dijous, 14 d’agost del 2014

VOLEU FER EL FAVOR DE CALLAR?!

TOTS AMB EL PRESIDENT MAS FINS AL FINAL!
 
Ja sé que el mes d'agost és procliu a aquestes coses. Sabem que, davant la manca de determinades informacions es cerquen titulars com sigui, d'on sigui, i només per anar fent bullir l'olla. I és que, en una situació política normal,podrien sortir veus, fins i tot dins del mateix govern, discrepant sobre qüestions relacionades amb l'Economia, l'Ensenyament, l'ordenació del territori, el Medi Ambient, la Sanitat, les prestacions socials o la Cultura. Però, no ens trobem en aquesta tesitura. Estem immersos en un procés que parteix del poble i que arrossega als nostres representants i responsables polítics cap allà on el poble, d'una forma majoritària, demana i exigeix.
 
El president Artur Mas es va posar al davant de la reivindicació popular, es va comprometre a convocar una consulta per saber si, efectivament, volem o no ser un nou estat independent d'Europa. Va aconseguir consensuar amb una gran part de les forces polítiques catalanes, una data i unes preguntes per tal de tirar endavant amb la consulta compromesa. I aquest és el compromís inalterable sense més disertacions que no ens porten enlloc.
 
Sabent tamé la nostra inexperiència en quelcom tant gran, tant transcendent, tant important com és la creació d'un nou estat independent, hem de ser conscients també de les grans dificultats del procés, del poder d'Espanya i les seves maniobres per torpedinar la voluntat del poble de Catalunya. Hem de ser ben conscients que només units ho podrem aconseguir. Hem de saber que, d'aquí al 9 de novembre seran moltíssimes les provocacions de tota mena amb les que toparem, els intents de fer sorgir algun brot de violència, conflicte i tensió que ens posi en dubte tant col·lectivament com individualment atacant al mateix president o a qui sigui que, d'una manera o altra, pugui afectar a la credibilitat del procés.
 
Per tot això, no ens podem permetre anar fent declaracions sobre què passarà o deixarà de passar si el T C fa, o el govern espanyol deixa de fer. Hem de seguir a la nostra, ferms, sense fisures, amb l'objectiu clar i diàfan de votar el proper dia 9 de novembre. No deixar-nos portar per les ganes de fer baixa política de vol gallinaci només per poder treure pit, per fer veure que jo sóc més independentista que aquell, que sort en tenim que jo recolzo, que si aquell fa tal, jo faré qual... Només volem poder votar el 9 de novembre i en això estem tots amb el nostre president al capdavant. Si ens ho prohibeixen, si ens envien la Guàrdia civil, si suspenen la minsa autonomia que tenim..., ja decidirem entre tots què cal fer. Però, ara per ara, només ens ha de preocupar omplir amb escreix la V de la Diada, aprovar la llei de consultes al Parlament, que el president Mas convoqui la consulta i, a votar!
 
Aprenguem d'una vegada a ser grans, responsables, conscients del que tenim entre les mans, callem abans no cometem errors per pur egoïsme polític, per marcar perfil o per intentar fer veure que jo sóc més que l'altre. El debat sobre qüestions polítiques del dia a dia del país, ja el tindrem un cop haguem assolit la independència, i serà el poble qui decideixi si vol governs de dretes, d'esquerres, populistes, demagogs o el que prefereixin.
 
Ara toca mantenir-nos tots al costat del President i poder votar lliurement quin futur volem per Catalunya! Un cop acabada aquesta etapa, en vindrà una altra, però ja veurem quina i com hem d'actuar.
 



Este mensaje no contiene virus ni malware porque la protección de avast! Antivirus está activa.