divendres, 1 d’abril del 2016

PLE MARÇ 2016: QUATRE HORES, TRES PER A MOCIONS!

Començo avui amb el primer dels apunts destinats a comentar, resumir i reflexionar sobre la sessió plenària del mes de març, celebrat ahir al vespre a l'Ajuntament. Com diu el títol, van ser quatre hores llargues de ple, de les quals, una va servir per debatre i aprovar les qüestions de tipus administratiu i de tràmit, i la resta per seguir fent bullir l'olla política, dit sigui amb tots els respectes, amb diverses mocions presentades pels grups de l'oposició: C's, PP, ICV, ERC i la CUP.
 
Avui em limitaré a explicar els punts de l'ordre del dia presentats pel Govern. En un altre post ja explicaré les mocions, i finalment, procediré a reproduir el Manifest del món local, al que ens vam adherir tots els Regidors/es de la Corporació, en contra dels acords entre la UE i Turquia en relació al tractament i expulsió dels refugiats procedents de les zones en guerra de Síria i el seu entorn, proposat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.
 
Pel que fa a les propostes de l'equip de Govern, el primer punt a debatre, es referia a la necessitat de donar compte al ple de la definitiva resolució del cas anomenat Ganemos i la situació en la que queden els seus dos regidors. I és que, com ja heu anat seguint en diferents àmbits i mitjans, el govern ha volgut mantenir una actitud de prudència i respecte davant dels conflictes interns que han afectat des del passat mes de desembre a la formació política Ganemos Palau. Tot i això, hi ha hagut qui, des de l'oposició ha volgut aprofitar l'avinentesa per intentar fer un soroll polític que, molt probablement, se li ha girat en contra, a la vista de la poca gràcia que els va fer ahir haver de sentir com Ganemos a nivell estatal ha acordat de forma irrevocable i inapel·lable expulsar al regidor José Luís Heras, desaprovar la tasca que ha portat fins ara com a Regidor i dins de la seva formació i qualificar-lo oficialment com a Trànsfuga. Tots hem observat la campanya d'assetjament a la que ha estat sotmesa la Regidora Luísa Fernández. com el mateix Sr. Heras la menyspreava públicament davant de tots i a tot arreu així com en el mateix plenari. Curiosament, just el dia abans que Ganemos a nivell estatal comuniqués la seva resolució a l'Ajuntament, ell va presentar una instància demanant passar a ser regidor no adscrit per, segons manifestava, discrepàncies greus amb la seva formació Ganemos. Ara qui representa Ganemos Palau a tots els efectes és la Regidora Fernández. El regidor Heras, malgrat tenir la condició de regidor no adscrit, diu ara, i així ho manifesta en cadascuna de les seves intervencions, que actua en nom del que ell anomena "Círculo de Podemos en Palau-solità i Plegamans". Suposo que algun dia es pot trobar amb seriosos problemes irrogant-se en representant d'una formació per la que, ni ningú el va votar, ni tan sols disposa d'autorització al respecte. Però, de totes formes, vagi la prudència novament pel davant, i cadascú que renti la roba bruta a casa seva i no intenti envolicar als altres en problemes aliens.
 
Com a conseqüència dels canvis que comporta aquesta expulsió del Sr. Heras de la seva formació anterior, també es va aprovar el nomenament de la nova representació de Ganemos Palau en els diferents consells municipals, doncs calia designar a la Regidora Fernández en substitució de qui va ser cap de llista de Ganemos, ara expulsat.
 
D'altra banda, es van aprovar les tarifes d'autotaxi per a l'any 2016, com a únic tràmit necessari un cop ho ha aprovat la Comisió de Preus de Catalunya. També es va donar compte de la liquidació del pressupost municipal de 2015, evidenciant-se una situació econòmica del tot sanejada, que expressa unes xifres d'endeutament del 24%, molt per sota de la mitjana catalana i dels municipis del nostre entorn. També fou aprovada una modificació de Crèdits, la segona, que haurà de servir per atendre les necessàries obres del clavegueram que ja s'estan executant de forma urgent a la zona del carrer Figueres a la seva confluència amb el del Torrent del Caganell.
 
Finalment, es va aprovar l'acord que dona llum verda a la proposta de conveni subscrit entre l'Ajuntament i l'empresa APC, Almacén de Productos Congelados, pel qual es posa punt i final a la cessió de l'espai destinat a l'estacionament de camions que, com sabeu, és aquell que es troba just al davant del parc de l'Hostal del Fum. Diversos incompliments en els pagaments acordats en el seu dia, i després de comprovar la situació deutora actual. comptant les obres que l'empresa en qüestió ha anat executant a la zona d'aparcament, però també en el propi parc, tal i com es va comprometre, s'ha arribat a l'acord que l'empresa APC, reconeixent el deute en qüestió, abonarà per diversos conceptes al consistori, un total de 126 000 euros, deixant així del tot liquidat i cancel·lat el deute reconegut. Pels que no ho sapigueu, APC ha anat executant durant anys obres com: el túnel del trenet de l'Hostal del Fum, l'arranjament i pavimentació de la zona d'aparcament o la construcció dels lavabos del propi parc.
 
Ara caldrà decidir el destí d'aquests diners, sempre tant necessaris per als molts projectes i serveis que tenim entre les mans!
 

Este correo electrónico se ha enviado desde un equipo libre de virus y protegido por Avast.
www.avast.com