diumenge, 31 de maig del 2015

I ARA QUÈ?

Doncs que, motivacions a banda, el que tindrem a partir del proper dissabte dia 13 de juny, és un consistori de disset regidors, vuit formacions polítiques...., i que algú haurà de decidir-se a governar!
 
Cinc regidors del PSC, amb l'alcaldia assegurada per a la Teresa Padrós, tres de CiU, dos d'ERC, de Ganemos Palau i de C's cadascun, i un de la CUP, ICV i del PP respectivament.
 
Vist això, i reconeguda la victòria electoral per a la Teresa Padrós (que com ella mateixa diu, no és una victòria del PSC sino d'ella), es poden entreveure diferents escenaris de futur, i s'haurà de veure quin d'ells ofereix major estabilitat política al municipi.
 
Sabem que la CUP ja va anunciar, i així consta en el seu Programa, que no vol entrar a formar part de cap govern i que es limitaran a anar negociant, punt per punt el que es vagi plantejant, fent també les seves propostes amb obertura sempre al diàleg amb tothom.
 
Sabem que ERC ha emès una nota de premsa expressant el seu inequívoc posicionament de negativa a negociar cap formació de govern, optant per mantenir-se a l'oposició, fent propostes i amb permanent obertura al diàleg.
 
Sabem que Ganemos Palau prefereix un pacte trencador intentant un nou govern format per diverses formacions, però amb un clar interès rupturista en el fons i en les formes.
 
Sabem que (segons es diu en molts cercles propers a l'actual govern, així com en determinats mitjans, tot i que no està pas confirmat) les relacions personals entre la Regidora Marcuello i la Teresa Padrós no passen pel seu millor moment, i que ICV podria preferir romandre també a l'oposició durant els quatre anys vinents.
 
Sabem que C's i PP poden estar disposats a arribar a molts acords en qüestions estrictament referides al municipi, però que difícilment estaran en condicions de formar govern amb cap altra formació de les que ha obtingut representació.
 
I sabem que Convergència i Unió ha obtingut tres regidors (molt per sota dels que esperàvem), però que som la segona força política.
 
Tot plegat ens porta a pensar en la possibilitat que el proper consistori estigui format per un govern de cinc regidors i una oposició de dotze.
 
Algú haurà de fer un exercici de responsabilitat i enfocar el futur amb la dignitat necessària.
 
Des de CiU estem reunint-nos amb totes les formacions, analitzant la situació i mirant de trobar quina és la millor proposta pel nostre poble. És difícil, complicat, complexe i fins i tot esgotador. És el que ha volgut la gent que ha anat a votar amb el consentiment de gairebé l'altra meitat del poble que no ho ha fet.
 
Temps hi haurà fins el dia 13 de juny per saber què és el que més convé a Palau-solità i Plegamans. I consti que no estic optant per cap preferència de futur. Em limito a evidenciar quina és la situació, perquè, entre tots poguem arribar a prendre'n consciència i així reflexionar-hi i proposar quina pot ser la millor opció.
 
Us seguiré informant sobre els diferents escenaris que es vagin donant i, evidentment, sobre quin acabarà essent el nostre posicionament definitiu. No correm ni ens precipitem. Tot és possible, i tot està encara per fer!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


dilluns, 25 de maig del 2015

NO HA POGUT SER

Us haig de reconèixer que m'ha costat molt posar-me a escriure aquestes línies, i que ho faig amb llàgrimes als ulls. Em sap molt greu no haver assolit els resultats electorals pels que tant hem lluitat. I em sap greu per moltes raons: Per CiU, per la seva militància, pel nostre poble, però sobretot, per les persones que tant han treballat, tant s'han lliurat en cos i ànima al nostre projecte, pels que s'han incorporat de forma entusiasta a la nostra llista, pels que, amb gran sacrifici, s'han avingut als nous plantejaments de renovació i regeneració, i perquè, tot s'ha de dir, aquesta derrota en les eleccions municipals d'ahir han suposat un cop molt fort en tots nosaltres que, tot i que costarà, ens hi sabrem sobreposar, sabrem tirar endavant i aprendre que res no és fàcil, però que amb persistència tot és possible.
 
Per tant, cal reconèixer de forma explícita que la Teresa Padrós ha guanyat sense paliatius les eleccions d'ahir. Que CiU ha obtingut més de cinc-cents vots menys. Que les nostres sensacions eren unes altres, i que per tant, cal saber que no sempre ens podem guiar pel que ens diuen o transmeten.
 
De fet la irrupció de noves forces polítiques com Ganemos Palau o C's i també la CUP, que s'han afegit amb representació al consistori, fa que tot plegat resulti molt difícil d'analitzar. Però, els resultats són els que són, amb això s'haurà de gestionar la política municipal durant els propers quatre anys, i la dificultat ara es troba en cercar la millor fórmula per formar govern, doncs tampoc la Teresa ho tindrà gens fàcil.
 
Ahir mateix, abans de decidir-me a trucar a la guanyadora  per felicitar-la, va ser ella mateixa qui es va posar en contacte amb mi a fi d'invitar-me a seure per parlar de possibles acords. Li vaig agraïr el seu gest, però també li vaig dir que abans hem de ser nosaltres els qui decidim quin ha de ser el nostre plantejament a partir d'ara.
 
Penso que, per una banda, caldrà decidir quin és el nostre paper en la legislatura que comença, i un cop esvaïts els dubtes, seré jo qui hauré de decidir si tinc o no cabuda en aquest nou panorama. Però, tot plegat ho hem de fer amb calma, amb serenitat, cap fred i peus a terra; sense precipitacions i posant la decisió en mans dels nostres militants.
 
Ho vaig dir el dia de la meva presentació el passat 27 d'abril: "Els nostres principis han de ser la Humilitat, la Generositat, la Valentia i la Persistència"! Cal ara molta humilitat per reconèixer la derrota. Ens caldrà tota la generositat per trobar el camí més adequat per tal d'encarrilar la legislatura 2015-2019, tota la valentia necessària per no defallir i saber-nos un nou equip renovat de persones guanyador com a tals, i gran persistència a fi de recuperar-nos del cop i preparar-nos per a grans fites en el futur. Sé que en sabrem, i sé que podrem!
 
