divendres, 6 de novembre del 2015

TRES HORES DE MOCIONS, PER FER DE L'AJUNTAMENT EL NOSTRE PARTICULAR PARLAMENT

Com us deia, en el ple del mes d'octubre celebrat el passat dijous dia 29, de les quatre hores de durada, tres van ser per dedicar-nos a debatre i votar mocions de tota mena, que encara no us havia comentat, quan ja fa més d'una setmana del ple en qüestió. Sí que però, ja us vaig resumir tot el que es refereix a dues de les mocions presentades, per ERC i PP, referides a la possibilitat d'acordar ajudes o subvencions sobre l'IBI per a determinades situacions d'especial bulnerabilitat, que vaig voler tractar junt amb les Ordenances Fiscals, també aprovades el dijous 29.
 
Arribats doncs al punt de les mocions polítiques, ICV n'havia presentat tres: Una referida a donar suport als treballadors/es de l'empresa Movistar en les seves mobilitzacions en defensa dels drets laborals que els emparen; com segons sembla, el grau d'explotació al que aquests treballadors estan sotmesos, és important, hi vam donar suport. crida l'atenció però, com determinats grups polítics justifiquen tant alegrement els sabotatges i actes vandàlics que, en nom d'una vaga s'han arribat a perpetrar. Clar, una vaga és una vaga, i tot serveix per tal de preservar determinats drets! Si ens hem de quedar dos mesos sense telèfon fix i sense Internet, ho fem, perquè, segons sembla, els sabotatges estan plenament justificats! Doncs, vinga, endavant les "atxes"! La segona de les mocions d'ICV es referia a la necessitat de constituir una taula de diàleg a l'Hospital Parc taulí de Sabadell per resoldre les diferents problemàtiques de caire laboral que, diuen, s'estan produïnt. També hi vam donar suport, encara que l'hospital de referència per a Palau-solità i Plegamans sigui el de mollet. I, per acabar, una moció referida a garantir les beques menjador per a tots els nens i nenes del poble. Al final, els vam fer veure que a Palau-solità i Plegamans no hi ha ni un sol nen ni nena que es quedi sense beca menjador, i ho van modificar parlant de la comarca i retirant tota expressió relativa al nostre poble. En la meva intervenció vaig voler deixar ben clar que a Palau sempre es complementa la part on no arriba el Consell Comarcal, que la Generalitat, i per tant el Consell, abonen totes i cadascuna de les beques menjador anomenades garantides, i que on sembla que hi ha alguna qüestió pendent de resoldre, és en l'anomenat Tram variable, que és una petita part del total, sobre el que, per cert, la Generalitat ha augmentat en gran mesura la seva aportació econòmica per al present curs escolar. Quina diferència de quan el tripartit al 2010 concedia beques a ull i sense cap tipus de barem. Al menys ara tenim uns barems per guiar la concessió d'aquestes beques, i potser sí que el que cal és la revisió dels mateixos. Però, més que això, el que convé és convertir en garantides totes les beques menjador i acabar amb un sistema injust des del seu origen que s'ha anat corregint poc a poc.
 
Per part del PSC es va presentar una moció contra la violència Masclista i per adherir-se a la marxa que està convocada per demà a aquests efectes. Hi vam donar suport, com tots els grups a excepció del PP! Si les barbaritats que va dir la Sra. Rodríguez Baeza en nom del PP les arriba a pronunciar un home, ja hauria estat objecte de lapidació pública i hauria sortit a tots els diaris!
 
Ganemos Palau va presentar-ne una en contra del TTIP, és a dir, de l'Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió. Demanava que el nostre poble es declarés insumís al tractat en qüestió. Ens vam abstenir al considerar que, efectivament, es detecta un alt grau d'opacitat en les negociacions del tractat. Però, aquest no existeix encara, i per tant, no ens podem declarar insumisos de quelcom que encara no existeix!
 
ERC va presentar una moció per tal que l'estat revisi i anul·li el judici sumaríssim contra el President Lluís companys, a la que ens hi haviem adherit prèviament. Al mateix temps demanàvem que s'instal·li de forma permanent una gran senyera a la Plaça que porta el seu nom, i així es va aprovar.
 
Finalment, respecte de la moció que vam presentar nosaltres en suport al President Mas, l'exvicepresidenta Ortega, la Consellera Rigau i els imputats pel 9N, ens hi va donar suport, adherint-se a la mateixa, ERC, també la va votar el Regidor Miquel Truyols i la regidora Marcuello. La resta hi van votar en contra. Els arguments de la CUP considerant que el mateix suport requerien els imputats anarquistes detinguts el dia abans pels Mossos d'Esquadra, o els imputats pels aldarulls davant del Parlament al 2011, els va fer votar en contra. És clar, Mossos és igual a Convergència, si el President va desobeir, els Mossos o qui els mana també hauria de desobeir, i per tant, així ens va la cosa!
 
El vot en contra de Ganemos Palau i del PSC em fa pensar en quin era doncs el seu paper, quan van voler ser presents a la concentració davant de l'Ajuntament en suport al President Mas, l'exvicepresidenta Ortega i la Consellera Rigau, el dia 13 d'octubre al vespre davant l'Ajuntament; o la raó perquè l'Alcaldessa Colau llegia el manifest donant un suport explícit. Que és que volien quedar bé davant la gent, i a l'hora de votar fan el contrari?
 
Veurem com desenvolupem tots plegats el darrer dels apartats de l'acord d'investidura en el Pla de Govern, que es aquell que diu: que els grups signants de l'acord es comprometen a acceptar aquelles propostes que es derivin dels resultats al nostre poble del 27S!
 



Avast logo

El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com