dijous, 26 de juny del 2014

AVUI, PLE DE JUNY ENTRE SANT JOAN I SANT PERE

Amb tanta festa, (pont per alguns), petards, Flama del Canigó, foguera de Sant Joan, revetlla i festa grossa, gaire bé que poc podia explicar-vos en aquest blog, malgrat que sou forces els qui em reclameu gairebé a diari els habituals apunts. I com que sortim d'una i ens fiquem de ple a la següent, en aquest cas, la Revetlla de Sant Pere dels amics de la Sagrera, més val que no deixi passar massa temps més per explicar-vos coses sobre l'actualitat política local. I és que, tot i que aquest vespre a les set es celebra el ple ordinari del mes de juny, també avui comencen ja els molts actes organitzats al barri de la Sagrera amb motiu de la revetlla de Sant Pere. I són molts els actes que desperten l'interès de tots nosaltres, més enllà de l'habitual ball del dissabte a la nit, la cantada d'havaneres, les activitats infantils de tota mena, la festa de l'escuma de dissabte al migdia, etc. Però, avui mateix, no sé pas com s'ho han fet, però encara en plena actualitat del film, es podrà gaudir d'un Cinema a la Fresca amb la projecció de la película Ocho Apellidos Vascos. Però, cal remarcar per damunt de tot aquest gran esdeveniment del que en serà la tercera edició, com és la ja famosa arreu de Catalunya, Milla Urbana! Sembla que l'objectiu és aconseguir els tres-cents participants, i coneixent el tarannà dels seus organitzadors, de ben segur que ho aconseguiran!
 
I amb tanta festa i xerinola, resulta que avui tenim ple. I, tot i que el mes passat va donar la sensació que d'una vegada per totes, i després de tres anys d'inacció política, començaven a tractar i aprovar aspectes clarament municipals, avui tornem a topar-nos amb un ordre del dia ple de mocions sense massa contingut i amb qüestions de pur tràmit de inexcusable aportació en el ple municipal.
 
Demà ja us faré l'habitual crònica de la sessió, però per aquells que considereu necessari conèixer el contingut del ple d'avui, us informo que: S'aprovarà el compte anual de la Corporació corresponent al 2013, un cop liquidat el pressupost en el ple del passat mes de març que, com recordareu, es va tancar amb un superàvit de prop de tres milions d'euros que, com us podeu imaginar, brillaran d'una forma molt especial en els mesos immediatament anteriors al tancament de la present legislatura. A partir d'aquí, qüestions de tràmit com modificacions de l'ordenança de terrasses i la de sorolls, la renovació del conveni de col·laboració amb l'empresa pública Ecovidrio i l'Agència catalana de Residus per la recollida dels envasos de vidre, ens donaran compte de la devolució d'una subvenció atorgada en el seu dia per uns treballs efectuats a la Riera de Caldes i que, segons sembla, un error administratiu, (o ja veurem benbé el què) ha fet que el govern hagi retornat a l'Agència Catalana de l'Aigua més de 55 000 euros; i també finalment, després que jo mateix ho hagi reclamat de forma reiterada en els darrers plens, s'acordarà abonar als treballadors municipals, una part de la paga extraordinària del mes de desembre de 2012 que el govern Rajoy va obligar a retenir a tots els ajuntaments.
 
Després, vindran les mocions: la de CiU sobre la futura llei electoral de Catalunya que, després de retirar-la el mes passat, hem consensuat amb el PSC i s'aprovarà per una àmplia majoria. ERC en presenta dues, una sobre el suport a la llengua i la lluita que ha portat a terme el mestre mallorquí Jaume Sastre i una altra sobre el dret a decidir, el referèndum del 9 de novembre, contra la
imposició del rei espanyol Felip VI i la constitució d'una República catalana. UGT i CCOO n'han presentat una a través del govern municipal demanant l'avançament de l'edat de jubilació dels membres de la Policia Local equiparan-los a la Policia Nacional espanyola i a la policia basca. Finalment, ICV en presenta també dues, una en favor de la redacció d'una nova Constitució a Espanya, l'inici d'un procés constituent i la proclamació d'una República, i una altra en contra de la llei sobre telecomunicacions aprovada pel Congrés dels Diputats.
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.