Ara però, reflexionem-hi: No ha guanyat pas el PSC sino la Teresa. També ella ha begut en gran part del nostre perfil de votants. ERC s'ha endut una important part del nostre vot sobiranista, per molt que ens haguem esforçat a explicar que nosaltres som i seguirem essent independentistes. Que, sense que ens serveixi d'excusa, també ens afecta la situació general que ha incidit a CiU en aquells ajuntaments que no governem. Que situacions de corrupció com les dels casos Pujol i Palau, també ens han passat factura; o que la postura política d'en Duran tampoc ens ha ajudat en els nostres esforços d'explicar el ferm compromís amb el Full de Ruta cap a la independència. És tot això i més el que caldrà valorar. Potser si sóc o no la persona més adequada per seguir encapçalant el projecte. Entre tots ho haurem de decidir un cop passada aquesta desesperança inicial. I ho hem de fer pensant en el nostre poble, en els anys que venen i pel be de tots els nostres veïns i veïnes.
 
Finalment, permeteu-me agraïr el suport que m'esteu donant tantes persones, amics i familiars. Perdoneu-me els que encara no heu rebut la meva resposta a les vostres trucades. Anirem parlant en els propers dies, i de ben segur que sabrem afrontar aquesta nova situació amb la fermesa i dignitat necesària per encaminar-nos de nou cap a una segura victòria electoral pel 2019!
 
901 GRÀCIES!!!



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com

divendres, 22 de maig del 2015

CARTA ALS COMERCIANTS DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

Palau-solità i Plegamans, maig de 2015

Benvolgut comerciant,

M'agradaria compartir amb tu alguns detalls del que em porta a mi i el meu equip a  proposar un impuls realment important al comerç local, en el cas d'obtenir el suport necessari per convertir-nos en el proper Govern Municipal d'aquest poble.

Fixa't en algunes dades que trobo certament interessants i que ens posen de manifest quina és l'actual situació econòmica que viu el nostre municipi.

Amb data del passat mes de desembre, el nombre d'inscrits a la Seguretat Social treballant en diferents àmbits al nostre poble, Palau-solità i Plegamans, són*:

Ø      Agricultura: 16 persones

Ø      Indústria: 189 persones.

Ø      Construcció: 190 persones.

Ø      Comerç i Serveis: 1023 persones!!

*Dades extretes de Idescat (Institut d'estadística de Catalunya).

És evident que l'activitat de comerç i serveis són  el motor, i el que provoca la dinamització del nostre municipi.

És per això que vull que sàpigues en primera persona que una de les apostes que té com a prioritari el meu equip és la de impulsar, dinamitzar i promocionar aquest sector, el comerç de proximitat, el turisme i el sector serveis. Volem ajudar de manera clara i decidida al teu sector des de l'administració local, l'Ajuntament, a que aquest motor dinamitzador del nostre poble tingui la força necessària per funcionar. I no només per anar tirant, sinó realment bé.

Ja hem començat a plantejar diverses propostes, que volem compartir i acordar amb vosaltres, com la creació d'una normativa que incentivi el lloguer dels locals buits, repensar la ubicació i distribució del mercat setmanal dels dissabtes perquè afavoreixi el comerç local, potser acostant-lo al centre, la instauració d'incentius fiscals per millorar la imatge de les façanes dels edificis dels carrers més comercials o per la creació de nous llocs de treball, la creació d'una Oficina de Turisme que promocioni el nostre poble i el seu teixit comercial més enllà del nostre terme municipal, ... i més projectes que volem compartir, així com escoltar les teves propostes.

També tinc clar que no em comprometré a coses que no es poden fer o que directament són inabastables per a un Ajuntament com el nostre.

Com suposo saps, em presento a les eleccions municipals del proper diumenge 24 de maig per Convergència i Unió amb un equip nou i ple de ganes de treballar.

És amb l'objectiu d'aconseguir tot això que demano el teu suport a les eleccions del proper diumenge. Així podrem tirar endavant junts tots aquests projectes, que han de fer que
Palau-solità i Plegamans esdevingui un atractiu turístic del centre del Vallès i
consolidi al nostre comerç com el veritable motor econòmic de la vila.

Resto a la teva disposició pel que creguis convenient.

Atentament,

 

Jaume Oliveras Malla




This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


dijous, 21 de maig del 2015

DEMÀ, FESTA DEL PRINCIPI DEL FUTUR, MÉS QUE UN FINAL DE CAMPANYA!

 
Demà acaba la campanya... i comença el FUTUR del nostre poble.

Volem fer-ho amb una festa diferent, més que un final de campanya, per això volem convidar-vos a tots a venir-hi. I sobretot que hi convideu a tothom que volgueu i pogueu.

Tothom, absolutament tothom i sou convidats i convidades. Feu extensiu aquesta convidada a tanta gent com pogueu. 

Som molt a prop de fer-la molt i molt gran. La il·lusió i les ganes que ha desprès aquesta campanya en totes les trobades i reunions que s'han fet és molt notòria. Els missatges en les entrevistes que altres candidats han donat a la Ràdio i en el que ens arriba parlant amb la gent són per contrarrestar les nostres propostes i els nostres projectes. Som l'adversari a batre per part de tothom. Som el 'favorit' en aquestes eleccions.

Cal però estirar fins l'últim vot aquest diumenge, cal fer l'últim sprint per aconseguir allò que estem a prop d'aconseguir.  Així que ara toca fer venir tothom a la festa de demà, i que tothom vingui a votar diumenge. Tothom sense excepció!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


PERQUÈ TAMBÉ ESTIMEM EL CENTRE DE LA VILA!

Els nostres compromisos amb el Centre:
 
Dinamitzar el Centre en la seva totalitat, més enllà de la Zona de Vianants entre el carrer Barcelona i la plaça de l'Estruch.
 
Revisarem el sistema de recollida de l'orgànica dels blocs de pisos, així com l'estat de neteja de contenidors i el seu entorn.
 
Impulsar el comerç com a motor económic amb un pla estratègic i amb l'implicació de tots els comerciants de la zona.
 
Incentivarem fiscalment la rehabilitació de façanes antigues.
 
 
ESTIMAR EL POBLE I EL SEU CENTRE
GOVERNAR BÉ!



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


COMPROMESOS AMB L'AVINGUDA CATALUNYA

Volem convertir l'Avinguda Catalunya en un veritable eix urbà! Menteixen els que expliquen que la volem fer zona de vianants!
 
Remodelació de les voreres per fer-les més amples al passeig, des de l'Església de Sant Genís fins a can Cortès.
 
Fer l'aparcament més fàcil i accessible evitant l'actual risc de ratllar els vehicles amb pilones i desnivells extranys.
 
Conectar amb voreres o passos segurs els trams on ara ens veiem obligats a caminar pel voral de la carretera. Per exemple, entre el quiosc can Cortès i l'estanc de la Pedra Llarga. O entre AutoPlegamans, davant de la benzinera passant per la residència Palacén i fins el Garden Palau.
 
