divendres, 17 de juliol del 2015

UNA NOVA RESPONSABILITAT: CONSELLER COMARCAL!

 
Avui s'ha constituït el Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental. S'ha celebrat, no pas a la seva seu, sino a l'Ajuntament de Terrassa, complint així amb una mena de costum o tradició per evidenciar la cocapitalitat de la nostra comarca, consistent en que cada mandat s'inicia en un dels dos ajuntaments de les capitals comarcals. Així, si fa quatre anys fou a Sabadell, enguany corresponia a Terrassa. I no vol pas dir això, que l'activitat del Consell es desenvolupi en cap d'aquests consistoris, sino que, a partir d'ara, i durant tot el mandat, la resta de plens, comissions i juntes tindran lloc a la magnífica seu ubicada a la carretera que uneix les dues capitals vallesanes.
 
Fou per mi una gran i agradable sorpresa saber que, per part de les ja disoltes executives comarcal i intercomarcal Barcelona Comarques d'UDC es va optar per mi com a Conseller comarcal del partit a la Federació de CiU. Ara, ni aquelles executives, amb els seus presidents al capdavant ni jo mateix, formem part d'un partit que, havent conculcat flagrantment el seu esprit fundacional, ha optat per un posicionament regionalista espanyol, expulsant a una gran part de la seva militància cap a la nova formació Demòcrates de Catalunya.
 
Tant és així, que, dels sis consellers comarcals del que entenem com a CiU, n'hi ha cinc de Convergència i jo mateix que pertanyo a la nova força política socialcristiana i independentista. En Miquel Samper, Cap de llista i regidor de CiU a Terrassa, qui serà el Portaveu del grup, en Víctor Puig, regidor i cap de llista de CiU a Rubí, Joaquim Esquius, regidor de CiU a Matadepera, Josep Beltran, regidor de CiU a l'Ajuntament de Sabadell, Joan Carles Paredes, regidor de CiU a Montcada i Reixach, i la Núria Colomer, Cap de llista i Regidora de CiU a Sentmenat i recent nomenada Delegada del Govern a les comarques de Barcelona. Finalment, jo mateix.
 
Durant els darrers dies s'ha tancat un acord de govern entre el PSC, ERC, CiU i l'Entesa que han fet possible que avui hagi estat escollit l'Ignasi Giménez, actual Alcalde de Castellar del Vallès com a president del Consell.
 
Essent novell en aquesta nova responsabilitat, no negaré que em fa una enorme il·lusió, pel que suposa d'estar al corrent de tot el que es gestiona en una institució que cerca per damunt de tot, el servei als ajuntaments. I si, a sobre, pensem que les seves competències, tot i limitades, tenen a veure amb àmbits com els Serveis Socials, el trasnport escolar, les ajudes socials i veques menjador, el Turisme, el Comerç, l'Empresa i l'Ocupació, moltes àrees de les quals en som titulars els i les regidores de CiU a Palau-solità i Plegamans, hauria de voler dir, que tindrem major facilitat per actuar i sobretot més informació sobre les matèries que tenim delegades.
 
De moment però, donada la meva activitat professional actual i la meva dedicació al consistori palauenc i plegamaní, he preferit mantenir-me sense cartera, i posar-me humilment en posició d'aprenent en una responsabilitat i institució de la que desconec molt la seva dinàmica i funcionament.
 
 



El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com