divendres, 27 d’octubre del 2017

PLE OCTUBRE 2017. 220 MINUTS PER A TOT!

Quan tots ens trobem a l'espectativa de saber quan i com serà la Proclamació de la Independència de Catalunya en el dia d'avui, també toca fer, com sempre faig després dels plens, explicar com va anar tot plegat. Ho intentaré fer amb brevetat (si és que en sóc capaç) doncs, tots restem, hores d'ara, pendents de conèixer com van evolucionant els esdeveniments a Madrid i a Barcelona.
 
Després del Ple extraordinari i urgent de dimarts passat, que tots sabem com va acabar, tocava ahir el ple ordinari d'octubre. I, ni més ni menys, es tractava del plenari més important de l'any ja que, si habitualment a l'octubre s'aprovaven les ordenances fiscals per a l'any vinent, és a dir, els impostos i taxes de tota mena que aplica l'Ajuntament a la ciutadania, també es va fer coincidir, com durant molts anys s'havia reclamat, amb l'aprovació dels pressupostos per al 2018. D'aquesta manera, es pot tenir una visió clara del que constitueixen els ingressos del consistori per via impositiva, amb el pressupost i per tant amb l'execució de l'obra de Govern per a l'any vinent.
 
En quant a les ordenances fiscals, tal i com es va comprometre el Govern a principis del mandat, queden congelades, més enllà d'algun retoc de tipus tècnic o adequació per estricta aplicació de la normativa vigent. Però, en tot cas, cap increment o augment de la pressió fiscal a la gent de Palau-solità i Plegamans.
 
Pel que fa als Pressupostos, tot i haver sortit el nostre grup del Govern el passat dia 5 d'octubre, sí que volem manifestar que, aquets pressupostos també són els nostres. Ho són perquè els vam treballar en llargues i maratonianes sessions de treball durant el passat mes de setembre, i, sobretot, perquè contemplen tot el que nosaltres considerem important per a l'execució del Pla de Govern en el seu dia subscrit per nosaltres. Cal especificar, que s'han destinat cinc-cents mil euros més per a la futura biblioteca municipal. Així, tenim ja una guardiola de pràcticament un milió sis-cents mil euros. Si a aquest import hi afegim l'aportació de la Diputació en forma de Projecte arquitectònic, personal, equipament, llibres, mobiliari, etc, vol dir que, ara sí, un cop sigui escollit un dels cinc despatxos d'arquitectes que redactaran els projectes bàsics i executius de la biblioteca, és molt probable que durant l'any 2018 es puguin iniciar definitivament les obres d'un projecte importantíssim per a nosaltres! Per la resta, seguim incrementant les ajudes socials a les persones més necessitades, consolidant les noves fórmules de col·laboració amb els nostres comerciants i, tal com ja hem sabut, iniciar-se el treballs d'elaboració, per part de la Diputació de Barcelona, d'un pla estratègic de turisme que, d'una vegada i per totes, ens serveixi de guia o full de ruta per a convertir el nostre poble en el que ja és de forma oficial, un municipi turístic, però que, en realitat, mai ho ha estat a la pràctica. Però, també garanteixen aquests pressupostos culminar les obres de la masia de can Falguera i de la torra de la Casa Folch per donar-hi us de forma definitiva. I, com no, seguir treballant en les mateixes polítiques iniciades amb nosaltres en relació a l'Ocupació, seguir amb la màxima conexió entre empreses i Palau Avança, definint quin tipus d'empreses cal que s'instal·lin al poble, seguir amb els plans d'ocupació que tants bons resultats ens han donat fins ara, i un llarg etcètera.
 
Per tant, essent nostres també aquests pressupostos, els hi vam donar suport. És cert que, pel moment històric pel que està passant el país, i considerant el paper que entenem contrari als interessos de Catalunya, havíem pogut optar per no donar-hi suport com a càstig al paper galdós del PSC en relació a tot el que fa referència al Procés d'autodeterminació de Catalunya. Però ens ha pogut el sentit de la responsabilitat i el pensar de forma exclusiva en el nostre poble i tots els projectes iniciats per nosaltres que volem veure culminats.
 
Aquests, en definitiva, foren els punts importants del ple d'ahir. Amb tot, prèviament es va donar compte de les nostres renúncies a seguir formant part del Govern, de les noves delegacions d'Alcaldia, fruit de les esmentades renúncies, dels nous nomenaments a ents supramunicipals que ocupàvem fins ara nosaltres en tant que membres del Govern municipal....
 
Fou aprovat també definitivament el projecte de reurbanització del polígon industrial de can Cortès Nord, en el que hi va treballar de forma intensa la Laura Navarro amb reunions amb els industrials afectats i, com va dir ahir, ara només cal que es cerquin les subvencions per tal que les obres que s'en deriven no comportin excessiu sobrecost per als propietaris de la zona.
 
A partir d'aquí, van arribar les mocions. Una presentada per nosaltres conjuntament amb amb ICV on entre molts acords (un total de quinze) va fer que l'Ajuntament ara sí, es pronunciés en contra de la violència perpetrada per la Policia espanyola i la Guardia Civil el passat dia 1 d'octubre, es demanava l'alliberament d'en Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, al mateix temps que es demana la retirada de la suspensió de l'Autonomia de Catalunya mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. En aquest cas, a més dels suports habituals, també s'hi van pronunciar favorablement tant el PSC com Guanyem Palau.
 
ERC va presentar-ne una per demanar l'adhesió a la Declaració d'independència subscrita pels diputats de Junts pel Sí i la CUP el passat 10 d'octubre, que va ser desestimada, ja que només va comptar amb
el suport dels regidors de PDECAT-DEMÒCRATES, ERC i el regidor Miquel Truyols. Tampoc es va poder aprovar una nova moció que demanava l'alliberament dels Jordis per considerar-los com a presos polítics i instar al ple que acordi col·locar una pancarta al balcó de l'Ajuntament demanant la llibertat pels Jordis, que va rebre els mateixos suports de l'anterior a més del vot favorable de la regidora Marcuello d'ICV.
 
Finalment, una moció demanant que el Congrés dels Diputats acordi anul·lar, com ja va fer el Parlament de Catalunya el passat 29 de juny, la sentència i judici sumaríssim que el franquisme li va aplicar sense cap mena de garantia jurídica i que l'estat espanyol demani perdó com sí que ja han fet França i Alemanya.
 
Com he dit, gairebé tres hores i quaranta minuts, amb un final amb certa crispació, a la vista de les inacceptables afirmacions per part de PP i C's que us estalviaré de comentar, perquè tots us imagineu perfectament.
 
Ara marxem cap al Parlament a esperar el gran moment en que catalunya esdevingui definitivament un nou Estat d'Europa en forma de República.
 
VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!

Virus-free. www.avast.com