dimecres, 18 de desembre del 2013

CONSELL MUNICIPAL DE SEGURETAT CIUTADANA DESEMBRE 2013. RES DE NOU.

Ja sabeu que sempre explico, no només els plens municipals, sino també el contingut de les sessions d'altres organismes municipals dels que en sóc membre, com és el cas del Consell municipal de Seguretat Ciutadana.
 
Aquest Consell es va reunir ahir, després que ho haguessim de reclamar nosaltres en el darrer ple de novembre, tot i que la regidora Marcuello ja ens va dir que ho tenia pensat i decidit, i així l'endemà mateix ens va arribar la comunicació prèvia a la convocatòria advertint que el Consell es reuniria el dia 17 de desembre. En el mateix ple els vam haver de recordar que a principis d'aquesta legislatura es va decidir modificar els estatuts de tal manera que no es mantingués l'actual regulació en el sentit que cal fer una sessió ordinària cada dos mesos, si en realitat només es reuneix pel juny i pel desembre, optant-se per celebrar-ne tres: juny, setembre i desembre. Res no han fet ni modificat, ni tampoc s'ha complert amb el compromís de celebrar les tres sessions acordades. Ens van contestar que sí, que teniem raó, que ja s'hi posaven..., però, de moment res de res, i seguim fent com sempre, malgrat que en el mateix plenari la pròpia alcaldessa va renyar públicament a la regidora Marcuello per no haver actuat en conseqüència.
 
I és que, el fet relatiu a l'actitud de l'Alcaldessa respecte de la seva regidora de Seguretat Ciutadana, no pot passar desapercebuda; i menys quan, ahir mateix en la reunió d'aquest Consell, en tot moment la veu cantant, les explicacions, la direcció i presidència, etc., va  portar-la a terme la mateixa Alcaldessa. En cap moment, al llarg i ample de la sessió del Consell, la regidora Marcuello va fer cap tipus d'intervenció. en definitiva, que no va obrir boca en cap dels aspectes tractats en els deu punts de l'ordre del dia.
 
Quan veus que en aquesta àrea hi ha una regidora que no apareix mai per la comissaria, que només es reuneix amb el Coordinador de l'àrea, i ara també cap de policia en un despatx de l'Ajuntament, quan veus que de tot el que fa referència a la Policia s'en ocupa personalment l'Alcaldessa, resulta evident que alguna cosa falla. No sé si la regidora Marcuello ja té prou feina a Urbanisme i deixa que la Policia sigui només dirigida per l'Alcaldessa, o que el pacte de govern en el seu dia subscrit pateix de greus mancances; però, la realitat és aquesta, i ahir només vam escoltar exposicions del cap de la Policia Local i del dels Mossos d'Esquadra de Santa Perpetua.
 
Per la resta, el de sempre: repàs dels delictes i faltes comesos al municipi durant aquest anys, operatius conjunts dels cossos policials presents al poble, tant pel que fa a la seguretat en general, com en el trànsit o atenció ciutadana, operatiu Grévol de Nadal, el que es fa per les masies rurals d'una forma més o menys regular, exposició dels plans d'emergència en cas de pluges, nevades i gelades, explicació de com està el pla de mobilitat, redactat per la Generalitat i encarregat durant l'anterior legislatura, també sobre el pla de Seguretat viària encarregat a la Diputació de Barcelona, estadístiques dels parcs mòbils a Palau, de la siniestralitat amb dades també procedents dels Smilings adquirits pel municipi..., i en definitiva res de nou.
 
Malgrat tota la informació respecte de la reducció de delictes i faltes, sí que els comerciants van advertir de la seva sensació d'increment de robatoris i furts. I és que, en un parell de setmanes, hi ha hagut comerços que han patit fins a tres fets delictius d'aquestes característiques.
 
Una curiositat: Entre els assistents al Consell hi havia el Sr. Melquíades Garrido. Us sona d'alguna cosa? Oncle del Sr. Manel Bustos? Cas Mercuri? Diu que hi és en qualitat de representant d'empresaris de la zona de Sabadell. Però, mai, ni durant l'anterior legislatura i fins avui, se l'havia vist pel Consell!