dimarts, 17 de setembre del 2013

ESPANYA VOL FER POR, PERÒ NI EN SAP, NI POT!

Ja sé que hi ha moltes persones a les que els agrada el "morbo", i cada dia estan pendents del que diuen, (o borden) els grans mitjans espanyols contra l'imparable procés iniciat a Catalunya cap a la independència. Sempre he pensat que cal ignorar per complet tot el que s'hi expresa. Però, de la mateixa manera, que n'hi ha molts que escolten emissores de ràdio clarament madridistes quan guanya el Barça o perd el Madrid, té la seva lògica que hi hagi qui estigui pendent d'aquells que inciten de forma sistemàtica a l'odi cap a Catalunya, i no se n'adonen que, dia rere dia, van fabricant independentistes a dojo.
 
En el darrer any, i més des del passat Onze de Setembre amb la Via Catalana, estem sentint més veus de l'espectre internacional a favor de la reivindicació catalana, no ja per assolir la tant anhel·lada independència sino perquè, d'una forma democràtica sigui el poble qui decideixi com vol que sigui el futur del seu país.
 
Després que en el seu dia ho fés el Primer ministre britànic, la Comissària europea Bibiane Redin, sembla que pel febrer a la BBC l'ambaixador d'EE UU a Londres i diversos diputats de diferents països a nivell particular, després del passat dimecres, se li ha girat feina al ministre espanyol Margallo davant l'allau d'opinions favorables al procés català pel dret a decidir. I el ridícul que fa fer a determinats mandataris internacionals fent-los rectificar com poden, és evident que s'els acabarà girant en contra més d'hora que tard. L'arrogància espanyola junt amb el seu tancament i zero disposició a tractar la celebració d'una consulta al poble de Catalunya ens beneficia d'una forma clara i rotunda.
 
Ara en Joaquín Almunia diu el contrari que fa un any, perquè així li han manat que ho faci. Lituània diu que s'ha malinterpretat el que va manifestar el seu Primer Ministre, Letònia diu que es ratifiquen amb el que va manifestar el seu màxim mandatari...., i ara, sembla que la gran "por" és dir que quedarem fora de la UE. Per tant, Catalunya serà com Suïssa? com Noruega? com Finlàndia? com Liesthstenstein? com la Gran Bretanya que està fora de la zona euro? Si és així, no tenim cap problema en quedar-ne fora. Però, que vigilin, perquè qui segur que en quedarà fora serà Espanya! i aquesta és la seva por!
 
Catalunya contribuent neta. Espanya perceptora de fons de tota mena. Qui és que en quedarà fora? Què diuen les multinacionals instal·lades a Catalunya al respecte?
 
Tranquils, que tot plegat vol dir que anem bé!