Crear un espai per aparcament a la part de sobre de l'Avinguda Catalunya entre el Castell i el cementiri de Plegamans, que ajudi a descongestionar la zona, facilitant aparcament còmode, proper al comerç i al centre!
 
 
ESTIMEM L'AVINGUDA DE CATALUNYA!



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


dimecres, 20 de maig del 2015

ESTIMAR LA PLANA DE CAN MAIOL!

ELS NOSTRES COMPROMISOS:
 
Revisarem arbres que malmeten voreres i instal·lacions a la Plana de can Maiol en general, però especialment al carrer Flequers.
 
Prendrem mesures per evitar l'excés de velocitat en alguns dels carrers del barri.
 
Revisarem els sentits de circulació dels carrers per facilitar-ne la mobilitat.
 
Es millorarà l'estat dels passos de vianants garantint la seguretat dels veïns.
 
Projectarem la implantació de fanals LED que permetin millor descans i més estalvi.
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ESTIMAR EL CARRER DE DALT, GOVERNAR BÉ!

Mantindrem nets els contenidors de recollida selectiva,tant per dins com per fora, i el seu entorn.
 
Aprofitarem la plaça del Lledoner per a activitats culturals i de lleure.
 
Revisarem els cablejats aèris per estudiar-ne el seu soterrament.
 
Estudiarem opcions de futur per a la masia del Forn del Vidre.
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


dimarts, 19 de maig del 2015

ENTREVISTA ELECTORAL AL CAP DE LLISTA DE CiU, A RÀDIO PALAU!

 




This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


ELS NOSTRES COMPROMISOS AMB LA GENT DEL BARRI DE CAN FALGUERA

ESTIMAR CAN FALGUERA, GOVERNAR BÉ!
 
Ens preocuparem de l'estat dels carrers del barri.
 
Treballarem amb l'Ajuntament de Lliçà per compartir l'us de la deixalleria que teniu aquí al costat.
 
Buscarem plegats solucions a l'excés de velocitat en alguns carrers de Can Falguera.
 
Donarem un us a la masia de can Falguera que us sigui de profit pel barri.
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


dilluns, 18 de maig del 2015

ELS COMPROMISOS ELECTORALS DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ PER A EL MANDAT 2015-2019

 

Atendrem les persones d'una manera àgil, optimitzant l'organització interna i revisant la càrrega fiscal actual.

 

Facilitarem l'activitat de les entitats locals amb una nova oficina d'assessorament a les associacions.

 

Conectarem amb el teixit empresarial i econòmic local, per enriquir l'economia del poble.

 

Desenvoluparem la mobilitat amable entre els barris, convertint la carretera en eix urbà de veritat i conectant els barris.

 

Crearem l'oficina de turisme de Palau-solità i Plegamans pera conseguir ser atractiu turístic al centre del Vallès.

 

Impulsarem el comerç local com veritable motor econòmic del poble.

 

Ajudarem persones i empreses a conectar per donar feina als del poble.

 

Mantindrem el compromís amb el full de ruta acordat amb l'ANC, partits i entitats sobiranistes, al costat del President Mas i del carácter plebiscitari del 27S.

 

Vetllarem pel medi natural i agrícola, especialment per un model sostenible per Gallecs i els espais agroforestals del poble.

 

Farem un pla de qualitat dels serveis de Benestar Social, impulsant també el voluntariat social.

 

Adequarem els equipaments esportius a les necessitats reals dels seus usuaris, I recuperarem l'objectiu de fer la piscina.

 

Farem la nova Biblioteca Mediateca, en un nou edifici a prop del centre.

    




This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


divendres, 15 de maig del 2015

FAREM! NO DESFAREM

Ja sabeu allò que he vingut repetint com un lloro des del primer dia de la legislatura: "Ens trobem davant d'un govern que no governa, que desfà en lloc de fer i que fa d'oposició a l'oposició.
 
Si llegiu els dos apunts precedents, observareu quin ha estat el tarannà de CiU durant aquests quatre anys. Veureu com, des de l'oposició hem treballat i aconseguit grans avenços pel nostre poble, amb propostes i iniciatives a les que no s'hi ha pogut pas mostrar-s'hi d'esquena el tripartit PSC-PSOE, ICV i VdP-siP. Observareu com no ens hem pas dedicat ni a falsejar, ni a mentir, ni a gestionar perfils i blocs anònims per internet dedicats exclusivament al desgast de qui governa. ens hem dedicat a sembrar el diàleg, a fer que la Junta de Portaveus, creada durant l'anterior legislatura, funcioni, que s'agilitzin els plens i que no es converteixin en un teatre on anem a barallar-nos públicament... Hem fomentat l'acord, el consens..., hem anat a dinar tots els portaveus junts en diverses ocasions i, en definitiva, hem fet avançar el poble dins les nostres possibilitats en el lideratge de l'oposició al consistori palauenc i plegamaní.
 
No m'agrada recordar tota la tensió i crispació viscuda durant una legislatura sencera, (2007-2011) i el que pretenc, jo i tot el meu nou equip, és fer propostes, explicar-les, així com fugir de debats estèrils que portin a la més mínima crispació.
 
Malgrat tot, arribats a aquestes alçades de la campanya electoral, resulta convenient resumir, ni que sigui per fer una mica de memòria i plasmar el veritable tarannà de qui ara sí pretén mostrar-se dialogant i conciliador, val la pena recordar, a nivell d'exemple, algunes de les actuacions destinades a desfer obres i consecucions del govern anterior:
 
Només arribar, van perseguir com a gran objectiu, carregar-se el projecte de complex esportiu amb piscina coberta. Objectiu aconseguit. Tardarem anys en tornar a estar en condicions de tenir una piscina municipal.
 
S'han anat carregant el Carril bici. Aquest, que inicialment era competència del regidor Pedro Sánchez, es va veure obligat a renunciar a la seva gestió per les pressions socialistes, malgrat el seu interès en anar pulint-lo i arranjant en el dia a dia. Ara podem afirmar que ja se l'han carregat.
 
Les pantalles de televisió informatives instal·lades en diversos edificis municipals i al carrer, van acabar essent retirades i ja no les tenim.
 
El vehicle no logotipat de la Policia Local i el Tot-terreny per accedir a zones rurals, ja no existeixen.
 
Tampoc hi és, ni la unitat de Medi Ambient, ni la de proximitat, ni la de mobilitat segura i sostenible. Mantenint només el caporal i agents encarregats dels cursos d'Educació Viària per la que tants reconeixements vam rebre durant aquells anys, tant per part de la Diputació, com de l'asociación española de municipios y provincias com de la Unió Europea.
 
