dijous, 19 de gener del 2017

APOSTEM DECIDIDAMENT PER LA COOPERACIÓ, AMB ONG LOCALS!

L'Ajuntament i Palau Solidari signen un conveni per a la construcció d'una escola i una cuina al municipi peruà de Palcamayo

 

La regidoria de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l'Associació Cívica i Social Palau Solidari han signat un conveni pel qual el consistori invertirà 16.274,55 euros en un projecte de construcció de dues aules per a ús escolar i una cuina per donar servei a l'escola al municipi Palcamayo, al Perú. Els diners també serviran per a la formació del personal que ha de supervisar els hàbits d'higiene o alimentació des de la infància.

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans es compromet al finançament de fins a 16.000 euros per a la realització del projecte, mentre que l'Associació Palau Solidari aportarà la resta fins arribar als 16.274,55€. La signatura del conveni la van fer efectiva el passat mes de desembre l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i el president de l'Associació Palau Solidari-Camí Reial, Francisco Romera Ortiz.

 

El deteriorament de l'actual escola ­-amb una il·luminació deficient, finestres trencades,  o les fustes del sostre podrides...- requeria una actuació imminent, segons la regidoria de Cooperació i Solidaritat. Tot apunta que les obres del nou centre i de la cuina començaran en els propers dies per deixar-les enllestides el mes d'abril.

 

Amb aquesta iniciativa, un any més l'Ajuntament ha volgut solidaritzar-se en les necessitats que es plantegen en cooperació internacional. "Els esforços de Palau Solidari van adreçats a intentar satisfer unes necessitats detectades en un viatge que l'entitat va fer el passat estiu a Palcamayo. Per tant, aquest consistori vol donar suport amb mitjans econòmics al projecte que s'ha presentat" ha explicat el regidor de Cooperació i Solidaritat, Jaume Oliveras. "Amb aquesta nova acció mantenim la col·laboració municipal amb Palau Solidari, una relació que ja supera els 25 anys", ha destacat Oliveras.

 

L'experiència que ha acumulat Palau-solità i Plegamans, sobretot gràcies al treball que ha portat l'Ajuntament amb l'ONG local Palau Solidari en els darrers anys, ha facilitat que el municipi aposti cada vegada més per projectes de cooperació que incideixin sobretot en aspectes educatius i sanitaris.

 

L'Ajuntament i Palau Solidari ja havien col·laborat en diferents ocasions i en d'altres projectes a Palcamayo, ubicat al departament de Junín, a la província de Tarma.




Avast logo

This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com