divendres, 21 de març del 2014

SETMANA MEDIÀTICA DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS!

Fa algunes setmanes des d'Alcaldia em van preguntar, en tant que Portaveu del Grup municipal de CiU, si teniem algun inconvenient en que els periodistes del programa Divendres de TV3 s'instal·lessin durant els dies 17, 18 i 19 de març al despatx destinat als grups de l'oposició. Com no podia ser d'una altra manera, vam accedir-hi i vaig començar a imaginar-me com seria tot plegat, partint de la base que l'emisió de programes tant de TV3 com, també en aquest cas, de Catalunya Ràdio amb els Optimistes, és molt positiu per a la promoció del que som i tenim com a municipi.
 
Per desgràcia, l'obligació d'haver de romandre al meu despatx durant les tardes així com d'altres circumpstàncies personals, han impedit que hagi pogut gaudir plenament i en directe del que s'ha emès per tele i ràdio nacionals durant aquests dies. Però, seguint les diverses informacions oferides pels mitjans locals com Ràdio Palau o la pàgina web municipal, a banda del que m'han comentat diverses persones que hi han assistit en directe o que ho han vist i sentit per la tele o la ràdio, el cert és que, a partir d'ara haurem deixat de ser un municipi molt desconegut per l'inmensa majoria de la societat catalana.
 
Haurem pogut presumir del nostre gran dinamisme social i cultural, de l'associacionisme extraordinari del que pocs municipis poden presumir. Haurem pogut mostrar a Catalunya el que tenim i som. No vull començar a fer cap tipus de llista, perquè segur que em deixaria entitats i persones amb el perill que això comporta de mals entesos o errònies interpretacions.
 
Tot plegat caldria aprofitar-ho per allò del que tantes i tantes vegades us he parlat: Que Palau-solità i Plegamans, encara que sembli mentida, està declarat Municipi Turístic, i mai hem sabut aprofitar prou el que això significa i podria comportar!
 
És evident que un municipi considerat com a turístic, disposa d'un seguit d'atractius per fer que la gent vingui a gaudir-los. I, no és només, tot i que també, que els nostres comerços puguin obrir en els dies festius; sino que per tal que gent d'arreu vingui a gaudir del que tenim, i per tant a comprar en els nostres comerços, cal que explotem més el nostre patrimoni cultural, però també natural i paisatgístic. Disposem d'un entorn forestal, d'uns camins, d'unes fonts que cal que comencem a organitzar-nos per tal d'explotar-ho convenientment. Disposem d'un nombre important d'establiments de restauració per atraure a la gent a gaudir de la nostra gastronomia i dels productes autòctons com ara la mongeta del ganxet. Disposem d'un atractiu Parc de l'Hostal del Fum amb un tren que, amb l'esforç mai prou agraït dels Amics del Ferrocarril Tren de Palau, fa les delícies de milers de persones que s'acosten al nostre poble durant els caps de setmana. Un parc aquest, poc aprofitat pel que fa a d'altres possibles explotacions que tant bé ens podrien fer. També d'un seguit de masies i edificis d'interès històric rellevant, de la Fundació Folch i Torres, de l'Església Romànica de Santa Maria de Palau-solità, el Castell de Plegamans......
 
Són molts els exemples que ens porten a pensar que, allò que sembla que no, però que n'és molt d'important, com és el fet de ser un municipi turístic, hauria de fer-nos repensar de cara al futur l'estratègia a seguir per donar-nos a conèixer, partint d'un pla ben treballat, a tot Catalunya i més enllà.
 
El fet que TV3 i Catalunya Ràdio aquesta setmana hagin apostat per nosaltres, ens hauria de servir per començar a treballar d'una forma molt seriosa i rigorosa en aquesta qüestió. I és que, fins ara, quan algú et preguntava sobre la teva procedència, la reacció acabava essent, o bé de desconeixement, o bé de record pintoresc del programa Filiprim que fins ara és l'únic que ha fet que es parlés de nosaltres encara que fós només de forma humorística. En Josep Maria Bachs, amb el seu programa ja va fer que l'Ajuntament de finals dels anys vuitanta, amb l'Alcalde Joan Payola al capdavant, posés el nom del programa a un carrer de la vila. El meu propi pare, en qualitat de President de Fira Palau d'aleshores fou qui va encarregar els gegants del poble i qui va fer venir al Sr. Bachs al seu bateig.
 
Ara ja és molta més la gent que ens coneix, després d'una setmana sencera d'emissió des d'aquí i/o amb gent d'aquí per tele i per ràdio. aprofitem'ho, perquè, de ben segur, seran moltes les persones sobre les que s'haurà despertat la curiositat d'arribar-se a Palau.
 
El negoci i els beneficis del turisme, també a nivell local, si s'estudia i es planifica d'una forma adequada, poden ser extraordinaris!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.