dimarts, 15 de setembre del 2015

SEGUIM INCREMENTANT LES BEQUES MENJADOR I LES AJUDES EN LLIBRES I MATERIAL ESCOLAR

NOTA DE PREMSA

Uns 2.500 alumnes comencen el curs amb normalitat a les escoles i instituts de la vila

Inicien el curs amb beques per diferents conceptes 224 alumnes, si bé es preveu que s'incrementin en avançar el curs

Uns 2.500 alumnes van començar ahir, 14 de setembre, el curs escolar 2015-2016. Aquesta xifra agrupa els d'educació infantil, primària, secundària obligatòria i cicles formatius, tant a les cinc escoles del municipi (Folch i Torres, Can Cladellas, Palau, Can Periquet i Marinada) com als dos instituts (Ramon Casas i Carbó i Marinada). Cal sumar-hi 169 nens i nenes de les dues escoles bressol municipals (Patufet i el Sol), així com els alumnes de PFI-PTT, l'Escola d'Adults i l'Escola de Música.

Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia i regidora d'Educació, explica que el curs ha començat amb normalitat, en declaracions fetes a Ràdio Palau. Cabeza concreta que "les obres de millora en diferents centres s'han acabat durant l'estiu, dins el termini previst", en referència a diverses actuacions com la renovació del paviment a les escoles bressol, o la reforma de lavabos a l'Escola Folch i Torres, entre altres. Un dels objectius centrals de la regidoria en aquest curs és "vetllar perquè la construcció de l'Institut Can Periquet segueixi el calendari i el projecte previstos". A banda, Cabeza apunta al "desenvolupament de noves fases del Pla Local d'Educació #Educa16".

L'única incidència ha estat que dos grups d'infants de l'Escola Bressol el Sol han hagut de començar el curs més tard del previst per manca de personal. L'Ajuntament ha dut a terme un procés de selecció per contractar dues noves educadores, però hi ha hagut un retard en la designació de membres del tribunal per part de la Generalitat de Catalunya. Amb tot, finalment ahir van començar el curs aquests alumnes. "S'ha fet un procés de selecció que ens permet tenir una borsa de treball amb les persones que han superat les proves, de manera que es podran cobrir les baixes al 100% i amb celeritat", subratlla Cabeza.

A banda d'això, és l'any en què entra en vigor la nova llei d'Educació (LOMCE), que en aquest curs afecta bàsicament a 1r i 3r d'ESO i a 1r de Batxillerat. Tots els centres inicien el curs amb nous projectes educatius en diverses àrees. Entre els canvis més destacats, cal citar que l'Escola Folch i Torres perd una línia de P3, si bé incorpora un nou professor d'Educació Especial. L'Escola Can Periquet té en perspectiva la seva conversió com a institut per absorbir d'aquí a dos cursos el creixement d'alumnes de secundària. Aquest canvi afecta alhora a l'Institut Ramon Casas i Carbó, que deixarà d'estar al límit de la seva capacitat i es podrà plantejar noves possibilitats, com ampliar la seva oferta en educació postobligatòria.

Beques
En aquest inici de curs, 224 alumnes compten ja amb una beca, ja sigui de llibres i material o de menjador. La xifra, però, creixerà a mesura que avanci el curs i que es resolguin les sol·licituds que estan pendents de valoració. "En aquest curs, com des de fa uns anys, l'Ajuntament no sols té la intenció de mantenir les beques, sinó d'augmentar-les", comenta Jaume Oliveras, Tinent d'Alcaldia i regidor de Serveis Socials. El consistori té pressupostats 58.000€ per a aquest concepte en l'exercici 2015. Es vol ampliar aquesta xifra al 2016, tenint en compte que "la Diputació de Barcelona ja ha confirmat un increment en la subvenció que abonarà a l'Ajuntament per a Serveis Socials", explica Oliveras.

Així, a dia d'avui, l'Ajuntament es fa càrrec íntegrament de 125 beques per a llibres i material concedides a alumnes de primària, secundària i cicles formatius. També satisfà 4 beques menjador a les escoles bressol. Les beques menjador de primària i secundària són responsabilitat del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquesta administració ha aprovat 69 sol·licituds. En té 69 més pendents de valoració i n'ha denegat 55. De les descartades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, l'Ajuntament n'ha rescatat 26 i les ha aprovat fent-se càrrec del seu import. L'Ajuntament atorga les beques en funció d'uns barems. S'hi compten factors econòmics però també d'altres respecte a la situació familiar, com qüestions de salut i discapacitat, entre altres.




This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com