divendres, 19 de desembre del 2014

EL CAOS S'APODERA DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS!

Divendres 19 de desembre. Dos quarts de nou del matí. Sortim de casa direcció Caldes. Baixem pel carrer Dom Bosco, arribats a la Carrerada, tallada per les obres entre aquesta via i l'Avinguda Catalunya. Seguim Rambla Pere Pou avall, i a l'alçada de can Cortès, tampoc podem girar a l'esquerra ja que, segons sembla, a banda de les obres (de les que ja parlarem algun dia) davant de la masia de can Cortès, sembla que s'han decidit a arrancar tot l'asfalt del carrer can Cortès des de Pere Pou fins Avinguda Catalunya, i això que es trobava en perfectes condicions, per renovar-lo del tot! Seguim avall, i no podem girar tampoc a l'esquerra en el carrer Indústria ja que el Camí Reial direcció can Cortès també està tallat pels mateixos motius. Seguim avall i finalment, ens podem incorporar a l'Avinguda Catalunya, a l'alçada de Jorbachs, direcció Caldes de Montbui, on s'hi produeixen més talls de trànsit per diferents obres, tant a la cruïlla amb Carrerada com per petites reparacions a la calçada. En tota aquesta estona (que no és pas curta) males cares, gent indignada, vianants estressats, comerciants impotents, conductors nerviosos i tot el que us volgueu imaginar.
 
Això que us acabo de descriure, es repeteix en diversos indrets del poble.
 
Què està passant? Em pregunta algú. Jo que somric. I diu: Serà que venen eleccions? Segueixo somrient. Però, no es podria coordinar una mica més tot plegat? Doncs sí. Això sí que és cert, i no entenc les raons de tant poca coordinació quan s'acumulen obres i reparacions a tort i a dret que gairebé et fan impossible poder sortir de casa sense que t'acabis topant amb alguna obra, tanca, planxes al terra, piles de runa, etc.
 
Realment, l'espiral d'embogiment en el que ha entrat l'actual Govern municipal a cinc mesos de les eleccions municipals, penso que els pot acabar essent contraproduent. És a dir, que aconsegueixin l'efecte contrari al que persegueixen.
 
Que pensin però, en quin moment s'han decidit a iniciar tot aquest reguitzell d'obres i quins efectes tant i tant perjudicials pot comportar tot plegat en els nostres comerciants i veïns en general. Que reflexionin una mica sobre les raons per les quals hi ha un Govern que s'ha passat tres anys i mig dedicat de forma exclusiva al pur i inevitable manteniment (només faltaria), i que, ara de cop i volta, engega una ofensiva, com ja hem vingut avisant des de fa força temps des de CiU que això passaria, a la vista de les darreres modificacions de crèdits aprovades en els plens dels últims sis mesos, ja que tot això ni gens ni mica figurava en els pressupostos municipals del 2014. I és que, sota l'excusa que les arques municipals es trobaven falsament buides, s'han dedicat a estalviar i estalviar, per tal d'arribar als últims mesos i evidenciar una obra de govern fins ara inexistent.
 
Hi ha qui em fa veure com en moltes zones s'han reasfaltat carrers que es trobaven en bon estat, com és el cas del susdit carrer can Cortès. I doncs, per quina raó destinem tants diners a reparar calçades de dalt a baix en bon estat, retirant tot l'enquitranat vell i posant-ne de nou? Per què, en canvi, forats com el que hi ha a la calçada davant del Supermercat BonPreu ja s'ha reparat tres cops en quinze dies, i ja torna a estar deteriorat com el primer dia? Què està passant? No es podia haver repartit tot plegat una mica més i no perjudicar a la gent i als nostres comerciants en plena campanya de Nadal amb aquesta espiral d'obres?
 
En lloc d'haver estat tres anys i mig desfent, no fent cap inversió destacable i fent d'oposició a l'oposició, si tots els estalvis acumulats durant tres anys i mig els haguessin repartit una mica, ara no es trobarien amb els problemes de tota mena que la megalomania d'un govern municipal està provocant!
 
En poques setmanes s'haurà acabat, i ja parlarem de l'inici de la construcció de la famosa pista coberta, semicoberta o com n'hi vulguin dir (que faran a mitges), el famós auditori de més de quatre-cents cinquanta mil euros al costat de l'Escorxador per als joves i alguna altra obra d'envergadura que farà més bonic i ja no causarà les molèsties actuals a les persones. Pensaran que la gent s'oblidarà ràpidament dels patiments d'avui i que ja tindran preparat el seu aparador electoral de cara al mes de maig.
 
M'agradarà veure aquells "palmeros" que abans de seguida escrivien grandiloqüents manifestos perquè es desviava un carrer per alguna actuació a la Carrerada o on fos, a veure si, ara que l'afectació es multiplica per deu, diuen alguna cosa. La resposta no cal que us la digui. La sabeu perfectament!



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com