S'han carregat la tant profitosa Setmana de la Mobilitat.
 
S'han carregat les dues magnòlies plantades a la plaça de la Vila per substituïr-les per unes jardineres.
 
Van canviar la porta d'accés a l'Ajuntament sota la falsetat de fer veure que es feia entrar als ciutadans pel darrera quan, en realitat, el que es feia era crear una porta d'accés només per a l'Atenció Ciutadana. Ara cal fer un recorregut del tot irracional per l'interior dels baixos del consistori.
 
Van canviar la porta d'accés al nou edifici de Serveis Socials sota la falsa excusa que no complia normatives quan, en realitat s'havia fet tot sota la supervisió dels tècnics del propi Ajuntament i els de la Generalitat. Ara, la discreció que es cercava fent entrar a la gent pel carreró Cooperativa, s'ha perdut i cal que entrin per Anselm Clavé davant totes les persones asegudes en el bar Pipa Pub. Hem de tenir en compte que el perfil de moltes persones que accedeixen a Serveis Socials requereix una gran discreció, intimitat i confidencialitat, i no els agrada ser vistos en aquests llocs.
 
Volien carregar-se el sistema de recollida d'escombraries porta a porta, i per això van encarregar una auditoria a la Diputació que va concloure que aquest era el sistema més adequat. Com no volien el servei de transport urbà, alegant que era massa car, però en Pedro Sánchez ha aconseguit mantenir-lo i fins i tot abaratir-lo i millorar-lo.
 
Podria seguir. Però, vull deixar ben clar que això, exactament això, és el que nosaltres NO FAREM quan assolim el proper govern municipal de Palau-solità i Plegamans!



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


dijous, 14 de maig del 2015

RESTA D'INICIATIVES I MOCIONS DE CiU APROVADES DURANT L'ACTUAL LEGISLATURA

Ahir vaig fer-vos una extensa exposició d'una gran part de mocions presentades pel nostre Grup municipal al plenari. N'hi ha moltes més, tot i que vaig voler destacar, no ja les principals, que també, sino les que afectaven d'una manera directa al nostre poble i els seus ciutadans. També n'hi ha d'altres de contingut més polític que, evidentment, afectant a les persones d'aquí i d'arreu, serveixen per fer la pressió necessària perquè, ja sigui des del propi Ajuntament, o des d'altres administracions, s'actui en conseqüència.
 
Així, cal destacar-ne les següents:
 
Moció de reprovació de la Política econòmica del Govern espanyol provocant que la Generalitat es vegi obligada a acordar unes retallades que, en condicions normals de fiscalitat, no hauria de practicar.
 
Moció d'impuls al POUM, durant tots els anys en que no n'hem tingut cap notícia fins als darrers mesos.
 
Moció a favor d'un tracte igualitari amb els diferents mitjans de comunicació locals per part de l'Ajuntament.
 
Moció perquè es mantingui i augmenti el nivell de les pensions de jubilació.
 
Moció a favor d'aturar el Projecte Castor i el seu definitiu desmantellament.
 
Moció perquè s'aturi la reforma energètica de l'estat.
 
Mocions en contra de diferents Pressupostos de l'estat espanyol, pel que comporten d'invasió de competències a Catalunya i d'escanyament econòmic.
 
Moció perquè es preservi i garanteixi un fons per a la immigració.
 
Moció contra la llei Mordaça.
 
Moció en suport de la cuina catalana.
 
Moció de suport a la nova Declaració de Mequinensa.
 
Moció en defensa de la llibertat religiosa i contra la persecució de determinades comunitats religioses.
 
Moció a favor que els comerciants i autònoms no hagin de liquidar l'IVA fins que no hagin cobrat la totalitat de les seves factures.
 
Moció a favor del manteniment de les xifres del PIE, Participació en els ingressos de l'estat.
 
Moció a favor que es cumpleixi la llei i els compromisos adquirits per l'estat espanyol en matèria d'infrastructures a Catalunya.
 
Moció a favor de mantenir les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià.
 
Moció en contra del nou Pla hidrològic de l'Ebre.
 
 
I podria seguir amb moltes més que hem estat treballant al llarg d'aquest quatre anys des de l'oposició. M'he limitat a exposar les que han estat aprovades. Són moltes més també les que han estat rebutjades pel ple, i que, evidentment, comporten la seva feina d'elaboració, presentació, negociació i debat; però, al no haver estat aprovades, no seré jo qui ho presenti ara com una consecució!
 



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


dimecres, 13 de maig del 2015

I EL POBLE TAMBÉ ACONSEGUIM QUE AVANCI QUAN ESTEM A L'OPOSICIÓ!

Doncs sí. En lloc de passar-nos els quatre anys de legislatura provocant discòrdies, tensions i conflictes constants, a base de falsetats i mitges veritats, nosaltres hem imposat una nova manera de fer oposició que,per damunt de tot, ha comportat la eliminació de la crispació permanent a la que ens van acostumar socialistes i ICV durant el mandat 2007-2011.
 
I, criticant (només faltaria!) el que no considerem correcte o beneficiós pel poble, el que hem intentat en tot moment, (i crec que ho hem aconseguit) és fer propostes mes rere mes, mirant de cercar acords amb l'únic objectiu d'aconseguir millores, també des de l'oposició, pels nostres conveïns, arrossegant als altres grups municipals a cercar fórmules d'acord que portin al consens pel bé comú i l'interès general.
 
A continuació us detallo alguns exemples clars del que, des de CiU s'ha aconseguit durant aquest mandat que ara s'acaba, liderant l'oposició municipal:
 
Que les persones que es trobaven davant d'una situació de llençament de les seves vivendes, conseqüència d'una execució hipotecària o per una dació en pagament, no haguéssin de fer front al pagament de la plusvalua municipal. I això, abans que vingués establert per llei.
 
Que el ple municipal estimés les nostres propostes sobre bonificacions a la taxa d'escombraries per a famílies monoparentals i nombroses.
 
Que l'any 2012, després que el govern espanyol establís per decret l'obligatorietat de pujar l'IBI a tots els municipis de l'estat, adoptessim l'acord consistent en modificar el coheficient aplicable, i que l'IBI no s'apugés al nostre poble, més enllà de la seva actualització cadastral que va finalitzar l'any passat, i per això observareu com enguany no s'ha incrementat.
 
Que s'incloguin clàusules de caràcter social en tots els processos de contractació de l'Ajuntament a fi d'asegurar la contractació de persones amb situacions de clara vulnerabilitat social i del propi municipi.
 
