dilluns, 1 de desembre del 2014

PLE NOVEMBRE 2014. RESTA DE PUNTS

El ple municipal celebrat el passat dijous dia 27 va tractar altres qüestions a banda del Pressupost del consistori pel 2015, que ja vaig intentar exposar-vos en l'anterior apunt.
 
De fet, com a Govern, i d'interès estrictament municipal, només es va donar compte per part d'Intervenció de determinades novetats i canvis legislatius que cal aplicar a l'hora d'elaborar els pressupostos municipals, així com, en compliment de la nova legislació sobre l'obligatorietat de presentar les factures en format electrònic, es va aprovar inicialment el Reglament sobre facturació electrònica de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, que obliga a presentar, a partir del proper mes de gener de 2015, totes les factures de quantia superior a 1200 euros, també en format digital. Es tracta d'un reglament calcat al que l'inmensa majoria d'ajuntaments s'estan veient obligats a aprovar, i per això no vam tenir cap inconvenient en donar-hi suport. Amb tot, cal tenir en compte, que, havent estat l'anterior govern municipal liderat per CiU, qui va introduïr d'una forma clau tot el sistema de facturació electrònica, signatura electrònica de les mateixes per part dels responsables tècnics i polítics de l'Ajuntament, així com també tot el sistema de Propostes de Despesa amb el programa informàtic corresponent, ens sentim orgullosos d'haver fet possible que, un cop ha arribat l'obligatorietat per llei de tot plegat, això no hagi comportat cap distorsió en el sistema de comptabilitat municipal, havent comportat només, que s'hagi d'aprovar un Reglament per regularitzar-ho o oficialitzar-ho. Com a Govern també van proposar l'adhesió del nostre consistori al Dia mundial dels drets de la infància, extrem aquest al que hi vam votar a favor, com no podia pas ser d'una altra manera!
 
A partir d'aquí, mocions. Els socialistes i ICV van presentar-ne una cadascun relativa a la Violència sobre la Dona. Després de proposar alguns matisos a la del PSC, vam donar suport a ambdues propostes de lluita entre tots contra aquest tipus de violència.
 
Els socialistes i ICV, també subscrita per ERC, van presentar-ne una contra el que ells anomenen: Privatització del cànon de l'aigua. Vam ser els únics que hi van votar en contra ja que, a banda de referir-se només a l'àrea metropolitana de Barcelona, es falta absolutament a la veritat quan s'afirma que es pretén privatitzar aquest cànon. Ignoren, com aquell qui no vol la cosa, com el Tripartit va deixar l'Agència Catalana de l'Aigua, en autèntica fallida econòmica, fent que actualment gairebé un 50% del seu pressupost s'hagi de destinar a pagar deute. Diria que el que es va posar de manifest és que des de CiU sabiem molt bé del que estàvem discutint, però que els altres grups no tenien clar ni de què s'estava parlant!
 
Per part d'ICV, i subscrita per CiU i ERC, es va aprovar, només amb els vots en contra del PP, una moció d'agraïment als voluntaris del 9N qui van fer que, també al nostre poble, fos una autèntica jornada cívica, activa i reivindicativa.
 
Finalment, presentada per CiU i ERC es va aprovar, amb les abstencions del PSC i el vot en contra del PP, la moció sobre declaració de responsabilitat i autoinculpació dels regidors/es de totes les altres forces polítiques amb representació a l'Ajuntament. Com sempre en aquests punts, reaccions irades del PP, nerviosisme, irritació..., tot allò dels "dos tercios" i demés. N'hi va haver prou de recordar-los que dos milions tres-centes cinquanta mil persones votant, són molt més que les quatre-centes setanta mil que van votar PP amb una molt més alta participació. O, que els deu milions de votants del seu partit a Espanya no arriben ni a una quarta part del cens electoral espanyol, per la qual cosa, i seguint el seu criteri, hauria de dimitir d'immediat el seu President Rajoy!
 
En els propers dies, comentaré les nostres preguntes amb les respostes obtingudes.
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com