dimarts, 3 d’abril del 2018

CONCURS D'EMPRENEDORIA: DE MORT A VIDA!

Tal com sona! Aquest concurs, ideat inicialment pels socialistes cap a l'any 2012/13 per fer allò que només ells saben fer millor que ningú, (fer clientelisme polític a base de premis sense massa esforços, i si pot ser a persones/empreses/col·lectius que els siguin propers), va acabar el passat mandat sense contingut, sense idees, sense ambició i, com no podia ser d'una altra manera, sense possibilitats de millora.
 
A partir de 2015, quan la nostra companya Laura Navarro, assumeix la responsabilitat de l'àrea d'empresa i Ocupació, es troba amb un concurs sobre l'emprenedoria al que no s'hi presenten projectes i s'ha de dedicar a "perseguir" petits empresaris i autònoms perquè "sisplau", li facin el favor de presentar algun projecte per tal de poder donar continuïtat al concurs. això ho aconsegueix a mitges i s'en surt com pot, d'una manera més o menys satisfactòria.
 
A partir d'aquí, junt amb el personal tècnic del Palau avança (recordeu allò que es tracta de l'antic DesOc que els socialistes li van canviar el nom només entrar al 2011 perquè no fos dit que continuàven la feina iniciada per l'anterior govern convergent), la Laura Navarro va iniciar un estudi i recerca a tot nivell a fi de trobar fórmules que comportéssin que aquest concurs servís realment per activar l'emprenedoria amb majúscules, dedicant tots els seus esforços a potenciar en exclusiva les iniciatives empresarials del nostre poble.
 
Tant és així, que després d'un any en blanc, es va reformular tot de tal manera que l'any 2017 ja es va començar amb aquest nou concurs que, definitivament, sí pretén potenciar i incentivar les iniciatives empresarials, ja sigui de petites i mitjanes empreses, ja sigui d'empresaris individuals o de dos o tres persones, premiant, per una banda, les noves línies empresarials i per una altra, les noves empreses o de nova creació. Però, no només això, sino que, entre moltes altres novetats que ara seria massa llarg de descriure, va fer que els concursants (que ara ja sí calia que fóssin només de Palau-solità i Plegamans, i no com abans que podien ser de qualsevol municipi dels sis que integren l'Eix Riera de Caldes), rebin formació sobre els seus projectes... i més important encara, que els diners que rebin de l'Ajuntament s'hagin de justificar al detall en què i com s'han invertit en el desenvolupament del projecte.
 
Ara llegeixo que s'ha convocat de nou el concurs d'emprenedoria per l'any 2018. Les bases foren aprovades en el ple ordinari del passat mes de febrer. Aquestes van millorar encara una mica més les de l'any passat amb la participació activa de la nostra companya Laura Navarro que, recordeu que va deixar d'ocupar les seves responsabilitats en aquesta àrea de govern junt amb la resta del grup municipal de PDECAT - DEMÒCRATES, a principis del mes d'octubre últim com a conseqüència de l'actitud de l'Alcaldessa, el PSOE de Palau i la regidora de ganemos amb el referèndum del dia 1 d'aquell mes.
 
Ens satisfà moltíssim saber que aquest concurs del que ara es torna a obrir la convocatòria és el que va deixar fet, redactat i enllestit la Laura. I que, ara sí, serveix de veritat per impulsar, divulgar i engegar nous projectes i noves iniciatives empresarials al nostre poble.
 
Felicitem-nos doncs d'aquesta notícia, i animeu a petites i mitjanes empreses, professionals i/o empresaris individuals a participar en un concurs que ja ha esdevingut referent a nivell comarcal i més enllà per a d'altres ajuntaments i administracions supramunicipals!
 

Libre de virus. www.avast.com