dijous, 12 de maig del 2016

NOU CONSELL DE SERVEIS SOCIALS: ENGEGUEM LA PARTICIPACIÓ EN MATÈRIA DE POLÍTIQUES SOCIALS!

L'Ajuntament crea el Consell Municipal de Serveis Socials

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha creat un nou consell municipal de participació ciutadana. En aquest cas, es tracta del Consell de Serveis Socials, un nou espai que permet oferir tota la informació i col·laboració entre l'administració municipal i els diferents agents en matèria de Serveis Socials del municipi.

 

"L'objectiu principal del Consell de Serveis Socials és promoure la participació, la consulta i l'assessorament en temes de caràcter social i de benestar social que ens afecten com a poble", ha explicat el regidor de l'àrea, Jaume Oliveras. Precisament Oliveras és el president del nou òrgan. A més, també hi ha un representant polític de cada grup municipal i un altre regidor designat per l'alcaldia per fer les funcions de vicepresident. A banda de la part política, al Consell de Serveis Socials també hi ha un representant de cadascuna de les entitats i associacions de l'àmbit social inscrites al registre d'entitats de l'Ajuntament que tinguin definides diferents finalitats socials i que hagin sol·licitat la seva participació. En aquest cas, les entitats que hi participen són Adispap, Cáritas Parroquial, Haribala, Palau Solidari, PAH Palau i Creu Roja.

 

El Consell també és obert a persones a títol individual que tinguin reconeguda una vàlua personal en els camps socials. Aquestes persones no seran més de 3 i han de ser escollides pel Ple Municipal. D'altres integrants del Consell Municipal de Serveis Socials són personal tècnic de l'àrea de Benestar Social; un representant de Benestar Social del Consell Comarcal del Vallès Occidental; un representant del Casal de la Gent Gran; un representant de les AMPA dels centres educatius de primària, un altre dels de secundària i un tercer de les escoles bressol. També es designa un representant dels centres educatius de primària, dels de secundària i de les llars d'infants i, finalment, un treballador municipal per fer les funcions de secretari del Consell.

 

L'estructura del nou òrgan de participació està formada, igual que la resta de consells municipals, per una presidència, un ple i les diferents comissions que s'hi puguin crear per tractar temes específics. En principi, el Consell es reunirà de forma ordinària cada tres mesos, però també ho pot fer de forma extraordinària quan es consideri oportú. De fet, ahir a la tarda es va reunir per primera vegada el nou Consell Municipal de Serveis Socials, que va quedar aprovat de forma definitiva en la darrera sessió plenària del mes d'abril.

 

El nou Consell es converteix en el número 8 dels Consells Municipals que hi ha actius a l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans:

 

  • Consell Assessor de Comerç i Consum
  • Consell Municipal de Comunicació
  • Consell Escolar Municipal
  • Consell Municipal d'Escoles Bressol
  • Consell Municipal d'Esports
  • Consell Municipal de Salut
  • Consell Municipal de Seguretat Ciutadana
  • Consell Municipal de Serveis Socials

Libre de virus. www.avast.com