dijous, 28 de setembre del 2017

COMUNICAT AMB MOTIU DE LES DARRERES ACTUACIONS PER PART DE LA POLICIA LOCAL

Comunicat Partit Demòcrata (PDeCAT)  i Demòcrates de Catalunya (DC) de Palau-solità i Plegamans referent l'actuació de la Policia Local en relació al referèndum de l'1-O

 

Referent a l'actuació de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans en relació al referèndum del proper diumenge 1 d'Octubre, volem manifestar el següent:

1.      Condemnem l'ús de la nostra Policia per part de la fiscalia de l'Estat en un abús de poder i donant una ordre completament irregular i fora de l'ordenament jurídic.

2.      Condemnem que la nostra Policia faci més cas a una ordre d'algú que no té cap autoritat sobre la Policia Local que dels ciutadans del poble al qual es deuen.

3.      Entenem i comprenem que en cas de denúncia de qualsevol ciutadà hagin de fer l'actuació corresponent per verificar que no s'estigui produint cap fet que posi en perill la convivència i la seguretat ciutadana.

4.      Mostrem el nostre més absolut desacord amb l'actuació feta durant l'acció cívica i completament democràtica de enganxar cartells sobre el referèndum que s'estava produint dimecres 27 de setembre a la tarda al nostre poble, identificant persones i requisant material.

5.      Les competències i l'autoritat sobre la Policia Local recau sobre els representants municipals i no sobre la Fiscalia ni cap altra organisme, tal i com recullen les lleis i reglaments que ho regulen.

6.      Ens adherim a les manifestacions de rebuig que l'ANC i altres partits i particulars estan expressant sobre aquests fets durant el dia d'avui.

7.      Demanem a l'Alcaldia que deixi de restar passiva davant de l'usurpació d'autoritat per part de la Fiscalia sobre la nostra Policia Local, i doni les instruccions pertinents a la nostra policia perquè actuï en defensa de la convivència i la democràcia al nostre poble i deixi de coartar els drets fonamentals a Palau-solità i Plegamans.

 

En relació amb aquesta qüestió, i malgrat l'acord assolit per identificar els locals electorals al nostre poble, som plenament conscients de la inhibició total i absoluta per part dels nostres socis de Govern del PSC i de la nostra Alcaldessa, en quan a facilitar que els nostres ciutadans puguin expressar-se lliurement a les urnes aquest diumenge. L'exemple de com s'està gestionant des del Govern la qüestió de la Policia Local és clar. No volem obrir ni entrar en debats sobre aquesta qüestió ara mateix, ja que la nostra més absoluta prioritat és l'èxit del referèndum el proper diumenge. Però és evident que passat el 1 d'Octubre caldrà revisar l'actual acord de Govern municipal.

 

Acabar convidant a tota la ciutadania a seguir endavant amb la seva voluntat d'expressar-se lliurament a les urnes. Sempre amb actitud cívica, respectant a tothom, també als que no volen votar, mostrant una acció pacífica però ferma d'anar als col·legis electorals designats, fer cua per votar normalment, i seguir les xarxes i els mitjans per estar al cas de les notícies i informacions que s'aniran facilitant des de organismes oficials, l'ANC, Omnium i partits polítics, durant tota la preparació i la jornada electoral.

 


Virus-free. www.avast.com