divendres, 25 de juliol del 2014

DILLUNS 28 DE JULIOL: PLE ORDINARI D'AQUEST MES!

Fa poc més de deu dies, des de l'equip de govern es van adreçar als portaveus dels grups de l'oposició per plantejar la possibilitat que el ple ordinari del mes de juliol s'avancés, i en lloc de celebrar-se el darrer dijous del mmes, com així ho estableix el ROM, es portés a terme el proper dilluns dia 28 a les set de la tarda. I és que, com ja sabeu, el Reglament orgànic mnicipal diu que els plens ordinaris s'han de celebrar el darrer dijous de cada mes a les set de la tarda, i només per raons excepcionals podrà canviar-se de data si hi ha una proposta en ferm de la Junta de Portaveus, i així ho aprova l'alcaldessa.
 
En aquest sentit, després que, en el seu dia, els vam fer veure que no es podia anar canviant de data un ple ordinari per qüestions com per exemple la convocatòria d'una vaga general, van promoure la modificació del ROM per poder fer aquests tipus de canvis de data.
 
Jo sóc dels que penso que, per la nostra condició de legals representants dels ciutadans, quan toca fer el ple ordinari, toca i així s'ha de portar a terme; i no valen excuses ni de vagues generals, ni ponts ni vacances per canviar els plenaris de data.
 
Sembla que, en aquest cas, hi ha algun regidor de l'equip de govern que es va interessar en la possibilitat d'avançar el ple de juliol donat que coincideix amb un dia tant remarcable, des del punt de vista estiuenc, com és el dia 31 de juliol. I, al rebre la proposta la meva reacció fou que, tot i que no estic gens d'acord en aquests canvis, si es fa, digui el que digui el ROM, ha de ser per acord de la unanimitat de tots els regidors. Sense voler semblar pedant, el meu posicionament particular davant la unanimitat expressada per la major part de regidors/es, va ser que no pretenia pas jo entorpir res a ningú, i que si tothom hi estava d'acord, doncs que donavem la nostra conformitat a l'avançament del ple.
 
Aquestes coses tenen perills: I és que, algun dia ens podem trobar en que s'avança o es retarda un ple perquè algú està patint un grip. I això sí que no es pot admetre de cap manera!
 
D'altra banda, reiterant que si hi ha unanimitat es pot plantejar per raons excepcionals el canvi de data en qüestió, cal pensar també en la falta de respecte que això suposa per als ciutadans si no s'informa d'una forma adequada, clara i transparent a la gent. I observo com, avui divendres 25, no s'ha fet cap tipus de publicitat comunicant als ciutadans l'avançament del plenari. Per tant, ens podem trobar que el proper dijous hi hagi persones a la porta de l'Ajuntament esperant per entrar a presenciar el ple de juliol. I això sí que no pot ser de cap manera!
 
Per tant, des d'aquest modest blog, vull informar que el plenari de juliol tindrà lloc el proper dilluns 28 a les set de la tarda, com sempre, al saló de sessions de la casa consistorial.
 
Oportunament ja us explicaré els escassos quatre punts que integren l'ordre del dia del ple municipal d'aquest mes.
 



Este mensaje no contiene virus ni malware porque la protección de avast! Antivirus está activa.