Que l'Ajuntament contracti una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi la RC per a totes les entitats del poble o col·lectius que organitzin activitats al carrer.
 
Que l'Ajuntament reclami a l'estat espanyol el cànon digital que durant els darrers cinc anys ha hagut d'abonar indegudament. Extrem que no han aplicat.
 
Que l'Ajuntament estableixi una nova taxa a imposar a les entitats bancàries que tinguin caixers automàtics al carrer. Acord que tampoc s'ha aplicat ni desenvolupat normativament.
 
Que l'Ajuntament es pronunciés clarament en contra de les diferents apujades de l'IVA.
 
Que l'Ajuntament es pronunciés en diverses ocasions a favor del català a l'escola, del model lingüístic de Catalunya, de la immersió lingüística i contra les diverses sentències judicials i actuacions del govern espanyol atacant un sistema educatiu que s'ha demostrat del tot exitós, i contra el LAPAO.
 
Que l'Ajuntament reclamés a l'estat espanyol una major flexibilització pel que fa al deute de la Generalitat i en conseqüència una reducció de les mesures d'austeritat a les que el govern de Catalunya es va veure obligat a aplicar.
 
Que s'aprovés el Manifest contra la llei de taxes judicials, així com contra la nova llei de demarcació i planta judicial.
 
Que l'Ajuntament aprovés un Manifest en defensa de l'Esport català davant dels constants atacs del govern espanyol.
 
Que s'aprovés una moció en favor del model propi de comerç a Catalunya així com en favor de la llei catalana d'horaris comercials.
 
Que s'aprovés una moció en reconeixement als 25 anys de Ràdio Palau.
 
Moció a favor que es desenvolupin polítiques d'ocupació local, com finalment sí han començat a aplicar.
 
Moció perquè es posi el nom d'en Manuel Carrasco i Formiguera a uns jardins del poble, i també el nom del Rector i Poeta Joan Pujol al Mirador existent en el parc de can Linares.
 
Moció en defensa de les polítiques locals d'habitatge.
 
Moció en contra de la nova llei LRSAL, de racionalització i sostenibilitat de l'administració local, així com la de formular recurs d'inconstitucionalitat de la mateixa davant el Tribunal Constitucional.
 
 
 
Moció en favor d'una llei electoral catalana.
 
Moció contra la suspensió de la llei sobre la pobresa energètica.
 
Moció en favor de la reforma horària.
 
Moció demanant la supressió de les delegacions del govern espanyol a Catalunya.
 
Moció en contra de l'anomenat IVA cultural.
 
Moció a favor que s'adoptin mesures de protecció als treballadors autònoms.
 
Moció d'homenatge a Vicenç Albert Ballester, com a creador de la bandera estelada i denominació d'un carrer amb el seu nom.
 
Moció de declaració d'independència de Catalunya i declarant Palau-solità i Plegamans com a territori català lliure.
 
Moció d'adhesió al Pacte Nacional pel dret a decidir.
 
Adhesió a la Declaració de sobirania del Parlament de Catalunya.
 
Moció a favor de la Consulta del passat 9N, i també de declaració de responsabilitat per haver col·laborat en l'èxit d'aquella Consulta.
 
Es va aprovar la moció d'adhesió a l'AMI, associació de municipis per la independència, però no va prosperar per requerir la majoria absoluta dels membres del plenari.
 
 
I moltes d'altres que, potser amb major contingut polític, però que ja aniré desgranant en futurs apunts.



This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


dimarts, 12 de maig del 2015

EL POBLE AVANÇA QUAN GOVERNEM!

 

Feina feta pels governs de CiU els darrers 35 anys

 

Castell de Plegamans

2 escoles bressol

50 quilòmetres d'instal.lació de xarxa d'aigua potable Ter – Llobregat

Xarxa general de clavagueram

Masia de Can Maiol

Primer enllumenat de tot el poble

Ràdio Palau

Zona esportiva de Can Falguera

Graderies i vestidors del Camp de Futbol

Institut

Masia de Can Cortès

La petanca

Circuit de bicicrós

Sala Polivalent

Parc de l'Hostal del fum

Escola de Can Cladellas

Escola municipal de Música

Polígon Industrial

Escola de Can Periquet

Centre per a vianants

Anella digital entre tots els edificis i instal·acions municipals

Wi-fi en gran part dels edificis municipals i Ajuntament

Pista skating

Zones d'esport i gimnàs repartides pels barris

Rehabilitació de l'Ajuntament

Edifici de Serveis Socials

Recollida selectiva d'escombraries

Colectors generals del clavegueram de Diagonal i Arquitecte Falguera

Rambla Pere Pou i d'Isaac Peral

Masia de Can Falguera

Edifici de la Policia i els Jutjats

2 Centres d'Assistència Primària

La Via verda

Transport urbà

 

 

Per cert, els socialistes han governat durant setze anys!

 




El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com


dilluns, 11 de maig del 2015

RECUPERAR UN PROJECTE DE PISCINA MUNICIPAL

De les nombrosíssimes reunions mantingudes amb entitats, col·lectius de tota mena i ciutadans del poble, sembla que una de les grans preocupacions en el sí de la societat palauenca i plegamanina, és la possibilitat que, algun dia, es construeixi un veritable complex esportiu amb piscina coberta. Aquesta ha estat una de les eternes promeses electtorals de tots els partits polítics des de principis o mitjans dels anys noranta. Però mai, aquesta realitat, l'haviem tingut tant a tocar com al juny de 2011.
 
No hi ha dia que no em trobi amb algú que em pregunti per la Piscina.
 
Si ens aturem només un petit moment a pensar en la pregunta que s'ens formula als alcaldables en diferents fòrums d'internet, veurem que la resposta resulta òbvia. Que què opinem sobre la construcció d'una Piscina municipal? Doncs, evidentment, que és una necessitat perentòria, que ningú entén a hores d'ara que aquest municipi no disposi d'un equipament com aquest i que, si no hagués sigut per les obsessions de desfer el que l'anterior govern havia fet, ja n'estariem gaudint des de fa alguns anys. Ningú entén que Palau-solità i Plegamans no disposi d'una biblioteca com els pobles del nostre entorn, i ningú entén que no tinguem una piscina municipal, com sí tenen la resta de municipis del voltant.
 
