Quina emoció a Palafolls, agafats de les mans els més de tres-cents palauencs i plegamanins, juntament amb els més d'un milió sis-cents mil catalans que ahir van sortir al carrer per reclamar única i exclusivament la Independència. Que ningú s'enganyi, tots els que hi vam assistir volem la Independència, i per assolir-la volem votar. Per tant, no demanem un dret a decidir que ja tenim i que ningú ens ha de reconèixer; ni volem ser federals, ni confederals ni excusar-nos en compromisos i viatges que mai seran més importants que la nostra llibertat com a nació. Només volem la Independència de Catalunya, i hi volem arribar mitjançant el vot lliure de tots els ciutadans d'aquest país. Mireu si és senzill!
 
A banda dels que vam anar a Palafolls amb l'ANC palauenca, van ser uns quants centenars més, els que, pel seu compte, també es van encadenar en diferents indrets del país. I erem tots els de Convergència. I erem tots els d'UNIÓ!, els d'ERC, dos regidors del PSC (que no els del PSOE palauenc) i no em consta què van fer la gent de les altres formacions polítiques locals.
 
El que sí sé,és que això no té aturador. Que el compromís del President Mas és clar i explícit, i que pel 2014, sigui com sigui, anirem a votar si volem o no ser un nou estat independent d'Europa!
 
Des del Grup municipal de Convergència i Unió seguirem treballant també, amb totes les nostres forces, per assolir també el camí de la llibertat nacional. Seguirem intentant aconseguir la majoria necessària perquè el nostre Ajuntament s'adhereixi a l'Associació de municipis per la Independència (AMI), i fent tot el que calgui per ajudar a qui sigui, deixant de banda els interessos de partit, per aconseguir el fi pretès!
 
Visca Catalunya Lliure!