dilluns, 6 d’octubre del 2014

FINALMENT, TAMBÉ DES D'UNIÓ DEMOCRÀTICA PODEM DEFENSAR LA INDEPENDÈNCIA!

Aquest, encara que no us ho creieu, podria ser perfectament un dels titulars que la premsa d'aquest dilluns o les seves edicions digitals de diumenge a la tarda, podrien haver utilitzat. Com era de preveure, el titular ha estat: Unió defensarà el Sí a la primera de les preguntes de la Consulta del proper 9 de novembre, i deixarà llibertat de vot als seus militants respecte de la segona.
 
Com que en aquest món tot és interpretable, i és millor o pitjor en funció "del color del cristal con que se mire", cadascú sabrà arribar a les conclusions que cregui oportunes a la vista del posicionament acordat pel Consell Nacional d'Unió celebrat aquest diumenge al matí.
 
Anem per les conclusions que, des d'una òptica sobiranista o independentista, podrien ser negatives: Unió defensa la plena sobirania de Catalunya, i això és el que diuen els seus estatuts, però dins d'una confederació d'estats dins la Unió Europea o fins i tot dins d'una confederació ibèrica o espanyola. Els qui defensin aquesta opció poden sentir-se còmodes amb els acords de posicionament adoptats. També els que volen superar l'actual estat de les autonomies mitjançant terceres vies i/o reformes constitucionals.
 
Les positives: Els qui defensem la independència de Catalunya dins d'Unió Democràtica que, a la vista dels posicionaments expressats per la militància, és una opció francament majoritària entre les bases del partit, des d'ara mateix ja no constituïm una excepció o extravagància, sino que, amb tota la legitimitat i fins i tot en nom del partit, podem defensar sense embuts la independència perquè Unió l'ha acabada assumint com a pròpia dins les diferents alternatives per aconseguir la plena sobirania nacional.
 
Així, quan hom afirmava que la militància d'UDC de Palau-solità i Plegamans estava per la independència, que junt amb l'ANC, Convergència i d'altres formacions, faria campanya a favor del doble sí, ara ja es pot afirmar encara amb més força i sabent que existeix un document oficial del partit on es reconeix de forma explícita que Unió entén i defensa tots aquells seus militants que aposten decididament per la independència de Catalunya.
 
Si em pregunteu pel meu grau de satisfacció, endevinareu que hauria preferit un posicionament clar i exprés a favor del doble sí. Però, davant la possibilitat d'haver arribat a defensar un sí a la primera i un no a la segona; o fins i tot, un sí a la primera i una llibertat de vot sense més a la segona, m'estimo molt més aquest reconeixement explícit dels defensors de la independència de Catalunya des d'Unió Democràtica.
 
Per tant, entenent que aquest és un pas més en favor del procés endegat, que també nosaltres podem participar i intervenir amb tota la força, la contundència i legitimitat en tota mena d'actes i campanyes a favor del sí sí, haig d'estar satisfet pel resultat obtingut.
 
Ara, a treballar amb els nostres companys de Convergència i amb tots aquells que s'hi vulguin afegir per tal d'aconseguir que el proper 9 de novembre s'imposi d'una forma rotunda el sí a que Catalunya esdevingui un Estat, i sí a que sigui independent!
 



This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.