dimarts, 20 de gener del 2015

DEU CANDIDATURES?

Sento a les Notícies de Ràdio Palau, que la formació Podemos-Podem, va decidir en assemblea divendres passat, presentar-se a les properes eleccions municipals. Que, com que la formació a nivell general ha decidit no presentar candidatures en aquests comicis, que al nostre poble ho faran mitjançant la constitució d'una plataforma ciutadana de clara base assembleària i sota un model d'actuació basat en el que ja existeix al municipi del Figaró-Montmany de constant participació i de democràcia oberta. Benvinguts! No tinc res en contra. Només faltaria!
 
Ja tindrem temps de debatre i comentar sobre totes les propostes que les diverses candidatures plantejarem de cara a aquestes eleccions. I, com no pot pas ser d'una altra manera, ja des d'ara manifesto la meva (i nostra) més absoluta disposició a parlar i negociar sobre tot el que calgui i sigui beneficiós pel nostre poble.
 
Sobre el que volia parlar-vos ara, després de sentir la referida informació, és del nombre de candidatures que es presentaran a les properes eleccions municipals. Hem de partir de la base, que en l'actual legislatura són sis les formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament: PSC-PSOE amb sis regidors/es,CiU amb cinc, ICV-EUiA amb dos, PP amb dos, VdPs-iP amb un i ERC amb un. Amb tot, cal tenir en compte que la CUP va obtenir 288 vots, quedant-se a un sol vot per obtenir un regidor, que hagués fet baixar a cinc els edils socialistes, i que la candidatura denominada LCI no va aconseguir cap representant tot i que va obtenir més de 260 vots.
 
Segons les informacions aparegudes fins ara, a les anteriors formacions s'hi han d'afegir, perquè concorreran als comicis del 24 de maig, Ciutadans, amb en Joan Martínez al capdavant, després que durant l'anterior legislatura exercís de càrrec de confiança del regidor del PP i que fugís d'aquell partit per discrepàncies gréus, i Podemos, sota una encara desconeguda denominació ja que es presentarà en forma de plataforma ciutadana.
 
La conclusió és que, si d'alguna cosa pot presumir el nostre poble, és de varietat d'opcions, de gran pluralisme polític i per tant d'una grandiosa riquesa democràtica.
 
Siguin benvingudes les noves candidatures, i que entre tots siguem capaços de fer millorar Palau-solità i Plegamans! Que ho sapiguem fer però, amb respecte, aprofitant el bo de cadascun de nosaltres i les idees que representem. Que no perdem mai de vista el diàleg, la capacitat de consens i sempre amb la mirada posada en el bé comú, l'interès general, convertint-nos tots plegats en veritables portaveus de la voluntat de qui ens elegeixi. Que no partim d'opcecacions, d'allò d'estar amb mi o contra mi, d'intentar desfer el que uns altres han fet només perquè són els meus rivals polítics. Fugim d'una vegada d'aquesta maldestre manera d'actuar i pensem definitivament en que el destinatari del que fem o decidim són les persones. La comunitat però, les persones. Una per una. Amb les seves circumpstàncies i formes de fer i de ser.
 
No sé contestar si és bo o dolent que hi hagi tantes candidatures. Però, si som deu per un municipi de gairebé quinze mil habitants, hem de saber interpretar amb sentit comú i plena capacitat i voluntat de servei, el que en cada moment és millor per al poble i els seus veïns.
 
Ara que encara falten quatre mesos, permeteu-me que expressi aquest desig i sigui el primer en estendre la mà a tot el que vulgui treballar en positiu per aquest el nostre poble!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com