dimecres, 6 de maig del 2015

EL QUE, POC A POC, ANIREM SABENT SOBRE EL NOU POUM

Ahir, a través d'un perfil al Facebook, em preguntaven sobre quina era la meva opinió sobre el POUM. He pensat de compartir també amb vosaltres una bona part de la meva resposta:
 
El POUM ja està acabat i enllestit. Per tant, sigui quina sigui la valoració que en fem, és el que és, i el que caldrà a partir d'ara, és desenvolupar-lo adequadament. Desenvolupar-lo significa, també, en funció de l'agilitat que hi volguem aplicar, esforços no sempre assolibles per part dels veïns o propietaris de segons quines zones del poble.
 
El POUM, perfectament enllestit a finals del 2011 amb un gran consens de totes les forces polítiques, va patir alguns canvis, conseqüència de pressions polítiques i d'interessos particulars poc clars, que ja al febrer de 2007 van comportar el trencament d'un Govern i l'expulsió d'ICV del mateix per part de l'Alcaldessa Padrós. Van anar-se perpetrant alguns canvis dels que l'oposició n'ha restat del tot al marge, no ha tingut coneixement dels retocs que s'hi practicaven, no ha conegut fins ara les al·legacions que s'hi van formular, com tampoc les propostes de resolució a les mateixes per part de tècnics i polítics del govern. Sí vam conèixer "in extremis" les modificacions exigides per la Generalitat, però no les propostes de resolució que va acabar proposant el govern municipal. Sabem però, que gràcies a la Generalitat, s'ha evitat un creixement del tot desmesurat plantejat per part d'ICV amb el consentiment del PSC, com per exemple, el que fa referència al bosc de can Padró.
 
CiU no estava en condicions de votar quelcom que desconeixia, i per aquesta raó va optar per aixecar-se i no participar en una votació sobre un instrument tant important com el POUM, que no va poder conèixer amb detall, i que ha de guiar el nostre urbanisme durant els propers vint anys. Del gran creixement proposat, al final, la Generalitat ho ha limitat a vint-i-cinc mil habitants en els propers quinze o vint anys, que ja és suficient.
 
Poc a poc però, anirem descobrint les presses de darrera hora per l'aprovació d'un pla que, tot sigui dit, calia aprovar amb la màxima urgència. Però, sense que això signifiqui que s'hagués d'aprovar quedés com quedés. I en aquest sentit, crida l'atenció que al cap de dues setmanes de la seva aprovació, la mateixa regidora de l'àrea, ja estigui proposant la desclassificació del polígon de Llevant per la seva afectació en la protecció de Gallecs. És a dir, que, va aprovar amb presses quelcom que ara ja vol modificar!
 
Un nou exemple el tenim en l'asfaltat per fer aparcaments a la zona de ca l'Estruch. Fins ara era Zona Verda i no s'hi podia fer cap aparcament. Tampoc, si volem ser curosos, el parc infantil que s'hi va fer, tot i que potser no cal filar tant prim. Amb l'aprovació definitiva del POUM, ara ja poden asfaltar i fer l'aparcament, doncs ja no és Zona Verda, sino Zona d'aparcaments. El problema és ara, que tindrem un parc infantil en un aparcament. Però, és clar, aquella Zona Verda, que ja no hi és, calia compensar-la en algun altre lloc. La solució adoptada, és posar-la just a la Plaça de la Vila, que per cert, ja fa anys que està pabimentada, amb un petit vial just al costat de la finca existent enfront de la Casa consistorial. I aquestes coses són les que s'han fet de pressa i corrents i mig d'amagatotis! Ara ens diran (i serà veritat) que aquest aparcament era una vella reivindicació dels comerciants (que no dels veïns). Però, mica en mica anirem descobrint situacions d'aquest estil. Veurem què passa amb l'esplanada del costat de l'edifici de Serveis Tècnics municipals, que era Zona Verda i que, quan es deixava aparcar vehicles, com ara es fa, alguna regidora de l'actual govern posava el crit al cel per la seva improcedència. Veurem ara quant tarden a asfaltar-la!
 
Aquí s'acaba la resposta. Però, havent tingut coneixement que el famós POUM encara no ha estat publicat en el Butlletí oficial de la Generalitat, vol dir que no està en vigor. Les presses electorals els han fet endegar l'obra. Hi ha qui diu que ho hauriem de denunciar. Creieu que val la pena? Realment algú pensa que tots plegats som tant poc intel·ligents que votarem a un o a l'altre per les obres dels darrers tres o quatre mesos, després de passar-nos quatre anys sense cap acció de govern, desfent i fent d'oposició a l'oposició?
 



El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com