dilluns, 11 d’abril del 2016

SATISFACCIÓ DELS NOSTRES COMERCIANTS AMB EL PRIMER COMERÇ FEST!

Satisfacció pels bons resultats del 1r Comerç Fest

 

L'Ajuntament confirma que aquest any no se celebrarà Fira Palau

 

Comerç en estat pur. Aquest era el lema del primer Comerç Fest que s'ha celebrat al pavelló d'esports aquest cap de setmana, on hi eren presents 33 expositors. I, segons la primera valoració que n'ha fet l'organització, l'Associació de Comerciants, el lema s'ha convertit en un objectiu assolit perquè l'activitat comercial ha estat la protagonista absoluta de l'esdeveniment. També  perquè hi ha hagut una bona assistència de públic, especialment durant les tardes i en actes com la desfilada duta a terme per botigues de roba. Diversos comerços i empreses també hi han organitzat tallers i xerrades relacionades amb el seu camp d'activitat.

 

"Ha anat molt bé; ha sigut un èxit i estem molt contents amb el resultat, tot i que hi ha coses a millorar de cara a la 2a edició, que tenim moltes ganes de fer-la", afirma Montse Flores, presidenta de l'Associació de Comerciants, tot i que matisa que la junta de l'Associació encara s'ha de reunir per fer-ne la valoració oficial. "Hi havia una gran varietat de comerços. Els expositors s'han esforçat molt per ensenyar els seus productes i han aportat molta qualitat i molt glamur", continua Flores, qui posa en valor la innovació en l'estètica i en la distribució de l'espai: "Els estands han estat més vistosos, més oberts, amb molt bona il·luminació...".

 

"Necessitàvem un canvi –comenta la presidenta de l'Associació en referència a Fira Palau-, havia quedat desfasada", opina Flores, sempre des del punt de vista de l'activitat comercial. Jordi Bachs, qui ha estat president de l'Associació de Comerciants els darrers anys, va subratllar en l'acte d'inauguració que "l'objectiu del Comerç Fest és sembrar per poder recollir més endavant". Es va mostrar satisfet en relatar que "el Comerç Fest finalment és una realitat, després d'anys i mesos de molt treball per arribar a reinventar una Fira que estava molt pautada i que arrossegava costums molt arrelats".

 

"Aquest any no es farà Fira Palau, entre altres raons perquè els diners que aportava l'Ajuntament s'ha dedicat aquest any al Comerç Fest i no es doblarà el pressupost", assegura Jaume Oliveras, Tinent d'Alcaldia i regidor de Comerç de l'Ajuntament, qui concreta que la dotació econòmica ha estat la mateixa: 32.000€. "Ho estudiarem de cara a celebrar-la l'any que ve, replantejant si Fira Palau mantindrà el format, si es farà un cop cada dos anys... cal analitzar-ho", amplia el regidor.

 

"Tot i que l'objectiu era fer una cosa totalment diferent a Fira Palau, i el Comerç Fest no hi ha tingut res a veure perquè només hi havia botigues i fins i tot s'han canviat les dates, ha estat inevitable que molta gent compari els dos esdeveniments", se sincera Oliveras. "Des del punt de vista comercial, el Comerç Fest ha estat molt positiu, sembla que tots els expositors tenen ganes de repetir", comenta Oliveras, qui afirma contundent que "l'Ajuntament continuarà donant tot el seu suport a les activitats que vulgui organitzar el comerç local per potenciar-se". I és que malgrat que no hi ha xifres oficials pel que fa al nombre de visitants, la sensació força generalitzada és que Fira Palau atreia més públic perquè aplegava en un mateix cap de setmana a quasi totes les entitats de la vila i s'hi celebraven tota mena d'actes culturals, lúdics, esportius i festius, cosa que podia fer ombra als estands comercials.

 

L'Ajuntament, però, ha instal·lat al Comerç Fest l'únic estand que no era comercial. A banda d'exposar-hi informació i material sobre serveis i projectes de l'Ajuntament, es convidava al públic a omplir una enquesta que servirà per a l'elaboració del reglament de Participació Ciutadana que es vol aprovar en els propers mesos. Unes 150 persones la van omplir en paper, si bé estarà disponible en breu al web municipal perquè tothom pugui expressar les seves opinions. També s'hi va organitzar un concurs de dibuix en el que hi van participar una trentena d'infants, es donava informació d'interès sobre bonificacions i altres qüestions i es lliurava una bossa reutilitzable amb material per facilitar la separació de residus. Durant la tarda de diumenge, a més, es va omplir de gent per veure des de la pantalla de l'estand la final de la Copa de la Reina que disputava el Generali HC Palau de Plegamans contra l'Hostelcur Gijón i que finalment es van endur les asturianes en haver estat més encertades en la tanda de penals que va desfer l'empat.

 


Libre de virus. www.avast.com