Si algú us intenta enganyar dient que aquest equipament costava al poble cinc milions d'euros, heu de saber que us menteixen deliberadament. Costava un milió i mig, el 90% del qual provenia de subvencions atorgades i acceptades així com el conveni urbanístic de can Valls del que l'Ajuntament obtenia 800 000 euros, però que l'actual govern va renunciar a més de 160 000 per fer cas sense més a les pretensions de l'empresa pagadora d'estalviar-se l'IVA, tot i que, segons sembla, malgrat tot, l'actual interventor segueix reclamant aquesta part que falta. A partir d'aquí el nostre consistori pagava poc més de 90 000 euros l'any, que cal afegir a l'anterior import, però que es cobrien perfectament amb les quotes dels socis.
 
Si us diuen que hi ha una sentència judicial que anul·lava el contracte, heu de saber que, la regidora Marcuello és qui va presentar una demanda d'impugnació del contracte; i que quan l'Ajuntament fou requerit i emplaçat pel jutge, el consistori es va limitar a donar la raó a la demandant. Per tant, si demandant i demandat són els mateixos, van estar d'acord en que aquell contracte s'havia d'anular.
 
Per acabar, només una dada: Palau-solità i Plegamans disposa de quatre mil persones associades a piscines de les poblacions del nostre entorn. L'estudi elaborat en el seu dia arribava a la conclusió que, només amb 2500 socis la piscina era absolutament sostenible econòmicament. Aquest estudi partia de les dades obtingudes de les piscines municipals del nostre entorn.
 
Quan es diu que el cost total és de cinc milions d'euros, no vol dir en cap cas que sigui l'Ajuntament qui hagi de fer front a aquest pagament. És la valoració global del projecte, on s'hi inclou el que hi aportava l'empresa adjudicatària, montant al que cal afegir el valor dels terrenys aportats per l'Ajuntament.
 
El que segur no faré en aquest cas, és caure en la temptació de contestar insults d'algun actual regidor, ja de sortida, que habitualment s'havia dedicat als blocs i perfils anònims destinats precisament a la injúria permanent sense més.
 
Aquest era un projecte clar, aprovat i adjudicat, que, havent-se deixat perdre, probablement, tardarem en trobar-nos en condicions una altra vegada de tenir l'oportunitat de gaudir d'un equipament com aquest!
 



El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com


diumenge, 10 de maig del 2015

CONVERTIR LA CARRETERA (AVINGUDA CATALUNYA) EN UN VERITABLE EIX URBÀ

Sembla que la nostra proposta, o compromís electoral, consistent en convertir la carretera que travessa Palau-solità i Plegamans pel mig (avinguda Catalunya) en una via urbana del municipi, o el que anomenem Eix Urbà, ha fet que, des d'alguna formació en el Govern municipal, s'hagi corregut cap als comerciants de la zona intentant fer-los veure o creure que, el que CiU planteja és fer d'aquesta via un carrer de vianants. MENTIDA!
 
I és que, ja durant l'anterior legislatura, es va consensuar amb els comerciants d'aquest sector tot un projecte global d'actuació a l'Av Catalunya que va desenvocar en un projecte fet, redactat, aprovat i pagat, que l'actual govern, (per allò de l'obsessió de fer les coses ben diferents als d'abans, o desfer) ha ben guardat en un calaix, i s'ha dedicat a anar fent petites actuacions, ben diferenciades unes de les altres, que si bé donen resposta en general a les necessitats de cada punt, no responen a una planificació global de tota l'avinguda.
 
El que nosaltres proposem en aquest sentit és:
 
Convertir la carretera, l'Avgda. Catalunya, en un veritable Eix Urbà:
- Remodelació de les voreres per fer-les més amables al passeig, des de l'Església de Plegamans fins a Can Cortès.
- Fer l'aparcament més fàcil i accessible, evitant l'actual risc de ratllar el vehicle amb pilones i desnivells extranys.
- Connectar amb voreres o pas segur per vianants els trams on ara ens veiem obligats a caminar pel lateral de la carretera, per exemple, entre el Quiosc Can Cortès i l'Estanc de la Pedra Llarga, o entre el comerç de vehícles Autoplegamans, davant la benzinera, passant per la Residència Palacent i fins el Garden Palau.
- Crear un espai per aparcaments per la part de sobre de l'Avinguda Catalunya, entre el Castell i el Cementiri de Plegamans, que ajudi a descongestionar la zona, facilitant un aparcament cómode, proper al Comerç i al Centre.
 
Si les coses es planifiquen, es negocien, es consensuen i projecten en global, el resultat final resulta molt més adient, profitós i satisfactori per a tots nosaltres!
 



El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com


divendres, 8 de maig del 2015

ESTIMAR EL POBLE, GOVERNAR BÉ!

Avui ha començat la Campanya Electoral per a les properes eleccions municipals. Avui, després d'una primera nit d'enganxada de cartells i pancartes trepidant, notem a les nostres venes l'il·lusió de saber-nos un gran equip de persones que, disposats a treballar per a tots vosaltres, coneixem les necessitats d'un poble massa encorat en dinàmiques de partit allunyades sovint dels interessos reals de la gent.
 
Som un equip de grans persones lliurades al vostre servei que farem d'aquest poble un municipi de referència en tantes i tantes matèries que s'han vist estroncades durant la legislatura que ara s'acaba.
 
Tenim ganes, força i il·lusió, i és amb la vostra ajuda i confiança que recuperarem l'alçada de mires necessària per a una vila com Palau-solità i Plegamans.
 
Moltes gràcies per les múltiples mostres de suport que hem rebut fins ara!
 
Aquí us deixo el nostre Video de campanya!
 



El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com


dimecres, 6 de maig del 2015

EL QUE, POC A POC, ANIREM SABENT SOBRE EL NOU POUM

Ahir, a través d'un perfil al Facebook, em preguntaven sobre quina era la meva opinió sobre el POUM. He pensat de compartir també amb vosaltres una bona part de la meva resposta:
 
El POUM ja està acabat i enllestit. Per tant, sigui quina sigui la valoració que en fem, és el que és, i el que caldrà a partir d'ara, és desenvolupar-lo adequadament. Desenvolupar-lo significa, també, en funció de l'agilitat que hi volguem aplicar, esforços no sempre assolibles per part dels veïns o propietaris de segons quines zones del poble.
 
El POUM, perfectament enllestit a finals del 2011 amb un gran consens de totes les forces polítiques, va patir alguns canvis, conseqüència de pressions polítiques i d'interessos particulars poc clars, que ja al febrer de 2007 van comportar el trencament d'un Govern i l'expulsió d'ICV del mateix per part de l'Alcaldessa Padrós. Van anar-se perpetrant alguns canvis dels que l'oposició n'ha restat del tot al marge, no ha tingut coneixement dels retocs que s'hi practicaven, no ha conegut fins ara les al·legacions que s'hi van formular, com tampoc les propostes de resolució a les mateixes per part de tècnics i polítics del govern. Sí vam conèixer "in extremis" les modificacions exigides per la Generalitat, però no les propostes de resolució que va acabar proposant el govern municipal. Sabem però, que gràcies a la Generalitat, s'ha evitat un creixement del tot desmesurat plantejat per part d'ICV amb el consentiment del PSC, com per exemple, el que fa referència al bosc de can Padró.
 
