dijous, 23 de juliol del 2015

CONVENÇUTS DE LA RECOLLIDA SELECTIVA, LA SOSTENIBILITAT I EL PORTA A PORTA!

Tots sabeu que he estat un ferm defensor de qui va ser regidor de Gestió ambiental durant la passada legislatura, Pedro Sánchez. El vaig defensar en públic en moltes ocasions, per la seva forma de treballar, per la seva personalitat, la seva tenacitat i el tarannà dialogant mostrat en l'actuació del dia a dia dins l'àrea del Medi Ambient. Sempre he dit que el sistema de recollida de les escombraries Porta a Porta es va salvar gràcies al seu treball, tot i que també gràcies al seguit d'informes favorables emesos per la Diputació de Barcelona apostant pel sistema ja implantat al nostre poble. I també va ser ell qui es va encarregar de potenciar i consolidar el transport urbà i interurbà implantat a Palau-solità i Plegamans durant la legislatura 2007/2011.
 
Van ser moltes les ocasions en les que, en aquest mateix bloc vaig defensar la seva tasca en les esmentades matèries.
 
Vaig criticar amb força, això sí, el fet d'haver-se deixat de fer una estricta vigilància policial de paisà respecte de l'incivisme perpetrat per una petita part de ciutadans a l'hora de dipositar les deixalles al carrer, no reciclar correctament i abandonar estris i andròmines de tota mena a la via pública. Però això ja corresponia a la regidoria de Seguretat Ciutadana gestionada per la regidora Marcuello qui va acabar amb l'unitat de medi ambient, UMA i amb el gran nombre d'expedients oberts que tant va contribuir a acabar amb l'incivisme relatiu a la no selecció dels residus. Però això ja no corresponia al regidor Sánchez, qui sí va fer el que va poder implantant agents cívics al carrer que servirien per informar a la gent respecte de com havien de dipositar correctament les deixalles per afavorir la sostenibilitat i el reciclatge.
 
Però, noi, en els darrers mesos de l'anterior legislatura, no sé si influït per la seva companya de partit, o per quina raó exactament, va començar a implantar un seguit de mesures que si, a alguna cosa han contribuït, és a provocar un major incivisme, una situació de brutícia al carrer com feia anys i anys que no es veia, i tot per haver decidit posar claus als contenidors de les comunitats de propietaris i haver fet una despesa econòmica sense cap justificació amb uns cubells d'escombraries petits i sense cap utilitat real, i amb una campanya informativa sense cap mena d'efecte en la població.
 
El resultat de tot plegat, ha estat que qui, encara que fos de forma irregular, utilitzava els contenidors dels blocs de pisos, amb la implantació de claus només per als seus usuaris, va aconseguir que augmentés d'una forma alarmant que els carrers s'omplíssin de bosses d'escombraries d'una forma descontrolada.
 
Amb l'arribada de l'onada de calor, tot plegat s'ha agreujat de forma extraordinària, i des de la nova regidoria de Gestió Ambiental s'ha hagut d'acordar una despesa no prevista per tal de recollir el gran nombre de deixalles que les darreres mesures preses per l'anterior regidor han comportat.
 
De moment, ha augmentat el cost econòmic com a conseqüència, primer de tot, de l'incivisme de determinades persones, però, també per aquelles mesures sense justificació que han portat a que ara s'hagin de prendre mesures d'urgència.
 
En dos caps de setmana, dues recollides extres amb més de quatre tones de deixalles dipositades de forma inadequada!
 
Caldrà estudiar fórmules per tal d'evitar situacions com aquestes. Potser sí que, una possible solució seria la col·locació de contenidors d'urgència en determinats llocs per evitar que es llencin bosses al carrer. Però, no ens equivoquem: la vigilància policial es va demostrar efectiva, i jo apostaria per aquest tipus de mesures que resulten exemplificants per a altres possibles actituds similars en un futur.
 
I no oblidessim pas, que el sistema Porta a Porta és de gran eficàcia, és el més sostenible i, amb el temps, també és el més econòmic pel retorn que comporta del cànon d'escombraries per a l'Ajuntament. I que, en definitiva, l'incivisme no acabi fent que algú es vegi en la temptacio o necessitat d'apujar la taxa. recordem que, per cara que ens resulti, és de les més barates del nostre entorn!
 



El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com