dimecres, 23 de novembre del 2016

PRESSUPOSTOS SOCIALS PER A 2017

El govern proposa al Ple "un pressupost realista, social i amb inversió en barris i projectes"

 

Marc Sanabria, regidor d'Economia, explica els comptes que el govern plantejarà a la sessió plenària de demà, 24 de novembre

 

L'ordre del dia del Ple Municipal de novembre, que se celebra demà, dijous 24, inclou l'aprovació del pressupost municipal per al 2017. Marc Sanabria, regidor d'Economia, va explicar ahir en roda de premsa la proposta que l'equip de govern presentarà per ser sotmesa a la votació dels regidors i regidores.

 

"És un pressupost realista i social i que dedica recursos a fer inversions en barris alhora que segueix les línies de treball per complir el pla de govern", va sintetitzar el regidor. Pel que fa al balanç global, la proposta de pressupost xifra en 16.841.617,88€ els ingressos i les despeses. Significa un augment del 0,36% respecte al pressupost del 2016. Per capítols, destaca la reducció en despeses financeres, que es calcula que serà un 22,47% inferior a la del 2016, uns 30.000€ de diferència. "Això és fruit de la bona gestió financera i econòmica", raona Sanabria, qui també va afirmar que els comptes compleixen amb la llei d'estabilitat pressupostària.

 

El regidor va subratllar les prioritats que atén el pressupost del 2017: "Les partides destinades a Serveis Socials, continuar convocant plans d'ocupació i fent accions per fomentar l'ocupabilitat, inversions a l'espai i la via pública, la millora de barris, el manteniment i l'ampliació dels serveis municipals... i destinar recursos a la nova Biblioteca Municipal, que és la inversió del mandat que necessita més finançament".

 

Nova biblioteca

Els comptes del 2017 inclouran recursos a la redacció de projectes, d'on es podrà nodrir el de la nova biblioteca. A banda, reserven diners (40.000€) al canvi d'ubicació de les pistes de petanca. Aquesta és una inversió necessària per a la construcció de la biblioteca, ja que les actuals es troben on s'ha de construir el nou equipament cultural.

 

En paral·lel, el Ple de novembre inclou un altre punt en l'ordre del dia per aprovar una modificació de crèdit al pressupost del 2016 per destinar 500.000€ del romanent positiu d'aquest any a la nova biblioteca. Aquesta quantitat se sumarà a la l'ajut econòmic que concedeix la Diputació de Barcelona per a la construcció d'aquest equipament (593.644€).

 

Això significa un calaix d'1.093.644€ per a la nova biblioteca que s'incorporaran al llarg del 2017 a les arques municipals. "L'Ajuntament ha d'acumular recursos en diferents exercicis per poder executar aquest projecte sense minvar la capacitat d'inversió en altres necessitats com la millora de barris", manifesta Sanabria. El Pla funcional de la Diputació de Barcelona preveu que la inversió inicial que ha de fer l'Ajuntament per a la biblioteca sigui de 3,9 milions d'euros.

 

Inversions

Tornant al pressupost del 2017, i pel que fa a les inversions, n'hi ha dues que impliquen la creació de nous equipaments: les ja esmentades pistes de petanca i de bitlles catalanes i un nou 'skatepark'. La relació d'inversions que va anunciar Sanabria és la següent:

 

·         Manteniment i millora de la via pública:                   275.000€

·         Creació i millora de parcs infantils:                           113.000€

·         Manteniment i millora de l'enllumenat públic:             60.000€

·         Manteniment i millora de la senyalització:                  55.000€

·         Construcció d'un nou 'skatepark':                              50.000€

·         Actuacions a la Masia de Can Falguera:                    50.000€

·         Construcció noves pistes de petanca:                        40.000€

·         Actuacions al clavegueram:                                       40.000€

·         Clavegueram al barri de Can Clapés:                        25.000€

·         Millores a zones verdes (inclou Ronda riera)             15.000€

 

Oposició
Marc Sanabria va detallar que l'equip de govern va lliurar la proposta de pressupost a tots els grups de l'oposició el 6 de novembre: "Des d'aleshores hem mantingut reunions amb diversos grups. Alguns dels seus representants han fet preguntes puntuals a regidors i regidores de les diferents àrees".

 




Avast logo

El software de antivirus Avast ha analizado este correo electrónico en busca de virus.
www.avast.com