CiU no estava en condicions de votar quelcom que desconeixia, i per aquesta raó va optar per aixecar-se i no participar en una votació sobre un instrument tant important com el POUM, que no va poder conèixer amb detall, i que ha de guiar el nostre urbanisme durant els propers vint anys. Del gran creixement proposat, al final, la Generalitat ho ha limitat a vint-i-cinc mil habitants en els propers quinze o vint anys, que ja és suficient.
 
Poc a poc però, anirem descobrint les presses de darrera hora per l'aprovació d'un pla que, tot sigui dit, calia aprovar amb la màxima urgència. Però, sense que això signifiqui que s'hagués d'aprovar quedés com quedés. I en aquest sentit, crida l'atenció que al cap de dues setmanes de la seva aprovació, la mateixa regidora de l'àrea, ja estigui proposant la desclassificació del polígon de Llevant per la seva afectació en la protecció de Gallecs. És a dir, que, va aprovar amb presses quelcom que ara ja vol modificar!
 
Un nou exemple el tenim en l'asfaltat per fer aparcaments a la zona de ca l'Estruch. Fins ara era Zona Verda i no s'hi podia fer cap aparcament. Tampoc, si volem ser curosos, el parc infantil que s'hi va fer, tot i que potser no cal filar tant prim. Amb l'aprovació definitiva del POUM, ara ja poden asfaltar i fer l'aparcament, doncs ja no és Zona Verda, sino Zona d'aparcaments. El problema és ara, que tindrem un parc infantil en un aparcament. Però, és clar, aquella Zona Verda, que ja no hi és, calia compensar-la en algun altre lloc. La solució adoptada, és posar-la just a la Plaça de la Vila, que per cert, ja fa anys que està pabimentada, amb un petit vial just al costat de la finca existent enfront de la Casa consistorial. I aquestes coses són les que s'han fet de pressa i corrents i mig d'amagatotis! Ara ens diran (i serà veritat) que aquest aparcament era una vella reivindicació dels comerciants (que no dels veïns). Però, mica en mica anirem descobrint situacions d'aquest estil. Veurem què passa amb l'esplanada del costat de l'edifici de Serveis Tècnics municipals, que era Zona Verda i que, quan es deixava aparcar vehicles, com ara es fa, alguna regidora de l'actual govern posava el crit al cel per la seva improcedència. Veurem ara quant tarden a asfaltar-la!
 
Aquí s'acaba la resposta. Però, havent tingut coneixement que el famós POUM encara no ha estat publicat en el Butlletí oficial de la Generalitat, vol dir que no està en vigor. Les presses electorals els han fet endegar l'obra. Hi ha qui diu que ho hauriem de denunciar. Creieu que val la pena? Realment algú pensa que tots plegats som tant poc intel·ligents que votarem a un o a l'altre per les obres dels darrers tres o quatre mesos, després de passar-nos quatre anys sense cap acció de govern, desfent i fent d'oposició a l'oposició?
 



El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com


dilluns, 4 de maig del 2015

CONTRA LA LLEI MORDAÇA

La setmana passada, amb l'exitosa presentació de la candidatura de CiU a les properes eleccions municipals, no vaig pensar en fer, com sempre he fet, que és publicar la moció que vam presentar al plenari de dijous. És per això que, com ja us vaig explicar convenientment en el darrer post, CiU de Palau-solità i Plegamans i la resta de forces a excepció del PP, expressem el nostre rebuig a la nova regulació derivada de les modificacions del Codi Penal i de les mesures introduïdes a la Llei de Seguretat Ciutadana.
 
Us la reprodueixo a continuació:
 

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ PER EXPRESSAR EL REBUIG AL NOU CODI PENAL I A LES MESURES INTRODUÏDES A LA LLEI DE SEGURETAT CIUTADANA

 


Tant el Consell de l'Advocacia Catalana com el CGAE han manifestat el seu rebuig a les darreres reformes publicades al BOE el passat dimarts dia 31 de març, i denuncien la greu involució que algunes de les mesures suposen per als drets de la ciutadania. Unes lleis, d'altra banda, que han estat aprovades sense el necessari consens polític i social que requereixen normes d'aquesta transcendència.

D'una banda, la reforma del Codi penal, que converteix en infraccions administratives els petits delictes que fins ara es jutjaven com a faltes per la via penal, i que ara seran considerats infraccions administratives incorporats a la Llei de seguretat ciutadana ("Ley mordaza"), la qual cosa suposarà la imposició de sancions d'imports més elevats per a determinades conductes. A més a més, el principi de presumpció d'innocència que hauria de prevaldre sempre en l'ordre penal se substitueix amb el nou text per la presumpció de veracitat dels atestats administratius, de manera que el ciutadà denunciat perd una garantia fonamental a l'hora d'exercir el seu dret de defensa.

Els representants de l'advocacia consideren que la intenció del govern amb aquestes reformes legislatives no és una altra que controlar situacions que li són molestes, com ara les protestes o movilitzacions de la societat civil, que passaran del control del Poder Judicial al del propi Executiu. En aquest sentit, la Llei de seguretat ciutadana suposa un seriós retrocés, en restringir drets fonamentals dels ciutadans com ara el dret de reunió, el de manifestació o el de llibertat d'expressió, la qual cosa representa "una autèntica puntada a l'Estat de Dret".

D'altra banda, des de l'Advocacia també s'ha reiterat un cop més el rebuig més enèrgic a la instauració de la pena de presó permanent revisable aprovada, que contravé l'article 25 de la Constitució, segons el qual les penes privatives de llibertat i les mesures de seguretat han d'estar orientades vers la reeducació i la reinserció social.

Finalment, pel que fa a les anomenades "devolucions en calent" a la frontera de Ceuta i Melilla, i que el govern ha legalitzat amb l'aprovació d'una esmena introduïda en la Llei de seguretat ciutadana, ara batejada amb el nom de "rebuig en frontera", suposen una pràctica que vulnera flagrantment les garanties jurídiques previstes als Tractats Internacionals. En aquest sentit, des de la Subcomissió d'Estrangeria del CGAE s'ha manifestat el rebuig frontal a una mesura que obvia el necessari informe previ, no per motius d'urgència, sinó davant la seguretat que aquests informes seran desfavorables. Denuncien també que el text és contradictori en si mateix, ja que l'apartat 2 de la nova Llei reclama la subjecció al Dret Internacional en l'execució de les devolucions immediates, i sense garanties jurídiques els rebutjos mai poden complir amb aquest Dret Internacional.

