dilluns, 11 de maig del 2015

RECUPERAR UN PROJECTE DE PISCINA MUNICIPAL

De les nombrosíssimes reunions mantingudes amb entitats, col·lectius de tota mena i ciutadans del poble, sembla que una de les grans preocupacions en el sí de la societat palauenca i plegamanina, és la possibilitat que, algun dia, es construeixi un veritable complex esportiu amb piscina coberta. Aquesta ha estat una de les eternes promeses electtorals de tots els partits polítics des de principis o mitjans dels anys noranta. Però mai, aquesta realitat, l'haviem tingut tant a tocar com al juny de 2011.
 
No hi ha dia que no em trobi amb algú que em pregunti per la Piscina.
 
Si ens aturem només un petit moment a pensar en la pregunta que s'ens formula als alcaldables en diferents fòrums d'internet, veurem que la resposta resulta òbvia. Que què opinem sobre la construcció d'una Piscina municipal? Doncs, evidentment, que és una necessitat perentòria, que ningú entén a hores d'ara que aquest municipi no disposi d'un equipament com aquest i que, si no hagués sigut per les obsessions de desfer el que l'anterior govern havia fet, ja n'estariem gaudint des de fa alguns anys. Ningú entén que Palau-solità i Plegamans no disposi d'una biblioteca com els pobles del nostre entorn, i ningú entén que no tinguem una piscina municipal, com sí tenen la resta de municipis del voltant.
 
Si algú us intenta enganyar dient que aquest equipament costava al poble cinc milions d'euros, heu de saber que us menteixen deliberadament. Costava un milió i mig, el 90% del qual provenia de subvencions atorgades i acceptades així com el conveni urbanístic de can Valls del que l'Ajuntament obtenia 800 000 euros, però que l'actual govern va renunciar a més de 160 000 per fer cas sense més a les pretensions de l'empresa pagadora d'estalviar-se l'IVA, tot i que, segons sembla, malgrat tot, l'actual interventor segueix reclamant aquesta part que falta. A partir d'aquí el nostre consistori pagava poc més de 90 000 euros l'any, que cal afegir a l'anterior import, però que es cobrien perfectament amb les quotes dels socis.
 
Si us diuen que hi ha una sentència judicial que anul·lava el contracte, heu de saber que, la regidora Marcuello és qui va presentar una demanda d'impugnació del contracte; i que quan l'Ajuntament fou requerit i emplaçat pel jutge, el consistori es va limitar a donar la raó a la demandant. Per tant, si demandant i demandat són els mateixos, van estar d'acord en que aquell contracte s'havia d'anular.
 
Per acabar, només una dada: Palau-solità i Plegamans disposa de quatre mil persones associades a piscines de les poblacions del nostre entorn. L'estudi elaborat en el seu dia arribava a la conclusió que, només amb 2500 socis la piscina era absolutament sostenible econòmicament. Aquest estudi partia de les dades obtingudes de les piscines municipals del nostre entorn.
 
Quan es diu que el cost total és de cinc milions d'euros, no vol dir en cap cas que sigui l'Ajuntament qui hagi de fer front a aquest pagament. És la valoració global del projecte, on s'hi inclou el que hi aportava l'empresa adjudicatària, montant al que cal afegir el valor dels terrenys aportats per l'Ajuntament.
 
El que segur no faré en aquest cas, és caure en la temptació de contestar insults d'algun actual regidor, ja de sortida, que habitualment s'havia dedicat als blocs i perfils anònims destinats precisament a la injúria permanent sense més.
 
Aquest era un projecte clar, aprovat i adjudicat, que, havent-se deixat perdre, probablement, tardarem en trobar-nos en condicions una altra vegada de tenir l'oportunitat de gaudir d'un equipament com aquest!
 



El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com