dijous, 11 de juny del 2015

EL SOBIRANISME A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS DESPRÉS DE LES ELECCIONS MUNICIPALS

Quan falten menys de 48 hores per la constitució del nou consistori, producte dels resultats de les eleccions del passat dia 24 de maig; i quan tothom resta pendent de quins grups integraran el nou govern municipal, a banda del PSC i l'Alcaldia per a la Teresa Padrós; sí que voldria reflexionar sobre la situació en la que hem quedat les forces anomenades sobiranistes, i sobretot, la feinada que tenim al davant de cara a les eleccions plebiscitàries del proper 27 de setembre, en les que, votem a qui votem, el més important és que ens manifestem a favor o en contra del Full de Ruta per la Independència de Catalunya.
 
Si considerem que CiU, ERC, ICV i la CUP (totes elles amb representació al nou consistori) sumen un total de set regidors/es, vol dir que entre tots no disposem del suficient recolzament popular per la lluita per la independència de Catalunya.
 
Sé perfectament que, quan es vota en clau local, no es tenen en compte qüestions com aquestes en molts casos, i que per tant, sigui molt probable que votants de la Teresa Padrós al poble, s'inclinessin per opcions sobiranistes en d'altres comicis. Però, com que això només és una suposició, els resultats electorals a Palau-solità i Plegamans, són els que són, i no ens serveixen especulacions de cap tipus.
 
Sé també que hi ha set regidors/es més (els que conformen els grups del PSC i Ganemos Palau) que es manifesten obertament a favor del Dret a Decidir, però que en cap cas es consideren independentistes.
 
Finalment, hi ha tres regidors/es, (PP i C's) que es mostren clarament a favor d'una Espanya única, unida o, com a molt, autonòmica.
 
Per tant, set a favor d'una Catalunya independent, set a favor del Dret a Decidir dels catalans i tres que estan per una Catalunya plenament espanyola a tots els efectes.
 
Un dels plantejaments a l'hora de treballar pactes municipals, ha estat la possibilitat de la integració del nostre Ajuntament a l'AMI, Associació de Municipis per la Independència. I, en aquest sentit, cal recordar com, ara fa exactament dos anys i mig, ja fou presentada aquesta proposta al ple municipal pels grups de CiU, ICV i ERC, amb un resultat de vuit vots favorables a l'esmentada integració, dos en contra i set abstencions. I algú es preguntarà la raó per la qual ara es torna a plantejar aquesta qüestió. Doncs, senzillament, perquè els estatuts de l'AMI estableixen que l'adhesió a l'associació s'ha d'aprovar per la majoria absoluta del consistori, i aquesta, en el nostre poble, està en nou vots.
 
Així doncs, hem passat de tenir vuit regidors/es favorables a la integració del nostre Ajuntament a l'AMI, a tenir-ne set.
 
La nostra obligació (al menys la de CiU) acabin com acabin les negociacions, estarà en intentar fer veure i convencer als grups que es manifesten favorables al Dret a Decidir dels catalans, que, si el resultat de les eleccions plebiscitàries del proper 27 de setembre, ofereixen un suport majoritari dels palauencs i plegamanins a les forces sobiranistes, que serà a partir d'aquell moment quan s'haurien de plantejar el seu vot favorable a la nostra integració a l'AMI. I ho dic només en base a la seva defensa del Dret a Decidir.
 
Aquesta és la nostra posició, i aquest el treball que ens comprometem a portar a terme per tal de seguir lluitant per la independència del nostre país!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com