divendres, 17 de novembre del 2017

ÉS L'HORA DE PRENDRE DECISIONS

Que són temps combulsos els que ens ha tocat viure, no crec que hi hagi ningú que en dubti a hores d'ara. Al menys des que les coses s'han accelerat d'una forma imparable al nostre país. D'ençà que l'anomenat Procés es va posar en marxa, ja s'ha vist que, en alguns casos, determinades persones no s'han trobat del tot còmodes en les formacions a les que pertanyien, altres han patit angoixes que han preferit evitar davant els riscos que han cregut els podia comportar seguir al capdavant d'un partit, col·lectiu o organització..., i n'hi ha que, poc a poc, d'una forma més o menys discreta, s'han anat adaptant en funció dels seus posicionaments ideològics a la nova situació política a catalunya.
 
Si tot plegat ho traslladem a nivell local, resulta evident que les circumpstàncies polítiques sempre han afectat i afectaran també a les formacions polítiques actualment en actiu al nostre poble.
 
En aquest sentit, cal situar-se a la primavera de l'any 2015, quan Convergència i Unió, malgrat determinades discrepàncies pel que fa, sobretot, als plantejaments relatius al Dret a Decidir dels catalans i la possible independència de Catalunya, bàsicament per els posicionaments públics dels principals dirigents de l'extinta Unió Democràtica, es va formalitzar una llista electoral de CiU al nostre poble que, més enllà de les sigles dels partits, pretenia (i així va ser) aglutinar tot un grup de persones amb l'objectiu clar de treballar per Palau-solità i Plegamans, sota uns determinats principis, propòsits i programes a desplegar durant el mandat municipal 2015/2019. I això és el que hem fet, fem i seguirem fent fins al juny de 2019. I aquell grup de persones segueix en peus treballant amb totes les seves forces per les finalitats i compromisos en el seu dia adquirits davant els ciutadans.
 
Sempre, tant en públic com en privat, m'heu sentit a dir allò que,tant seval com ens diem. Que l'important és el que volem pel nostre poble. D'aquí va sortir un Programa Electoral, que és el que hem aplicat estant en el Govern, en el propi Pla de Govern en el seu dia subscrit, però també ara des de l'Oposició, vetllant perquè aquell Programa i aquell Pla se segueixin aplicant fins assolir els objectius marcats. això, en cap cas és incompatible amb exercir de principal Grup de l'Oposició, intentant, des del primer moment, que es garanteixi el total compliment dels compromisos adquirits, però també denunciant qualsevol acció o omisió que entenguem resulti perjudicial pels interessos del nostre poble.
 
Però, si us deia que, tant seval el nom, és també perquè, si quan ens vam presentar a les eleccions municipals ho vam fer com a Convergència i Unió, tots sabem que, ni Convergència Democràtica ni Unió Democràtica existeixen actualment en el mapa polític català. L'un es va refundar en l'actual PDECAT, amb un ideari clarament independentista i humanista, i Unió va patir una gran fuga de militants,entre els quals, els del nostre poble. Uns perquè van preferir deixar de formar part de cap partit, i els altres perquè vam optar per crear-ne un de nou denominat Demòcrates de Catalunya. I d'aquí va sorgir la necessitat de procedir a registrar el canvi de denominació del nostre Grup municipal, passant a ser l'actual Grup de PDECAT - DEMÒCRATES a l'Ajuntament.
 
Ja coneixeu que no em trobarà mai ningú del tot còmode en una formació política que em limiti ni el pensament ni l'acció, i menys em lligaré a partits que practiquin una excesiva gerarquització o disciplina que pugui arribar a impedir algun tipus de discrepància en algun aspecte. Sí que, partint de la idea que, al menys pel que es refereix a Palau-solità i Plegamans cal seguir consolidant un grup de persones de cara a futurs governs municipals. I en aquest sentit, resulta evident que, per tarannà, per gruix d'associats i per afinitat política i personal, on em trobo més còmode és amb la gent del PDECAT, sense que en cap cas això signifiqui que es produeixi cap situació de tensió, enemistat ni discrepància amb els voluntaris de Demòcrates d'aquí i d'arreu, amb qui segueixo mantenint una molt cordial relació a tot nivell. És més, seguiré exercint com a Portaveu del Grup municipal de PDECAT - DEMÒCRATES, amb independència que, ara sí, cadascun d'ambdós partits hagi decidit seguir els seus destins polítics definitivament per separat.
 
A nivell local, em correspon seguir treballant, lluitant i defensant el Programa, els compromisos i els objectius marcats per la gent de Convergència i Unió durant la primavera de 2015. Però, havent deixat de formar part de Demòcrates uns mesos enrere, he considerat oportú de prendre la decisió d'incorporar-me, com ja han fet diversos alcaldes i regidors de diferents pobles i ciutats de Catalunya procedents de Demòcrates, al PDECAT de Palau-solità i Plegamans, sens perjudici de seguir representant amb tota honestedat i convicció aquells principis amb els que ens vam presentar a les eleccions: Humilitat, Generositat, Valentia i Persistència!
 
Calia fer-ho públic. És ara, quan Demòcrates forma part de la Candidatura d'ERC per a les eleccions del proper 21 de desembre, que he decidit, amb tota la discreció i humilitat de la que sóc capaç, expressar-ho de forma oficial. Els objectius a nivell local, segueixen essent els mateixos que fins ara. A l'àmbit nacional, treballaré amb totes les meves forces per fer que la candidatura del President Puigdemont sigui la guanyadora el proper dia 21 de desembre, restituint-se així el Govern legítim de Catalunya usurpat per un 155, un Estat represor, intolerant i dictatorial. Així, amb la victòria del President acompanyat de les altres dues candidatures independentistes, poguem afrontar junts la darrera fase per la independència de Catalunya!
 

Virus-free. www.avast.com