dijous, 3 de setembre del 2015

A LA FEINA!

S'han acabat les vacances, la Festa Major, la relaxació i la desconexió. I, malgrat la passada setmana vaig anar preparant el terreny pel que ens venia al damunt un cop arribés el setembre, ara sí que hi som de ple, i cal dedicar-se en cos i ànima a les moltes obligacions adquirides, sense deixar de banda les pròpies de la professió.
 
Ara sí que, en quant a regidor i a les meves àrees de competència, cal engegar tots els motors, doncs, el mes de juliol ha d'haver servit per situar-me en el nou càrrec, coneixer els diferents tècnics i professionals que m'envolten (a qui ja coneixia d'antuvi i sabia de les seves virtuts), i posar damunt la taula el reguitzell d'idees i projectes que caldrà anar desenvolupant a partir d'ara mateix.
 
Tot plegat, posat en comú amb els altres regidors del meu Grup municipal, format per dos regidors de CDC (la Laura Navarro i en Jordi Pujol) i jo mateix de Demòcrates, així com amb la resta de grups del Govern municipal.
 
És evident que, en tant que Grup municipal, els tres regidors del que seguirem anomenant CiU perquè aquestes són les sigles amb les que ens vam presentar a les eleccions, tenim una enorme responsabilitat i un gran pès a l'hora de portar a terme en els propers quatre anys, tots els compromisos adquirits. De nosaltres dependrà en gran mesura que el nostre poble disposi d'un equipament de biblioteca municipal, que la Cultura tingui un abast més universal en tant que accés de totes les persones a la mateixa, que desenvolupem projectes per a can Falguera, respectant els usos actuals i la utilització per part dels veïns del barri, i el mateix respecte de la Torra de la Casa Folch. Però, també que es vagi minimitzant l'impacte negatiu del solapament d'actes i activitats culturals i esportives en general, creant les dinàmiques necessàries per aconseguir-ho.
 
De nosaltres dependrà que s'estableixi una correcta i òptima relació de l'Ajuntament amb les empreses ubicades al nostre poble, a fi d'aconseguir una major implicació en la contractació de persones de Palau-solità i Plegamans, oferint-los les avantatges fiscals que legalment resultin viables així com les millores que estiguin al nostre abast pel que fa al correcte manteniment dels nostres polígons industrials. Però, també haurem d'estar al damunt del necessari desenvolupament de l'Avinguda Catalunya per tal que, efectivament, es converteixi en un veritable eix urbà del municipi. O també, deixar enllestit un projecte de Piscina municipal per ser consultada al poble la seva prioritat d'execució.
 
I, en quant a les meves regidories, caldrà mirar de millorar la situació i qualitat del mercat setmanal, treballar intensament amb els nostres comerciants per potenciar al màxim el comerç local, i més ara que han decidit per unanimitat deixar de celebrar la ja tradicional Fira Palau amb la intenció de reconvertir-la en un altre tipus d'esdeveniment amb canvi de data inclosa. Em posaré a treballar per tal de redactar un Pla de Turisme pel nostre poble que no només ens promocioni com a municipi amb tots els atractius que tenim, que són molts, sino que serveixi també per millorar la nostra economia amb els comerciants i restauradors al capdavant. Trobarem la sortida més adequada a l'us de la masia de l'Hostal del Fum, per la seva ubicació i el gran servei que pot oferir als nostres visitants.
 
Seguirem treballant amb les entitats dedicades al voluntariat, pel gran servei que ofereixen, resultant del tot imprescindible la signatura dels convenis de col·laboració pendents amb la Creu Roja, amb l'associació de Voluntaris de Protecció Civil, amb Caritas Parroquial i d'altres.
 
Finalment, enllestirem el pla de qualitat engegat el passat mes de juliol a l'àrea de Serveis Socials per tal d'oferir l'atenció més òptima possible a les persones i famílies més necessitades i vulnerables. Engegarem d'immediat el Punt VAC, Voluntariat d'Acció Social, posarem en funcionament les Targetes Moneder de Serveis Socials per tal que les persones amb majors necessitats d'aliments puguin adquirir de forma directa i discreta els seus productes en els centres comercials adscrits, i així no hagin de recórrer públicament a la recerca d'aliments, sense que en cap cas es deixi de prestar l'encomiable tasca d'entitats com Caritas; i seguirem ajudant a les persones en situació de màxima precarietat en tot el que es refereix a: veques menjador, matrícules escolars, llibres de text, factures de la llum, el gas i l'aigua, l'ajuda en el lloguer, en la quota hipotecària, en les despeses odontològiques i farmacèutiques, etc.
 
Tot això i molt més és el que ara tenim al davant. I som aquí perquè no ens fa cap por afrontar-nos als nostres compromisos. Enllestirem al llarg del proper mes el pla de Govern que ens ha de guiar en l'execució dels projectes expressats i tants d'altres, i mantindrem el nostre compromís amb la transparència i la participació de tothom. Restem oberts a la ciutadania per rebre propostes, sugeriments i les crítiques constructives que calguin.
 
I, també, cal dir-ho, seguirem lluitant per la Independència de Catalunya en tot el que estigui al nostre abast. Però, hem de tenir la força necessària, i això només pot venir del que expressin els nostres ciutadans (em refereixo als de Palau-solità i Plegamans) en les properes eleccions PLEBISCITÀRIES del 27 de setembre!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com