divendres, 1 de maig del 2015

PLE D'ABRIL 2015: DARRER PLE DE LA LEGISLATURA. COMIATS I EMOTIVITAT A FLOR DE PELL!

Ahir va tenir lloc el darrer ple ordinari de la legislatura 2011-2015. Abans però, el passat dilluns, es va celebrar el ple extraordinari dedicat de forma exclusiva, com mana la llei, a efectuar el sorteig de les diferents meses electorals per a les eleccions municipals del 24 de maig proper. És en aquell ple on queden nomenats els presidents i vocals de les diferents meses repartides pels diversos col·legis del poble, amb els suplents corresponents a cada nomenament.
 
Ahir però, era aquell ple que posa punt i final a la legislatura. No extranyarà a ningú el fet, ja habitual, que poques qüestions que no siguin de pur tràmit administratiu s'hi discutíssin. Es va donar compte, com cada tres mesos, del compliment de la legislació sobre morositat. Com no pot ser d'una altra manera, s'està cumplint de forma escrupulosa amb els pagaments que, com sabeu, la llei estableix en un màxim de trenta dies. Es va aprovar definitivament el reglament sobre administració electrònica, com a culminació de quelcom del que m'en sento molt orgullós al haver estat jo mateix com a regidor, qui iniciés fa sis o set anys aquest procés i que deixés el nostre consistori al 2011 com el segon classificat en matèria d'administració electrònica després de Sant Cugat a Catalunya.
 
El punt més important i remarcable aprovat ahir, va ser el Pla d'Educació anomenat Educa 16, que, liderat pel Regidor Tinoco s'ha aconseguit consensuar gràcies al treball conjunt entre tota la comunitat educativa en tots els seus àmbits així com les formacions polítiques, entre les que CiU hi ha tingut un paper destacat, com així mateix ho reconeix el propi regidor de l'àrea. Cal felicitar-se per disposar d'una eina d'aquestes característiques que, sota l'assessorament i direcció de la Diputació de Barcelona i el diputat de CiU gerard Ardanui, s'ha obtingut un gran projecte en el que, mani qui mani a l'Ajuntament, estarà obligat a seguir pel seu abast, consistència i solidesa.
 
Després que fossin presentades dues mocions per part d'ERC i ICV sobre la necessitat d'incrementar el nivell de protecció sobre l'espai d'interès natural de Gallecs, el cert és que, un cop més, aquella Junta de Portaveus de la que tant i tant orgullós també m'en sento d'haver creat en el seu dia, va aconseguir que només fos una moció i que acabés essent plenament consensuada entre totes les forces polítiques palauencques i plegamanines.
 
Finalment, nosaltres haviem presentat una moció sobre l'anomenada Llei Mordaça per expressar el rebuig de l'Ajuntament a les darreres modificacions del Codi Penal i de l'aprovació de la Llei de Seguretat Ciutadana en general. Però, el govern municipal va presentar-ne una altra en nom dels sindicats CCOO i UGT que també expressava el mateix rebuig però referint-se únicament a la que sembla conculcació del dret de vaga plasmat en el text constitucional espanyol. Ambdues es van debatre juntes, i van ser aprovades amb els vots de tots els grups polítics a favor, i el vot en contra del PP.
 
Arribats a aquest punt, considerant que ens trobavem davant el darrer ple municipal de la present legislatura, cap grup de l'oposició va formular preguntes al Govern. Si que, en canvi, es va aprofitar, com és de costum cada quatre anys, per acomiadar als regidors/es que no repeteixen en cap de les llistes electorals. I és així que, vam acomiadar al regidor David Zambrana del PP, qui passa a presentar-se ocupant el segon lloc de la llista del seu partit a Santa Coloma de Gramenet, a les nostres companyes de CiU Mercè Pla i Carme Rubí, i al company també de CiU i històric militant d'UDC, Josep Maria Serraviñals.
 
Resulta obvi que en moments de comiat, es fa difícil expressar el sentiment de cadascú vers qui marxa. Però, la gratitud que sento cap als companys que no seguiran en aquest servei a la comunitat palauenca i plegamanina, és absoluta, total i extraordinària. tenim qui ha exercit com Alcaldessa durant quatre anys i molts d'altres a l'oposició, amb una feinada innegable a les seves espatlles de la que m'en sento hereu. Cadascú té la seva forma de fer i treballar. Però, és evident que, si no hagués estat per la Mercè, en Josep Maria i la Carme, aquest poble no hagués experimentat un canvi tant important com el que tots vam poder viure i veure durant la passada legislatura.
 
Si no hagués estat també per ells, jo no seria aquí, i no hagués pogut liderar l'oposició municipal durant la legislatura que ara s'acaba. I, sense el seu assessorament i suport, no hauria sigut capaç d'afrontar segons quins temes al llarg d'aquests quatre anys, i acumular una experiència i coneixement que tant m'han de servir de cara a la possible alcaldia  per a la propera legislatura.
 
Gràcies a tots tres de veritat!



El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com