divendres, 15 de maig del 2015

FAREM! NO DESFAREM

Ja sabeu allò que he vingut repetint com un lloro des del primer dia de la legislatura: "Ens trobem davant d'un govern que no governa, que desfà en lloc de fer i que fa d'oposició a l'oposició.
 
Si llegiu els dos apunts precedents, observareu quin ha estat el tarannà de CiU durant aquests quatre anys. Veureu com, des de l'oposició hem treballat i aconseguit grans avenços pel nostre poble, amb propostes i iniciatives a les que no s'hi ha pogut pas mostrar-s'hi d'esquena el tripartit PSC-PSOE, ICV i VdP-siP. Observareu com no ens hem pas dedicat ni a falsejar, ni a mentir, ni a gestionar perfils i blocs anònims per internet dedicats exclusivament al desgast de qui governa. ens hem dedicat a sembrar el diàleg, a fer que la Junta de Portaveus, creada durant l'anterior legislatura, funcioni, que s'agilitzin els plens i que no es converteixin en un teatre on anem a barallar-nos públicament... Hem fomentat l'acord, el consens..., hem anat a dinar tots els portaveus junts en diverses ocasions i, en definitiva, hem fet avançar el poble dins les nostres possibilitats en el lideratge de l'oposició al consistori palauenc i plegamaní.
 
No m'agrada recordar tota la tensió i crispació viscuda durant una legislatura sencera, (2007-2011) i el que pretenc, jo i tot el meu nou equip, és fer propostes, explicar-les, així com fugir de debats estèrils que portin a la més mínima crispació.
 
Malgrat tot, arribats a aquestes alçades de la campanya electoral, resulta convenient resumir, ni que sigui per fer una mica de memòria i plasmar el veritable tarannà de qui ara sí pretén mostrar-se dialogant i conciliador, val la pena recordar, a nivell d'exemple, algunes de les actuacions destinades a desfer obres i consecucions del govern anterior:
 
Només arribar, van perseguir com a gran objectiu, carregar-se el projecte de complex esportiu amb piscina coberta. Objectiu aconseguit. Tardarem anys en tornar a estar en condicions de tenir una piscina municipal.
 
S'han anat carregant el Carril bici. Aquest, que inicialment era competència del regidor Pedro Sánchez, es va veure obligat a renunciar a la seva gestió per les pressions socialistes, malgrat el seu interès en anar pulint-lo i arranjant en el dia a dia. Ara podem afirmar que ja se l'han carregat.
 
Les pantalles de televisió informatives instal·lades en diversos edificis municipals i al carrer, van acabar essent retirades i ja no les tenim.
 
El vehicle no logotipat de la Policia Local i el Tot-terreny per accedir a zones rurals, ja no existeixen.
 
Tampoc hi és, ni la unitat de Medi Ambient, ni la de proximitat, ni la de mobilitat segura i sostenible. Mantenint només el caporal i agents encarregats dels cursos d'Educació Viària per la que tants reconeixements vam rebre durant aquells anys, tant per part de la Diputació, com de l'asociación española de municipios y provincias com de la Unió Europea.
 
S'han carregat la tant profitosa Setmana de la Mobilitat.
 
S'han carregat les dues magnòlies plantades a la plaça de la Vila per substituïr-les per unes jardineres.
 
Van canviar la porta d'accés a l'Ajuntament sota la falsetat de fer veure que es feia entrar als ciutadans pel darrera quan, en realitat, el que es feia era crear una porta d'accés només per a l'Atenció Ciutadana. Ara cal fer un recorregut del tot irracional per l'interior dels baixos del consistori.
 
Van canviar la porta d'accés al nou edifici de Serveis Socials sota la falsa excusa que no complia normatives quan, en realitat s'havia fet tot sota la supervisió dels tècnics del propi Ajuntament i els de la Generalitat. Ara, la discreció que es cercava fent entrar a la gent pel carreró Cooperativa, s'ha perdut i cal que entrin per Anselm Clavé davant totes les persones asegudes en el bar Pipa Pub. Hem de tenir en compte que el perfil de moltes persones que accedeixen a Serveis Socials requereix una gran discreció, intimitat i confidencialitat, i no els agrada ser vistos en aquests llocs.
 
Volien carregar-se el sistema de recollida d'escombraries porta a porta, i per això van encarregar una auditoria a la Diputació que va concloure que aquest era el sistema més adequat. Com no volien el servei de transport urbà, alegant que era massa car, però en Pedro Sánchez ha aconseguit mantenir-lo i fins i tot abaratir-lo i millorar-lo.
 
Podria seguir. Però, vull deixar ben clar que això, exactament això, és el que nosaltres NO FAREM quan assolim el proper govern municipal de Palau-solità i Plegamans!



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com