La llei no compleix amb l'objectiu de legalitzar les devolucions en calent i, per tant, és probable que s'exculpi els agents imputats, alhora que tampoc s'atorga seguretat jurídica a ningú, per la falta de claredat del seu text. Per això, des de la Subcomissió d'Estrangeria s'ha manifestat que en breu posarà a la disposició del govern i dels mitjans de comunicació, una proposta de protocol d'actuació conjunta per part de les Forces i Cossos de Seguretat i la resta d'agents jurídics, que permeti una aplicació normativa que veritablement respecti el Dret Internacional de drets humans i que, per tant, no tingui en compte la nova figura del "rebuig en frontera".

 

Per tot això, el Grup municipal de Convergència i Unió proposa al Ple de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, l'adopció dels següents acords:

 

  1. Manifestar el clar rebuig de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a la nova proposta i redacció del Codi Penal, així com a les noves modificacions introduïdes a la Llei de Seguretat Ciutadana, anomenada Llei Mordaça.

 

  1. Comunicar aquest rebuig al President del Govern espanyol, al President de la Generalitat de Catalunya, al Ministre d'Interior espanyol, als Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats, al Conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya i a l'Il·lustre Col·legi d'advocats de Sabadell.

 




El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com


divendres, 1 de maig del 2015

PLE D'ABRIL 2015: DARRER PLE DE LA LEGISLATURA. COMIATS I EMOTIVITAT A FLOR DE PELL!

Ahir va tenir lloc el darrer ple ordinari de la legislatura 2011-2015. Abans però, el passat dilluns, es va celebrar el ple extraordinari dedicat de forma exclusiva, com mana la llei, a efectuar el sorteig de les diferents meses electorals per a les eleccions municipals del 24 de maig proper. És en aquell ple on queden nomenats els presidents i vocals de les diferents meses repartides pels diversos col·legis del poble, amb els suplents corresponents a cada nomenament.
 
Ahir però, era aquell ple que posa punt i final a la legislatura. No extranyarà a ningú el fet, ja habitual, que poques qüestions que no siguin de pur tràmit administratiu s'hi discutíssin. Es va donar compte, com cada tres mesos, del compliment de la legislació sobre morositat. Com no pot ser d'una altra manera, s'està cumplint de forma escrupulosa amb els pagaments que, com sabeu, la llei estableix en un màxim de trenta dies. Es va aprovar definitivament el reglament sobre administració electrònica, com a culminació de quelcom del que m'en sento molt orgullós al haver estat jo mateix com a regidor, qui iniciés fa sis o set anys aquest procés i que deixés el nostre consistori al 2011 com el segon classificat en matèria d'administració electrònica després de Sant Cugat a Catalunya.
 
El punt més important i remarcable aprovat ahir, va ser el Pla d'Educació anomenat Educa 16, que, liderat pel Regidor Tinoco s'ha aconseguit consensuar gràcies al treball conjunt entre tota la comunitat educativa en tots els seus àmbits així com les formacions polítiques, entre les que CiU hi ha tingut un paper destacat, com així mateix ho reconeix el propi regidor de l'àrea. Cal felicitar-se per disposar d'una eina d'aquestes característiques que, sota l'assessorament i direcció de la Diputació de Barcelona i el diputat de CiU gerard Ardanui, s'ha obtingut un gran projecte en el que, mani qui mani a l'Ajuntament, estarà obligat a seguir pel seu abast, consistència i solidesa.
 
Després que fossin presentades dues mocions per part d'ERC i ICV sobre la necessitat d'incrementar el nivell de protecció sobre l'espai d'interès natural de Gallecs, el cert és que, un cop més, aquella Junta de Portaveus de la que tant i tant orgullós també m'en sento d'haver creat en el seu dia, va aconseguir que només fos una moció i que acabés essent plenament consensuada entre totes les forces polítiques palauencques i plegamanines.
 
Finalment, nosaltres haviem presentat una moció sobre l'anomenada Llei Mordaça per expressar el rebuig de l'Ajuntament a les darreres modificacions del Codi Penal i de l'aprovació de la Llei de Seguretat Ciutadana en general. Però, el govern municipal va presentar-ne una altra en nom dels sindicats CCOO i UGT que també expressava el mateix rebuig però referint-se únicament a la que sembla conculcació del dret de vaga plasmat en el text constitucional espanyol. Ambdues es van debatre juntes, i van ser aprovades amb els vots de tots els grups polítics a favor, i el vot en contra del PP.
 
Arribats a aquest punt, considerant que ens trobavem davant el darrer ple municipal de la present legislatura, cap grup de l'oposició va formular preguntes al Govern. Si que, en canvi, es va aprofitar, com és de costum cada quatre anys, per acomiadar als regidors/es que no repeteixen en cap de les llistes electorals. I és així que, vam acomiadar al regidor David Zambrana del PP, qui passa a presentar-se ocupant el segon lloc de la llista del seu partit a Santa Coloma de Gramenet, a les nostres companyes de CiU Mercè Pla i Carme Rubí, i al company també de CiU i històric militant d'UDC, Josep Maria Serraviñals.
 
Resulta obvi que en moments de comiat, es fa difícil expressar el sentiment de cadascú vers qui marxa. Però, la gratitud que sento cap als companys que no seguiran en aquest servei a la comunitat palauenca i plegamanina, és absoluta, total i extraordinària. tenim qui ha exercit com Alcaldessa durant quatre anys i molts d'altres a l'oposició, amb una feinada innegable a les seves espatlles de la que m'en sento hereu. Cadascú té la seva forma de fer i treballar. Però, és evident que, si no hagués estat per la Mercè, en Josep Maria i la Carme, aquest poble no hagués experimentat un canvi tant important com el que tots vam poder viure i veure durant la passada legislatura.
 
Si no hagués estat també per ells, jo no seria aquí, i no hagués pogut liderar l'oposició municipal durant la legislatura que ara s'acaba. I, sense el seu assessorament i suport, no hauria sigut capaç d'afrontar segons quins temes al llarg d'aquests quatre anys, i acumular una experiència i coneixement que tant m'han de servir de cara a la possible alcaldia  per a la propera legislatura.
 
Gràcies a tots tres de veritat!



El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com