dilluns, 23 de desembre del 2013

LES PATALETES NO SÓN MAI BONES, PERÒ MENYS ENCARA PER NADAL!

Doncs, resulta que divendres passat, 20 de desembre, quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda, tots els regidors/es del consistori palauenc, vam rebre una convocatòria per la qual l'Alcaldessa convocava Ple extraordinari per demà dia 24 de desembre a dos quarts de tres de la tarda.
 
Recordareu, que, just avui fa una setmana, vam registrar d'entrada, quan encara faltava més d'un dia per a la finalització del termini, les Al·legacions a les Ordenances Fiscals pel 2014 aprovades en el ple del mes d'octubre passat. En aquell mateix ple ja vam anunciar que hi presentariem al·legacions i en quin sentit serien formulades. I així ha estat, com podeu comprovar llegint els tres apunts precedents d'aquest bloc.
 
La pròpia Alcaldessa, durant la jornada de la Marató celebrada al nostre poble al llarg del dia 15 de desembre, ja ens va avisar, amb to d'amenaça, que si presentavem al·legacions pensava convocar el Plenari per a la seva resolució pel dia 24 de desembre al migdia. I, suposo que esperava una desaprovació per part nostra; però, més aviat el que va aconseguir és un somriure irònic, gairebé compassiu del que vam entendre com un intent de fer-nos desistir de les nostres pretensions.
 
El que, en tot cas crida més l'atenció, és que, hores d'ara, (dilluns 23 a dos quarts d'onze del matí), encara no disposem de cap documentació ni informe relatiu a la resolució de les nostres al·legacions pel plenari de demà dia 24 a dos quarts de tres de la tarda. Suposo que deu ser del tot impugnable, però tant seval. No serem nosaltres qui ens disposem a entrar en guerres innecessàries i inútils. Per tant, el dia abans del ple, no sabem si les al·legacions de CiU seran estimades, desestimades o, com l'any passat, estimades en part.
 
Restarem a l'espera. I un cop celebrat el ple, que tant deuen pensar que ens molestarà pel dia i l'hora assenyalats, ja us explicaré quina és la disposició del govern i dels diferents grups que donen suport a l'alcaldessa, que es presten al joc de la pataleta pura i dura, només perquè no li agrada que formulem al·legacions o fem les nostres pròpies propostes. I és que, són això: Propostes amb esprit constructiu, que la majoria de vegades es veuen en la necessitat d'acceptar per no quedar en ridícul davant la ciutadania.
 
I, si algú us diu que hem esperat a darrera hora per presentar al·legacions, sapigueu que quan ells estaven a l'oposició sempre ho feien, i sí que esperaven a l'últim dia a darrera hora. Si us diuen que ho fem per poder percebre l'indemnització prevista per l'assistència al ple, recordeu que els únics regidors d'aquest consistori que, com a conseqüència de l'abús que ells van fer d'aquesta pràctica, han renunciat a cobrar en determinades ocasions per l'assistència als plens, han estat en David Zambrana, en Miquel Truyols i jo mateix!
 
Demà, més!