divendres, 13 de juny del 2014

PREGUNTES I RESPOSTES PLE MAIG 2014

Ja sé que aquesta vegada vaig molt tard. Però, és que entre abdicacions, cartes de l'Alcaldessa que no respecten les decisions del ple i d'altres qüestions de suma actualitat, encara no us he explicat les preguntes que vam formular al Govern municipal en el darrer ple, i les respostes obtingudes.
 
Anem avui per les tres primeres:
 

1.- S'està anunciant la celebració d'una anomenada Fira de la Terra, que, segons sembla tindrà lloc el proper diumenge dia 15 de juny. Ens poden explicar exactament en què consisteix, quines entitats i/o empreses del nostre poble hi participaran, quines activitats s'hi faran i d'on ha sorgit la idea de celebrar-la?

 

Com podeu comprovar, sort que ho comento avui, just el dia en el que es porta a terme el primer dels actes de l'anomenada Fira de la Terra. Avui comença amb una xerrada del meteoròleg mig palauenc, o palauenc d'adopció, Eloi Cordomí, relativa a la meteorologia i les collites, a la que espero poder assistir si res m'ho acaba impedint. I, a la vista del programa que aquesta mateixa setmana s'ens ha fet arribar, el gruix de les activitats es portaran a terme a la Porxada de ca l'Estruch durant demà dissabte i diumenge al matí que s'hi incorporarà la Festa del Segar que fa ja uns quants anys que els amics del Patronat de Sant Isidre venien organitzant. Però, essent molt benvinguda una fira d'aquestes característiques, a la que tants i tants municipis s'hi han apuntat darrerament, només vaig voler fer veure al Govern que els grups municipals de l'oposició no n'hem tingut cap coneixement fins a la darrera setmana i pel que s'ha publicat als mitjans. Valorant positivament la iniciativa, creiem necessari que des de l'oposició també es tingui, no ja participació, però sí informació més actualitzada sobre el què i el com de la Fira. El Regidor Miquel Rovira va explicar com seria sense problemes, tot i que considerem que era quelcom que calia haver-ho fet abans i no esperar a que ho preguntessim en un ple.

 

2.- Hem tingut coneixement que, pels dies 5, 6 i 7 de setembre s'ha de celebrar i portar a terme al nostre poble una MENA de certàmen o fira internacional (que ha de ser la primera edició) al voltant de l'oci o cultura alternativa i el "frikisme"? D'on ha sorgit la idea, qui hi participarà, en què consisteix exactament i quines activitats s'hi portaran a terme?

 

Va contestar el Regidor Tinoco, i per tant, interpreto que es tracta d'un esdeveniment adreçat als joves, malgrat que ell va parlar d'un públic familiar. Va confirmar que així era, que s'estava preparant aquesta mena de fira del frikisme, que hi assistiria molta gent interessada de diferents llocs de Catalunya, Espanya i Europa, va parlar de jocs de taula, de música..., però res no va acabar de concretar. Serveixin doncs les reflexions que he fet en relació a la primera pregunta també per aquesta. I veurem en què es tradueix tot plegat! Som un municipi turístic i cal aprofitar-ho. Com més activitats de tota mena es facin, millor. Però, a veure què serà exactament aquest festival de caire internacional, i quin tipus de actes s'hi portaran a terme.

 

3.- A la vista de la resposta que ens va donar la Sra. Alcaldessa respecte de la carta que li va adreçar la Vicepresidenta del Govern de Catalunya, Joana Ortega, demanant quin Grau de col·laboració estava disposat a oferir aquest consistori per a la celebració de la consulta per la independencia del proper 9 de novembre; s'ha adreçat ja una resposta? En quin sentit? Ens en donarà trasllat tal i com es va comprometre?

 

Ja veieu que poca cosa cal que us expliqui després que, finalment ja ens va lliurar còpia de la carta de resposta a la Vicepresidenta de Catalunya. El que va afirmar en el plenari és que la carta estava feta i enviada i que ens donaria còpia al sortir. Ens la van fer arribar via mail al cap de pocs dies. El problema està en que, en el ple, l'alcaldessa va dir que la seva resposta el que deia era que cap problema en la consulta del 9 de novembre sempre que es complís amb la legalitat. La veritat, ja l'hem pogut comprovar a posteriori amb el tò i les maneres de la seva resposta, i poc us puc afegir al que ja heu vist i llegit en els darrers dies.

 




This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.