diumenge, 10 de setembre del 2017

A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS, TAMBÉ VOLEM VOTAR!

Davant la convocatòria del Referèndum d'autodeterminació de Catalunya del proper 1 d'octubre, el Grup Municipal del PDECAT - DEMÒCRATES, vetllarà en tot moment perquè es compleixin les mocions aprovades de suport al Referèndum vinculant per a Catalunya. No considerem necessari recordar el nostre compromís més absolut, no ja amb el Dret a Decidir, sino amb la Independència de catalunya. Tampoc creiem que, hores d'ara i a la vista de la nostra trajectòria en aquest sentit, es pugui dubtar del nostre posicionament al respecte. Sempre hi ha qui, l'interessa intentar fer veure una altra cosa, equivocant-se d'adversari, però aquesta és una qüestió que caldrà deixar per moments en els que la unitat d'acció ja no sigui imprescindible. Per tant, no ens trobaran en tot el que no sigui unir esforços per a la consecució de la Independència prèvia celebració d'un Referèndum d'autodeterminació vinculant per a Catalunya com el del proper dia 1 d'octubre.
 
Sempre hem dit, (i aquests són els nostres principis inalterables) que si no es pot celebrar el Referèndum amb normalitat al nostre poble, ens veurem en la necessitat de plantejar als nostres associats i voluntaris la sortida del Govern municipal. Encara no ha passat res, i sembla que hi ha qui escampa versions que res tenen a veure amb la realitat, sobre l'actual situació al nostre poble.
 
No descubrirem res de nou, si diem que el PSC, ni és independentista, ni està a favor d'aquest referèndum, ni pensa "incomplir" (com ells diuen) amb els requeriments del Tribunal Constitucional espanyol... per tant, així, és evident que, de nou regidors/es al Govern, n'hi ha tres d'independentistes, )PDECAT - DEMÒCRATES) una favorable al Dret a Decidir de forma pactada amb l'Estat espanyol (Guanyem Palau) i cinc del PSC. Per tant, no disposem de la força política necessària per tal d'aconseguir que l'Ajuntament posi tota la seva infrastructura i mitjans per tal que es pugui portar a terme el Referèndum. Què més voldriem!
 També és cert, que l'Alcaldessa, Teresa Padrós, no s'ha negat a col·laborar amb el Referèndum, sino que simplement, no ha contestat, ni que sí ni que no, a col·laborar amb l'organització del mateix o a la cesió d'espais per poder votar el proper dia 1 d'octubre.
 
Malgrat això, cal tenir molt en compte que, si pel 9N la negativa municipal a col·laborar en aquella Consulta, va suposar que el nostre poble només disposés de l'IES Ramon Casas i Carbó, ara, com a conseqüencia d'un treball conjunt amb diverses forces polítiques, podem afirmar que la Generalitat de Catalunya podrà disposar de sis Col·legis Electorals: escoles de can Periquet, can Cladellas, Folch i Torres i Escola Palau, així com l'IES Ramon Casas i el CAP Palau. Per tant,  si habitualment són set els centres de votació, en aquesta ocasió, el Govern de Catalunya en tindrà sis a la seva disposició, restant ara a l'espera que comuniqui si els utilitzarà tots o no.
 
Són molts i diversos els municipis on hi ha governs amb forces independentistes i contràries a la independència, i cadascú se les veurà per com ho pot solucionar. em ve al cap el cas de Barberà del Vallès, on l'alcaldessa sí que s'ha negat de forma explícita a cedir espais i col·laborar, malgrat compartir govern amb ERC i la CUP. Terrasa es troba en una situació idèntica a la de Palau, com també Sentmenat i molts altres, havent-se trobat solucions molt diverses sense la col·laboració de l'Alcaldia.
 
A partir d'aquí, al nostre municipi, més enllà de dues mocions aprovades al Ple municipal, proposades per ICV, l'una en defensa d'un referèndum acordat i l'altra per expressar l'adhesió al Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum, hi ha la que va presentar ERC a l'octubre de 2016, en la que es diu literalment:
 

"Primer. Manifestar el recolzament de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a la celebració d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya, quan la Generalitat de Catalunya el convoqui, amb una pregunta clara i de resposta binària.

 

Segon. Assumir l'encàrrec del Parlament de Catalunya d'impulsar els debats constituents des de l'àmbit local al nostre municipi promovent la participació de la societat civil i facilitar els recursos i espais propis necessaris pel correcte desenvolupament del debat ciutadà.

 

Tercer. En cas que el resultat del referèndum fos favorable a la independència, participar en la creació d'un espai de municipis per la República en el marc del procés constituent on es debatin i consensuïn les aportacions que el món local pugui fer al procés constituent i es defineixi el model i el nivell competencial dels municipis a la futura República".

 

Potser sí que hagués sigut millor que aquesta moció inclogués de forma explícita un compromís ferm en la cesió d'espais per al referèndum. Però, com veieu, ens comprometem, per majoria absoluta a donar-hi suport, a facilitar els debats i a participar en el procés constituent en el cas que el resultat del referèndum sigui favorable a que Catalunya esdevingui un Estat independent en forma de República.

 

Amb tot, des del Govern de Catalunya s'ens garanteix que la jornada es podrà desenvolupar amb tota normalitat al nostre poble. Els espais dels que pot disposar, ja sabeu quins són. Per la resta, ens comprometem ara, com hem fet sempre, a treballar pel Dret a Decidir i per la Independència sense fisures. Que formem part del Govern municipal, res pot afectar al nostre compromís, tenint en compte que, Palau-solità i Plegamans, d'un total de disset regidors, en té sis d'independentistes i tres que es manifesten a favor d'un Dret a Decidir acordat amb l'Estat espanyol.

 

Treballarem com el que més perquè els debats, la participació, la campanya, la jornada electoral... es desenvolupi amb normalitat, de forma pacífica i convivencial. I, també com sempre, ho farem al costat de la resta de forces independentistes, sense retrets ni tensions del tot inecessàries en uns moments tant i tant importants per a la història de la Nació catalana. Tant és així, que si hom, des del Govern municipal o no, impedís que això fos possible, haurem de sotmetre la nostra continuïtat al Govern municipal, a les bases dels nostres partits i persones independents que van conformar la nostra candidatura l'any 2015. Tant senzill com això. Però, estem segurs que res podrà aturar que, també al nostre poble es pugui votar amb normalitat.

 

Des del Grup Municipal del PDECAT - DEMÒCRATES que encapçalo ens comprometem com el que més amb el Referèndum del dia 1 d'octubre, ens posem a la disposició de tothom per al que considereu oportú i ens refermem en la defensa de les diverses mocions aprovades pel Ple municipal, comptant, com sempre hem fet, amb la col·laboració de les altres forces polítiques independentistes de Palau-solità i Plegamans.

 

Desitgem gaudir demà d'una nova jornada històrica de reivindicació nacional i de participació ciutadana. Ens veiem al Parc Onze de Setembre a les onze del matí per fer l'habitual ofrena floral a Rafael de Casanoves, i a la tarda al Tram 110, 111 i 112 en la que, segur serà la darrera i més gran i espectacular manifestació dels catalans i catalanes a favor de decidir amb plena llibertat i democràcia el futur del nostre país.

 

Bona Diada Nacional, i Visca Catalunya Lliure!!!


Virus-free. www.avast.com