dimarts, 17 de juny del 2014

PREGUNTES I RESPOSTES PLE MAIG 2014 (2)

Segueixo avui amb l'explicació de dues preguntes més de les vuit que vam formular al govern municipal en el darrer ple del mes de maig:
 
4.- Es pot comprometre el govern municipal a celebrar un ple extraordinari pel proper dia 11 de setembre al matí per fer una declaració formal i petició per celebrar la consulta del dia 9 de novembre per la independencia?
 
Com sabeu, des de l'Associació de Municipis per la Independència, AMI, així com l'ANC, Assemblea Nacional Catalana, s'ha llençat un prec a tots els ajuntaments del país en el sentit que durant el matí de la Diada Nacional de l'Onze de Setembre, es celebrin plens extraordinaris a tot Catalunya amb un únic punt a l'ordre del dia consistent en demanar de forma explícita que es permeti la Consulta per la Independència del proper 9 de novembre. En definitiva, cal interpretar-ho com un acte més a celebrar aquell dia a banda de l'acte institucional de la Diada de cada any. Al fer la pregunta, i coneixent quina és la típica reacció d'aquest govern municipal, vaig voler remarcar que aquest ple hauria de fer-se sense cap de les indemnitzacions per assistència als òrgans col·legiats del consistori, ja que, em vaig imaginar que el primer que em diria és que aquest plenari no es pot portar a terme com a conseqüència del seu "elevat" cost econòmic. La reacció dels diferents regidors/es del govern va ser d'absolut descol·locament, responent la mateixa Alcaldessa que d'això n'havien de parlar i que ja ens ho comunicarien. Que s'ho vagin pensant, però que tinguin en compte que, només que hi hagi quatre o cinc regidors que sol·licitin la celebració d'un ple extraordinari, aquest s'ha de celebrar en un termini màxim de quinze dies des de la petició, i si l'alcaldessa no el convoca, el plenari quedarà legalment convocat pel desè dia hàbil des de la petició a les dotze del migdia. El que vol dir això, és que aquest ple es celebrarà, i és per això que més val que evitin tensions innecessàries i, efectuada la petició, que sigui convocat per la Diada i així poder solemnitzar la reivindicació de la Consulta aplicant el que es va acordar en Declaració Institucional per majoria absoluta el passat 30 de gener d'enguany.

 

5.- A la vista de diverses sentències del Tribunal Suprem en relació a la devolució d'una part important de la paga extraordinària del mes de desembre de 2012 al personal funcionari i laboral municipal, en quin punt es troben les converses amb els respectius representants de funcionaris i personal laboral perquè s'aboni l'esmentada paga extraordinària?

 

Després de la pressió que des de l'oposició de CiU venim exercint en aquest sentit, a la vista de la jurisprudència que s'acumula a favor que els treballadors municipals recuperin ni que sigui una part important de l'esmentada paga, a més d'observar com gran part dels consistoris del nostre entorn ja l'han abonada als seus treballadors, l'Alcaldessa va manifestar que ella no volia incomplir cap llei, i que per tant, el que faria era portar la proposta al ple de juny perquè fós tot el consistori qui ho aprovés i no ella sola via resolució d'alcaldia. Així, en el ple del proper dijous dia 26 de juny, tindrem damunt la taula la proposta en qüestió perquè els treballadors de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans puguin percebre la part corresponent de la paga extraordinària de desembre de 2012, al menys fins al que correspon fins el dia que el govern espanyol va dictar el Decret de retenir-la. Que no ens faci veure que es cobreix tant les espatlles amb aquesta manera de procedir, perquè això és exactament el que ja han fet multitud d'ajuntaments. Vol fer veure que ens fa a tots corresponsables i que no és ella sola qui ho resol així. Em sembla perfecte, però que recordi que el sistema d'organització municipal vigent és estrictament presidencialista i que qualsevol resolució, sigui del ple, de la Junta de Govern o de l'Alcaldia, és responsabilitat només d'aquesta última. Dit això, em sembla perfecte que en qüestions com aquesta sigui tot el consistori qui hi participi. Estaria bé, per cert, que en aspectes més de política d'aparador i en decisions de "bona imatge" també en fós partícep tot el consistori!

 




This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.