dijous, 24 de setembre del 2015

ENS REAFIRMEM EN FAVOR DEL CORRELLENGUA 2015

Avui tindrà lloc el Ple ordinari del mes de setembre. I el Grup municipal de Convergència i Unió, format per regidors de CDC i Demòcrates de Catalunya, hi porta una moció en suport a les accions que es puguin dur a terme al nostre poble en la campanya del Correllengua 2015.

 

Us la transcric seguidament:

 

Atesa la necessitat d'assolir la plena normalització de la llengua catalana arreu del territori, convertint-la en la llengua vehicular i comuna de la nostra societat i en l'element d'integració de les persones nouvingudes.

 

Atesa la marginació que rep el català per part de les institucions estatals, cada cop més recentralitzadores. Des de la sentència del Tribunal Constitucional de 2010, que menysprea la llengua i la nació catalanes, fins a la Llei Wert que dinamita els fonaments del nostre sistema educatiu.

 

Atès el desig d'una gran majoria del poble català d'assolir l'estat propi, que ens obrirà un futur de més llibertat i de millores socials, polítiques, econòmiques i lingüístiques.

 

Atesa la consolidació que després de 19 anys està assolint la iniciativa cívica del Correllengua gràcies al suport d'ajuntaments, consells comarcals, associacions i societat civil en general.

 

Atesa la voluntat de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), organitzadora del Correllengua, de ratificar i augmentar aquest suport i arribar a tots els municipis i comarques de parla catalana.

 

Atès el compromís amb la llengua catalana que sempre ha caracteritzat aquest municipi,

El Ple de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans,

 

 ACORDA:

 

 

Donar suport al Correllengua 2015 com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l'ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat.

 

Donar suport a les entitats i grups del municipi interessats a organitzar el Correllengua i aportar la infraestructura i l'ajuda necessària per al bon desenvolupament de les activitats programades.

 

Fer pública aquesta iniciativa i estendre-la a tots els àmbits que siguin propis d'aquesta corporació.

 

Donar suport a les iniciatives de voluntariat promogudes per la CAL i encaminades a facilitar l'apropiació i l'ús del català oral entre persones i col·lectius, especialment entre la població nouvinguda.

 

Fer arribar aquest acord a la seu nacional de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), al carrer Muntadas, 24-26 baixos, 08014 de Barcelona, o a través del correu electrònic corresponent.

 




This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com